bardzo mi przykro z powodu króliczka
ale nie ma się co łamać!
Ja z moim Tosiakiem miesiąc temu też mieliśmy podobnie (choć uchol miał ropnia w oczku).
Tu masz link do mojego tematu =>
klik Również jestem ze śląska i też szukałam odpowiedniego weta tu na miejscu... i z tego co wyniuchałam tu w okolicy to niestety muszę Cię zmartwić... ale nie ma naprawdę kompetentnego weta któremu można w pełni zaufać.
Ja najpierw byłam u osiedlowego weta, który cieszy się dobrą opinią. Pani dr Agata Faron ul. Chrobrego 9, tel. 032 353 00 32 . Ma ona bardzo dobre podejście i to właśnie ona stwierdziła co króliczkowi dolega... jednakże nie zaproponowała mi ani zrobienia RTG ani nawet wymazu z oczka
Ja niepocieszona poszłam do innej polecanej kliniki...
"DIAGNOVET"
41-500 Chorzów, woj. śląskie
ul. Szczecińska 10
tel.: 032 241 08 38
Tu z kolei zrobili odpowiednie badania (Za RTG i wymaz zapłaciłam 90zł)... i tu stwierdzili, że króliczek ma raka... dali mu steryd. Na następny dzień z tego oczka zaczęła mu lecieć biała ropa (wcześniej leciała woda)... i wtedy powiedzieli, że jednak się pomylili, i że to jest ropień... Tosiek dostawał antybiotyki i obecnie jest już "OK" (bo podobno w takich przypadkach niezbędna jest operacja, ale uznałam, że królik czuje się NADZWYCZAJ DOBRZE, z oczka ropa już mu nie leci itd. więc nie ma sensu operacja... oby mu się to nie odnowiło
).
W każdym razie... kiedy tak szukałam odpowiedniego weta (szykowałam się na najgorsze -> operację
) to tu na forum polecili mi klinikę na Brynowie
40-585 Katowice,
ul. Brynowska 25c
tel./fax (+48) (0) 32 251 75 30
tel. (+48) (0) 32 205 14 67
Nie byłam tam jednak i nie wiem jak tam jest
ale skoro na forum polecali to myślę, że warto spróbować.
Warto również skontaktować się z dr Baranem, który urzęduje w Krakowie, lub napisać do OAZY.
Powodzenia z króliczkiem.... dacie radę!