Ciapusia myślę tak samo jak Ty - niestety... Też tam byłam. Tam gdzie jest taka kasa nie ma zbyt wiele miejsca na współczucie - a hodowla to jest niestety maszynka do robienia pieniędzy w połączeniu z miłością (miejmy nadzieję, że ta miłość występuje u większości hodowców). Ale to jest zupełnie inna sprawa. Kiedyś już była wymiana zdań na ten temat z
Shell dlatego błagam nie prowokujmy kolejnej takiej sytuacji. Każdy robi co uważa za słuszne, na szczęście Shell pisała na tym forum też wiele innych rzeczy, z którymi również się zgadzam
Cieszę się, że jest zwolennikiem adopcji, że daje DT psom ze schroniska, że świetnie zajmuje się swoim uszolem. I na tym poprzestańmy - dzieją się o wiele gorsze rzeczy, Shell nie jest "zła" - ma tylko swoje poglądy które uważa za słuszne. Zresztą każdy z nas jakieś tam swoje poglądy ma.
Ważne, że ani Ty ani ja nigdy takiej hodowli nie otworzymy bo nie chcemy czerpać korzyści materialnych z czyjegoś życia (w tym przypadku życia zwierząt). Dla nas nie jest ważny kolorek futerka (sierści), waga, długość uszu czy ogona. Dla nas liczy się ogólnie zwierzak jako istota żyjąca i czująca.
Nie przyczyniłyśmy się do ich "stworzenia" bo ich nie rozmnożyłyśmy. Nie ważne czy z papierkiem czy bez. Zajmujemy sie zwierzętami które już ktoś kiedyś brzydko mówiąc "skazał" na to życie i my chcemy sprawić żeby żyło mu się jak najlepiej i tyle
Każdy ma swoje priorytety.
Skupmy się na tych forach i stronach - czy jest jakiś sens żeby cokolwiek tam napisać (i nie chodzi tu tylko o dietę ale ogólnie o opiekę
) Ktoś tu napisał, że jest taka możliwość, żeby po wpisaniu hasła przykładowo "co jedzą króliki" wyskakiwały odpowiednie królicze strony a nie jakieś tam szmatławce
Taki pomyśl bardzo mi się podoba tylko jak to zrobić?
Można też próbować podsyłać tam jakieś linki - niech chociaż jedna osoba z tego skorzysta to już będzie sukces