ale teraz nie wiem, na forum pojawiają się sprzeczne informacje; SPK na większosci for pisze [w tym u nas na szynszylowym] aby to do nich kierować swoją pomoc finansową i rzeczową, więc prosiłabym o zweryfikowanie tych danych i ustalenie jakiejs jednej wersji.
nie ukrywam, że priorytetowe są dla nas szynszyle, i jeśli SPK zamierza się zająć tylko uszatkami, to wolałabym naszą pomoc skierować do osob/y/organizacji która pod opiekę weźmie szynszyle.
czekam na informacje na ten temat od spk lub bishop.
To informacja z dogomani, o co chodzi?
już zasadniczo o nic z nią nie chodzi i nie ma się co oburzać
po prostu w ogłoszeniach spk brakowało wzmianki, że ktoś podjął się zrobienia bazy "datków", "fantów" i "innych darów" jak również domów stałych i tymczasowych
jak już taka lista powstanie, i będzie widać co jeszcze jest potrzebne i dla jakich gatunków a także bedzie wiadomo do kogo się z tym udać, to proszę o takie info, wrzucę na szynszylowe. narazie tak naprawdę niewiele wiadomo, dobrze, ze ktos podjął się zapanowania nad tym i usystematyzowania.
Pozdrawiam.
PS: myślę, że dużo wyjdzie w praniu jak spk przejmie króle, caviarnia swinki - i na bierząco będzie widac co kto potrzebuje - wtedy można zrobić listę rzeczy potrzebnych i osoby do których należy się zgłaszać, zeby np nie wysyłac klatek do wrocławia kiedy tam juz nie bedzie królików etc bo to tylko tracenie czasu.
poza tym łatwiej bedzie rozplanować pomoc tak zeby zadna grupa zwierząt nie została na głowie tylko bishop i Akemi - np szynszyle - stąd poprzedni post
mam nadzieje, ze wszystko juz jasne.