Nuka bo Shell już taka jest
No ale są tacy ludzie, co zrobić
Wiem skarbie, że w hodowli (hurtowni) jest taniej niż w sklepie - wyobraź sobie, że siedzę w handlu od kilku dobrych lat i to jest dość oczywiste, ze sklepy dokładają sobie dodatkową marżę na TOWAR. Myślałam, że o tak prostych sprawach nie trzeba wspominać na forum
I jakby chciało Ci się wszystko dokładnie czytać - a nie szybko odpisywać, żeby znowu zaświecić to byś doczytała się w moim poście, że piszę nie tylko o sklepach zoologicznych ale także o innych - takich jak giełda w Łodzi itd z której ludzie też kupują zwierzęta.
Ludzie wiedzą gdzie można kupić zwierzaka - ale kierują się nie tylko niską ceną ale także wygodą. Sklep jest dla nich najwygodniejszym miejscem nabycia zwierzaka bo jest pod ręką. Zwykłemu, prostemu człowiekowi nie będzie się chciało jechać w okolice Rzeszowa do PROFESJONALNEJ hodowli.
Co do wrzucania wszystkich do jednego wora to nigdzie nie napisałam, że wszystkie hodowle są złe. Nie potrzebne jest tylko tworzenie nowych - bo zwierząt na chwilę obecną jest już i tak ZA DUŻO. No i mentalność ludzi nie jest przystosowana do tego - żeby zaufać tylko takim "dostawcom" zwierząt.
Ty z pewnością nie masz pseudohodowli, wierzę, że Twoim uszakom niczego nie brakuje, że nawet Alex mógłby brać z Ciebie przykład. Nie podoba mi się tylko to, że traktujesz swoje króliki czy psy jak towar do zaprezentowania i niektóre "egzemplarze" jedynie jako do rozmnożenia - jeśli jest zdrowy, ładny, fajny.
To jest chore, zwierzęta nie mają takich potrzeb - to jest tylko i wyłącznie Twoje widzimisię, to jest Twój wybór - nie ich.
MAS jako przykład, też podałam hodowlę Alex. Mój szary nabytek z tego miejsca właśnie domaga się obiadu - hmm dobrze, że dzisiaj może w ogóle coś jeść, bo w innym przypadku gryzłby - ale ziemię.
Tak więc Shell nie zajmuj się uświadamianiem czarnych mas do jakich nas zaliczasz tylko dalej kontynuuj swoją walkę z pseudohodowcami, których też potępiasz. Pomóż PPX, weźcie się za to razem, a reszta się do Was przyłączy. PPX ma zapał, ma energię do zmiany chociaż części świata na lepsze - pomóżmy jej w tym a nie zajmujmy się konfliktami, które do niczego nie doprowadzą.