Akemi
Użytkownik
|
 |
« : Grudzień 15, 2009, 23:16:41 » |
|
Witajcie, to moj pierwszy post tutaj... Kilka tygodni temu w jednej z podwrocławskich miejscowości miała miejsce interwencja w pseudohodowli. Brała w niej udział Straż dla Zwierząt. Sprawa jest opisana tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/173200-PILNE-Interwencja-w-pseudohodowli-Bardzo-duA-o-zwierzAE-t-do-adopcjiZabraliśmy wtedy kilkadziesiąt zwierząt , głównie myszy, szczury, koszatniczki i chomiki. Były to zwierzeta wymagające natychmiastowej pomocy. Własciecielka otrzymała nakaz poprawy warunków, a dzisiejsza kontrola wykazała ze nie dostosowała sie do niego. Musimy zabrac pozostałe zwierzeta... Tutaj zdjecia z miejsca interwencji, i zdjecia królikow: http://picasaweb.google.pl/theszwesters/KrolikiISwinki#Akcja nie uda sie bez Waszej pomocy!! Do zabrania jest kilkanascie/ kilkadziesiat królików, dokładna ich liczbe podam niebawemNie mamy gdzie umiescic tak duzej liczby krolikow..nie mamy tez odpowiedniej liczby klatekBardzo prosze o pomoc, głównie domy tymczasowe! Zwierzeta powinny byc odebrane w ciagu najblizszych dni lub tygodni.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bosniak
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 15, 2009, 23:25:36 » |
|
O rany boskie Pisz w tym wątku, co ze zwierzakami. Osoby mogące przechować króliczki bardzo proszę o zgłoszenia na PW.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jpuasz
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 15, 2009, 23:32:48 » |
|
O Jezu...... Czegoś takiego jeszcze nie widziałam.... Takie jedno pytanie - czy to może pseudohodowla z Milicza?? No i z domem tymczasowym chyba niestety nie pomogę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiagio
Użytkownik
Świrki górą :D
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 15, 2009, 23:35:42 » |
|
Ja jeszcze czegoś takiego nie widziałam ..........  biedne maleństwa , trzymam kciuki i wspieram duchowo najmocniej jak potrafię o znalezienie szybko domków dla tych biedactw 
|
|
|
|
|
|
 Maki , Tiga i reszta zoo kocham Was bardzo 
|
|
|
maro
Użytkownik
za tęczowym mostem: SŁONECZKA: KLAPUŚ, CHRUPKA
GRUPA ADOPCYJNA
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 15, 2009, 23:36:26 » |
|
Akemi, czy to ty pisałaś do mnie sms w sprawie poprzednich 3 królików? Prosiłam o dane metryki i cisza nic nikt nie dosłał. Mam jedną przechowlanię we Wrocku spróbuje jutro pogadać z tą osoba i poprosze o zabranie chociaz jednego uszatego. Mój tel 606 398 `130 lub gosia.roszko@kroliki.net lub mroszko2@wp.pl
|
|
|
|
|
|
Maro
|
|
|
Akemi
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 15, 2009, 23:42:40 » |
|
maro, nic nie pisałam, my jeszcze zadnych królikow nie zabieralismy, te beda pierwsze..
dzieki za nr, odezwe sie tun a forum albo zadzwonie jak bede miec blizsze info.
watek bede na biezaco aktualizowa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maro
Użytkownik
GRUPA ADOPCYJNA
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 15, 2009, 23:45:55 » |
|
Akemi, ja jutro zadzwonie do kumpeli i ją poprosze, pisałm juz na gg al enie ma jej na kompie. Npaisz ejeszcze do ludzi którzy sa u mnie chetni na królika moze się zlitują i wezma tego z hodowli.
|
|
|
|
|
|
Maro
|
|
|
madzia85
Użytkownik
imię królika: Tosia & Grzybek, (Leo na DT)
za tęczowym mostem: Max, Maleństwo i Kubuś
członek SPK i GA
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 16, 2009, 00:06:36 » |
|
Akemi możemy wziąć - 3-4 kroliki do nas - do Bydgoszczy i Torunia. Potrzebny tylko transport - chociaż do połowy drogi.
Będziemy szukać na własną rękę ale jeśli będziesz coś miała to zaraz kontaktuj się ze mną:
nr tel 609-153-411
Nie pozwolimy, żeby tam zostały.....
|
|
|
|
|
|
Magdalena Gralak-Kuczyńska Stowarzyszenie Pomocy Królikom magda.gralak@kroliki.netgg 3476261 tel. 609-153-411 "Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą" - Albert Schweitzer
|
|
|
Ola_19
Użytkownik
za tęczowym mostem: Niunia, Kubuś
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 16, 2009, 00:06:41 » |
|
dziewczyny, jeśli tylko znajdzie się transport z Wrocławia do Torunia, możemy pomóc:( musimy:(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
madzia85
Użytkownik
imię królika: Tosia & Grzybek, (Leo na DT)
za tęczowym mostem: Max, Maleństwo i Kubuś
członek SPK i GA
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 16, 2009, 00:16:35 » |
|
Może być transport chociaż z Wrocławia do Poznania - im szybciej tym lepiej....
|
|
|
|
|
|
Magdalena Gralak-Kuczyńska Stowarzyszenie Pomocy Królikom magda.gralak@kroliki.netgg 3476261 tel. 609-153-411 "Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą" - Albert Schweitzer
|
|
|
Ola_19
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 16, 2009, 00:33:29 » |
|
znalazłam osobę, która w piątki jeździ na trasie Wrocław-Chojnice( przez Bydgoszcz), napisałam...może będzie mogła nam pomóc...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jpuasz
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 16, 2009, 01:31:14 » |
|
Teraz tak pomyślałąm, że ja mogę pomóc jedynie użyczając klatki. Mam 2 szt. Jedna po Lisce 80cm a druga mała po Puśku 70 cm. I tak chciałąm je oddać do Stowarzyszenia, więc może tu się przydadzą? No i tak w ogóle dziewczyny do kogo miałąbym się zgłosić z tymi klatkami, jeśli akurat tu nie byłyby potrzebne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Akemi
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 16, 2009, 01:33:51 » |
|
dzieki za taki szybki odzew!!! ja mam zaklepany dt dla jednego królika, wiec jest nadzieja ze wiekszosc albo i wszystkie beda miały miejsce w dt. dzis zwierzeta były liczone, jak tylko sie dowiem ile ich dokładnie jest dam od razu znac. ponoc sa mlode króliki. zabieramy wszystko- oprócz królików także szynszyle, koszatniczki, szczury no i myszy..ja sama mam kilkadziesiąt myszy z tej interwencji....prawdopodbnie są tam jeszcze świnki morskie  ktoś tu pytał o miejsce- to nie Milicz, a Siechnice
|
|
|
|
|
|
|
|
|
motylek4523
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 16, 2009, 01:49:07 » |
|
Boże to co zobaczyłam to jest straszne  . Biedne zwierzątka   trzymam kciuki żeby znalazły opiekunów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hordra
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 16, 2009, 08:19:39 » |
|
Teraz tak pomyślałąm, że ja mogę pomóc jedynie użyczając klatki. Mam 2 szt. Jedna po Lisce 80cm a druga mała po Puśku 70 cm. I tak chciałąm je oddać do Stowarzyszenia, więc może tu się przydadzą? No i tak w ogóle dziewczyny do kogo miałąbym się zgłosić z tymi klatkami, jeśli akurat tu nie byłyby potrzebne? No właśnie ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milka37
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #15 : Grudzień 16, 2009, 08:41:13 » |
|
Okropne, postaram sie poszukac jakiś DT. Ola_19, Czy mogłabyś zapytać tego kogoś, czy jeździ przez Starogard Gd?? Bo gdyby się znalazł transport, to może znalazłabym DT dla kilku  Popytam też znajomych w Bydgoszczy itd Musimy te biedactwa z tamtąd zabrać 
|
|
|
|
|
|
"To, ze zwierze jest duze, nie oznacza, ze nie potrzebuje czulosci. Jakkolwiek duzy Tygrys sie wydaje, potrzebuje tyle czulosci, ile Malenstwo"
|
|
|
Ola_19
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #16 : Grudzień 16, 2009, 09:38:26 » |
|
milkajak tylko znajdę jakikolwiek transport w nasze strony- Bydgoszcz, Poznanń, Gdańsk dam znać
a narazie zastanawiam się jak mamy cokolwiek zrobić, skoro znowu nie działa poczta, co przekracza już wszelkie granice.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milka37
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #17 : Grudzień 16, 2009, 10:12:56 » |
|
no właśnie zauważyłam, że nie działa. Do kogo złożyć zażalenie?? Coś ten nasz główny informatyk nawala...  też szukam, szukam, jak coś będę miała dam znać 
|
|
|
|
|
|
"To, ze zwierze jest duze, nie oznacza, ze nie potrzebuje czulosci. Jakkolwiek duzy Tygrys sie wydaje, potrzebuje tyle czulosci, ile Malenstwo"
|
|
|
sylwiaG
Użytkownik
imię królika: Susek, Tolek
|
 |
« Odpowiedz #18 : Grudzień 16, 2009, 12:05:49 » |
|
Mogę oddać klatkę po Tolku, w sumie miałam ją sprzedać, ale jeśli jest bardziej potrzebna teraz to proszę do mnie napisać na PW , gdzie wsyłać jak itp itd ..Klatka jest akurat dla tych także większych króli , byk Tolek się w niej mieścił i jeszcze sporo miejsca zostało.
|
|
|
|
|
|
SylwiaG
|
|
|
milka37
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #19 : Grudzień 16, 2009, 12:07:41 » |
|
napisałam na forum świnek morskich  Deklarują pomoc ze świnkami  Wspólnymi siłami da się dużo zdziałać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Misokyaa
Użytkownik
za tęczowym mostem: Truffelek (19 V 2010r.)
|
 |
« Odpowiedz #20 : Grudzień 16, 2009, 12:45:57 » |
|
Akemi, z tego co widziałam były tam też szynszyle. Co prawda nie mogę zapewnić DT dla króliczka, a nie wiem czy myszki przeżyły by tak daleką podróż, ale jeśli możesz to napisz mi właśnie co z szyszkami?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jadwinia
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #21 : Grudzień 16, 2009, 14:27:32 » |
|
brrrr, co za widok  biedulki po świętach będę jechac z Olsztyna do Krakowa. Zahaczę też o Wrocław. Jeszcze nie wiem w jakiej kolejności (tzn. nie wiem czy do Olsztyna wracać będę z Krk czy Wro, ale jeżeli będzie potrzeba, to plany dostosuję) mogę pomóc z transportem. Trzymam kciuki za całą akcję.
|
|
|
|
|
|
"Przestań się oszukiwać, Ty też jesteś królikiem (...) Wszyscy tu jesteśmy królikami, w różnym wieku, w różnym stopniu, i kicamy sobie po świecie (...)"Lot nad kukułczym gniazdem, Ken Kesey 
|
|
|
Ola_19
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #22 : Grudzień 16, 2009, 14:55:17 » |
|
na dogomanii jest osoba, która zaoferowała transport z Wrocławia do Poznania
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maro
Użytkownik
GRUPA ADOPCYJNA
|
 |
« Odpowiedz #23 : Grudzień 16, 2009, 14:56:59 » |
|
Akemi, PODAJ NAMIARY NA SIEBIE!!! GDZIE MAMY DZWONIĆ? BO JAK MAMY POMÓC JAK NIE WIEMY Z KIM SIE KONTAKTOWAĆ. Mam we Wrocławiu załawtioną już jedną przechowlanię zaraz napisze o drugą. Ale jak mam Ci pomóc jak nie zostawiłas kontakt do siebie. Mój numer 606 398 130 e mial mroszko2@wp.pl nie pisz na króliczą bo znów nie działa.
|
|
|
|
|
|
Maro
|
|
|
milka37
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #24 : Grudzień 16, 2009, 14:59:24 » |
|
ludzie z forum świnkowego zadeklarowali pomoc przy świnkach. Odezwij się do mnie też 693197774, bo jak nie pisz na króliczą bo znów nie działa. mail: milka37@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ola_19
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #25 : Grudzień 16, 2009, 14:59:32 » |
|
dołączam się do prośby Maro...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Akemi
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #26 : Grudzień 16, 2009, 16:12:13 » |
|
hej hej, juz podaje namiary Ania, tel. 790 556 800 annateichert@gmail.comna razie moze zróbmy liste osob ktore wezma kroliki na dt, juz taka lista sie tworzy. kiedy bede znac dokladna liczbe krolikow zobaczymy czy trzeba szukac nastepnych tymczasów, czy juz wystarczy. ciezko mi sie umawiac z transportem, bo nie wiem kiedy bedzie mozna zabierac króliki, niestety tak jak juz komus pisałam trwaja teraz prawne formalnosci co do szynszyli- tak, je tez trzeba zabrac, ma ktos z Was kontakt z kims od szyli? beda jeszcze koszatniczki , i myszy i szczury. My bierzemy na siebie myszy i szczury, z pozostałymi zwierzetami bedzie potrzebna pomoc wiec w tej chwili musimy zrobic liste chetnych na dt, wraz z iloscia krolikow jakie kazdy moze wziac, moze niech te osoby dadza znac czy maja klatki i akcesoria, widze ze tu sporo wolnych klatek bedzie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milka37
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #27 : Grudzień 16, 2009, 16:17:52 » |
|
Akemi, a co ze świnkami morskimi?? Ile ich jest, czy potrzebują DT i w jakim są stanie?? Prawdopodobnie będę miała jedno DT dla króliczka  czekam jeszcze na odp, ale dziewczyna już wcześniej zadeklarowała pomoc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Akemi
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #28 : Grudzień 16, 2009, 16:35:58 » |
|
hej milka,
swinki tez sa, nie wiem ile dokładnie. Z nimi tez bedzie potrzebna pomoc ale miałam problemy z pisaniem posta na caviarnii wczoraj.
wszelkie informacje odnosnie dokladnej liczby zwierzat i ich stanu zdrowia zamieszzcze tu jak tylko bede je miec. Na dzien dzisiejszy wiem tylko ze zwierzeta beda zabrane najszybckiej jak to mozliwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
milka37
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #29 : Grudzień 16, 2009, 16:38:45 » |
|
Dobra, mogę dać ludziom z caviernii Twoje namiary?? Bo kilka osób chce pomóc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paulisia
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Grudzień 16, 2009, 16:45:14 » |
|
jeśli ktoś mógłby przewieść króliczka/i z interwencji do Żmigrodu, to mogłabym przewieść je do Poznania. W najbliższym czasie jadę do Żmigrodu (niedaleko Wrocławia i Siechnic, gdzie są króliczki) i będę wracać do Poznania (prawdopodobnie po świętach, w tym roku jeszcze).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rokiowca
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #31 : Grudzień 16, 2009, 17:47:18 » |
|
mogę oddać jedną klatkę troche mała jest jak na królika Afruś ją miała przez pewien czas ale zawsze coś tylko ja nie mam jak tego przetransportować. Jakbym miałam prawko ty jeszcze dziś bym to zawiozłam i mam jeszcze 2 poidełka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
olga
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #32 : Grudzień 16, 2009, 17:48:53 » |
|
Obiecałam,że wezmę jednego i pytam znajomych  masakra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ciapusia
Użytkownik
za tęczowym mostem: Ciapula i Jasper - moje Skarby...
|
 |
« Odpowiedz #33 : Grudzień 16, 2009, 17:52:54 » |
|
Jeśli się przyda, to mogę zaoferować klatkę 60, poidelko i miskę... Straszne...
|
|
|
|
|
|
"A łzy popłyną cichutko, bo pragnę Ciebie zatrzymać, Jak czas zaklęty magicznie w złocistej kropli bursztynu"...
|
|
|
rokiowca
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #34 : Grudzień 16, 2009, 17:56:08 » |
|
a może być sianko i takie ziarenka jak są w mieszankach? Bo mogę załatwić to mam znajomości na wsiach. Mój braciszek chciałby myszkę zaadoptować. Są tam jakieś myszeczki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|