Tak sobie mysle, ze mozna by tez dolaczyc haslo w stylu: 'Czy nastepne beda swniki morskie, psy i koty? Ich mieso tez jest smaczne i zdrowe!'
Chodzi mi o to, ze moze w ten sposob zyskamy zrozumienie wsrod posiadaczy tychze zwierzakow (sa najpopularniejsze) i oni zrozumieja kim jest dla nas taki zwierzak jak krolik. Ze w ogole warto spojrzec na niego z troszke innej perpektywy. Bo wiadomo, ze ludzie kochaja np. psy, a losowi innych zwierzat wcale sie nie przypatruja i jest on im obojetny.
Kurcze, bardzo ciezko jest zwyklym smiertelnikom wyperswadowac zestaw: krolik=pasztet. Ja nawet w pracy przysluchuje sie rozmowom o tym jaki to smaczny pasztet z krolika. I ludzie nie maja na tyle taktu, zeby sobie darowac tego typu komantarze, chociaz wiedza, ze ja mam Jozie
Ponadto mam tez taki pomysl, zeby jakos poinformowac ludzi o tym, ze z takich masowych hodowli to to 'miesko' nie bedzie juz takie zdrowe jak im sie wydaje i kojarzy z takim wiejskim, zdrowym krolikiem pasionym mleczami i trawa. One beda sztucznie karmione, poupychane w klatkach, brudne...