asigo, charakter super.
Ja trafiłam na hodowcę amatora ale takiego z wyższej półki czyli totalnego pasjonata a nie rzeźnika. Jeżeli rozumiesz co mam na myśli. Wszystkie jego króliki w hodowli ładnie utrzymane (byłam i widziałam), można głaskać, brać nawet na ręce. Wszystko mi pokazał, służy cały czas pomocą. Królik był oswojony, zadbany, dobrze karmiony. Całkowicie inne podejście niż hodowcy co hodują króliki tylko na mięso. Będziemy się wystawiać bo ogólnie mamy do tego żyłkę, ja i mój obecny partner jesteśmy wystawcami (ja i hodowcą psów).
Black_, na początku miałam problem z kupnem bo wiedziałam czego chcę, wiedziałam jak się ogólnie szuka takich zwierząt ale nie miałam kontaktów. Takiego królika można kupić na allegro.pl, na wystawie królików lub trafiając do hodowcy bezpośrednio. Królików tego typu czyli karzełków jest mało (hodowcy się nie ogłaszają zbytnio) bo rasa rozchodzi się po znajomych ale raz mi się udało spotkać na allegro.pl ogłoszenie o takim króliku jakiego chciałam. Z tym, że ja jako hodowca psów wiem, że z ogłoszeń rozchodzą się te słabsze egzemplarze dlatego grzebałam tak, żeby dowiedzieć się kto ma w PL najlepsze karły i zamówić coś dla siebie. Szukałam kontaktów po forach i ogłoszeniach na srokacz.pl