masz dobrego wet.? przy każdym badaniu dokładne sprawdzenie stanu uzębienie powinno być podstawą, wet. sprawdza zaglądając do pyszczka czy zęby nie rosną krzywo, czy nie ma żadnych "zadziorów", które ewentualnie już albo za jakiś czas mogą stanowić problem i mogłyby spowodować powstanie ropnia
biorąc pod uwagę, że Twój wet. nawet nie zerknął na zęby, abstrahując od problemów z łzawieniem, zmieniłabym weterynarza
(mój osobisty król ma problem z łzawieniem oczu, stwierdzone zapalenie spojówek, jeśli po podawaniu maści( oxycort A) sytuacja się nie zmieni, będzie miał rtg i okaże się, czy jest wskazanie do skrócenia zębów policzkowych( tak jak pisałam to jest odmienna sytuacja niż przy wadzie zgryzu)
podobną sytuację miała nuka z forum, jej król miał zbyt duże, przerośnięte zęby i to była przyczyna łzawiącego oczka, po zabiegu z tego co wiem sytuacja u Dżekusia się poprawiła)
w tej chwili podejdź do tego spokojnie, wiem, że wizja ropnia zawsze budzi grozę, ale myślę, że w tej chwili to zbyt daleko wysunięte wnioski
moim zdaniem koniecznie powinnaś poszukać jednak innego wet.
u Twojego Muńka to wydzielina ropna czy śluzowa?
[ Dodano: Nie Lis 29, 2009 1:30 pm ]
właśnie i najważniejsze, to co napisała MAS- spr. drożność kanalików łzowych