Nigdy nie sprawdzisz dokładnie osoby do której ma trafic Twój królik. Przecież w ciągu kilku rozmów nie dowiesz się, czy ta osoba Cię nie kłamie.
Dziękujemy! My za to dokładnie sprawdzamy osoby, którym wciskamy króliki.
Czy są bardzo naiwne na kupno ich.
Uff... jak dobrze, że nie mamy uświadamiającej konkurencji! Dzięki nam macie co wstawiać
na adopcyjną, gdyż naszym klientom nie spodobały się przerośnięte chomiczki...
My Ci przecież nie zabronimy założenia hodowli. To tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Po prostu pytasz się o zdanie i większość osób mówi, że to zły pomysł, a Ty ciągle swoje. Sądzę, że nie ma dalej sensu wałkowac tego tematu, bo doprowadzi on tylko do kłótni, a Ty nie zmienisz swojego zdania.
My też mamy nadzieję, że ta dziewucha zmieni zdanie! Po co nam jakaś cholerna konkurencja
?! Wszyscy są zadowoleni z naszych króliczków, są takie słodkie i malutkie.
Dobrym przykladem jest moja "nowa" znajoma, której psa przypadkowo prowadziłam na smyczy. Widziałam, że to szczeniak, zapytałam z ciekawości skąd go ma. Odpowiedziała, że z allegro, bo tam można kupić o wiele taniej "rasowe" psy - po co wydawać pieniądze na jakieś głupie papierki, przecież to nic nie daje. A pies wygląda identycznie.
Czyżby?
My też kochamy allegro. Po co komuś jakieś bzdetne papierki? Jak będzie chory to go wyrzuci do parku i dobrze, bo to tylko głupi pies. Zwierzę, nic więcej.
ps. Przekaż jej, że także planujemy miot yorków, rasowych, bez rodowodu, ale po rodowodowych rodzicach. Tanio, zapraszamy!
Może wykorzystaj energię do walki z pseudohodowlami. Masz jakiś pomysł na ich zwalczanie?
Ha! Nas nie da się zwalczyć, co wy sobie myślicie?
Zapraszamy do dalszego brania naszych podopiecznych z odzysku.
(może ktoś się zachęci naszym chorym miotem królików za 5zł, okazja!)
Wyrzucać króliki jak wam się znudzą możecie w parku przy Ul.ulicowej, tam wypuszczamy nasze amstaffy wyhodowane do walk, aby poćwiczyły sobie polowanie na królikach.
Co do wrzucania wszystkich do jednego wora to nigdzie nie napisałam, że wszystkie hodowle są złe. Nie potrzebne jest tylko tworzenie nowych - bo zwierząt na chwilę obecną jest już i tak ZA DUŻO. No i mentalność ludzi nie jest przystosowana do tego - żeby zaufać tylko takim "dostawcom" zwierząt.
Będzie jeszcze więcej. Nie martw się.
Ostatnio nakłoniłam moją znajomą na hodowanie królików, jako pokarm dla węży...
Oni tak strasznie nie wybrzydzają, jak wy.
Czy nie lepiej,żeby zamiast masowych produkcji królików bez dokumentów,były tylko te z udokumentowanym pochodzeniem?
O nie! Jak tak się stanie, to ludzie nie będą chcieli od nas kupować!
Nasze króliki bez papierów też są świetne!
Powołujecie sie tu często na hodowle psiaków. Sama psa nie mam ale znam wiele osób, które twierdzą, że najlepszymi przyjaciółmi są schroniskowe kundelki a nie psy z jakiejś renomowanej hodowli. Bo te biedaczyska tak już wiele przeszły w swoim życiu, że za całe dobro w ich strone potrafią się bezgranicznie odwdzięczyć, nie są tak jak hodowlane nastawione na egoistyczne uwielbienie i oklaski. Zwyczajnie kochają zwyczajną kundelkową miłością, największą na świecie.
Dokładnie! Hodowle psów powinny zniknąć. Po co komu zdrowy pies?
U nas taniej i łatwiej! Nasze pieski już czekają na trafienie do schroniska.
Prosze o wyjaśnienia w czym zwierzak z hodowli przewyższa tego nierasowego
Ceną ! Zapraszamy, u nas tanie, do kochania, bądź torturowania i takie same!
Moim zdaniem osoba która kocha zwierzęta w pierwszej kolejności pomoże temu, które jest już na tym świecie i potrzebuje pomocy - a nie odwróci się do niego plecami i pójdzie do hodowcy aby ten rozmnożył specjalnie dla niego kolejne zwierzę, pozostawiając tamto na pastwę losu.
Będę jak najbardziej za hodowlami, jeśli nie będzie już żadnych cierpiących i bezdomnych zwierząt, a na to się raczej nie zanosi…..
Mamy obecnie do zaoferowania nowy miot (za dwa tygodnie nowy!), króliczki są tanie i chore zgodnie z pani wymaganiami. Już mają odpowiedni wiek (3 tygodnie). Dajemy pani, jako jednej z naszych ulubionych klientek, możliwość wyboru nazwy dla tego oto miotu, nasze propozycje to "pokarm dla węża", "do wyrzucenia w parku", chyba, że ma pani jakieś inne ciekawsze propozycje? Dziś wstawiamy także ogłoszenie na allegro na cegiełki dla nich... Potrzeba nam pieniędzy na trutki, aby choroby wyglądały bardziej wiarygodnie.
Swoją drogą, ja nie chce wskazywać palem, u kogo przypadkiem się samica rozmnożyła, powiększając rzeszę adopcyjnych króli...
O tych królikach mówisz? Znalazły dobry domek. Świetny miały kontakt z naszym wężem
.
W ofercie mamy także młode węże, dla was, naszych ukochanych kupujących i wspierających naszych kupujących - zniżka!