Autor Wątek: Przygarnę młodego króliczka/króliczkę  (Przeczytany 45422 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lena

• Użytkownik
  • *
Przygarnę młodego króliczka/króliczkę
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:06:55 am »
Martiff,  a po co Ci to do wiadomości? Śledziu69,  wie o co chodzi i wystarczy a jak Ty nie wiesz to wejdź na strone adopcyjną i sprawdź a nie piszesz dodatkowe posty bez sensu ;)

Śledziu69,  no i słuszna decyzja ;) W adopcji wygodne jest to że biorąc do siebie królika wszystko o nim wiemy i możemy sobie wybrać jakiego tylko chcemy.

Śledziu69

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:18:33 am »
Lena - "wszystko o nim wiemy i możemy sobie wybrać jakiego tylko chcemy." Ale zrymowałaś :D

Teraz szukam akcesoriów dla mojego przyszłego króliczka :) moglibyście mi pomóc? Szukam cały czas, ale jeszcze nie znalazłam odpowiednich. Chodzi mi o klatkę, kuwetę, granulat, żwirek, ale głównie o transporter. Albo trafiam na duże i strasznie drogie albo na zbyt małe :( dotychczas szukałam na Allegro. Moglibyście mi pomóc? Z góry dziękuję, za wszystkie oferty.
Pozdrawiam, Beata :) :*

PS Oczywiście szukam jakiegoś sporego transporterka, ale w przystępnej cenie. Nie sztuka, znaleźć wielki za 500 zł ;)

Offline Lena

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:24:16 am »
Hahaha to niechcący tak wyszło  :P  A nie lepiej kojec zamiast klatki?  :> Jeśli chodzi o granulat i żwirek to chyba najlepiej Ci będzie kupić w zoologicznym bo po co płacić za przesyłkę. A za transporterkiem rozejrze się jak będe miała chwile i Ci pomoge :)

Martiff

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:26:25 am »
www.allegro.pl
Tam są klatki...;P

Są tam takie fajne... :P

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:28:55 am »
Ja kuiłam taki zwykły dla kota w zoologiku za 60zł. Był też dla królika(i kosztował 30zl) ale Ciapula by sie do niego nie zmiescila....  
Ja tez polecam kojec :DD
"Wy nie cofniecie życia fal.
Nic skargi nie pomogą -
Bezsilne gniewy, próżny żal,
Świat pójdzie swoją drogą."

Offline Lena

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:29:29 am »
Cytat: "Śledziu69"
dotychczas szukałam na Allegro.

Martiff,  czytaj uważnie posty! Śledziu69,  prosi o konkretną pomoc i doskonale wie co jest na allegro.

Sen

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:40:24 am »
Cytat: "Lena"
Hahaha to niechcący tak wyszło  :P  A nie lepiej kojec zamiast klatki?  :> Jeśli chodzi o granulat i żwirek to chyba najlepiej Ci będzie kupić w zoologicznym bo po co płacić za przesyłkę. A za transporterkiem rozejrze się jak będe miała chwile i Ci pomoge :)

Wiesz, czasami lepiej zapłacić za przesyłkę 20 zł niż przepłacić 50 zł w zoologicznym.
Mam przykład: klatka Ferplast Furet Tower - 1087.70 zł.  W Internecie t sama klatka... 830 zł. (klatka dla fretki). A ponad 250 zł do przepłacenia... I stwierdziłam, że w Kakadu to ja nawet karmy nie kupię. Klatki dla królików - ciągle Ferplast widziałam. Pewnie też drożej niż w necie.
Transporter - ok. 70 - 100 zł! W Internecie - za 40 (Atlas 10)
Wiec... ja odradzam sklepy zoologiczne.

Martiff - jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to... nie pisz nic.

Ze sklepów jeśli chodzi o karmy i akcesoria - Animalia. Jeśli chodzi o akcesoria - Krakvet. Niezły jest też Szopek - ceny karm są niskie.
A jeśli chodzi o klatkę to polecam Allegro. Jeśli chodzi o klatki to tam jest najtaniej (chociaż uważam, że kojec jest dużo lepszy).

Śledziu69

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:43:15 am »
Martiff - napisałam w poprzednim poście, że przeglądałam na Allegro... dokładniej czytaj posty, a jeśli nie chcesz, to nie pisz w tym temacie, proste... bo nie pomagasz, tylko nabijasz posty.

Lena, Ciapusia - też myślałam o kojcu, jednak nie wiem gdzie mogłabym go postawić. W moim pokoju, w jedynym miejscu na klatkę, zmieści się tylko o wymiarach max. 80cm x 50cm... :( To plan mojego pokoju http://img301.imageshack.us/my.php?image=planvd0.png i ja nie widzę innego miejsca na klatkę/kojec... :( zdaję sobie sprawę, że 80-centymetrowa klatka, to mała klatka, ale jak na razie nie widzę innego miejsca na nią... może Wy coś wymyślicie... :(

Offline Lena

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:47:13 am »
A jakby zamienić miejsce klatki z regałem? Może to by coś pomogło??

Śledziu69

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:48:13 am »
Sen - ja też uważam kojec za lepszy, ale przynajmniej na razie nie mam możliwości ze względu na metraż pokoju... z odpowiednich klatek znalazłam http://allegro.pl/item413506540_promocja_krolik_swinka_morska_klatka_80_gratisy.html ... małe, ale na razie tylko na taką mogę sobie pozwolić, właśnie ze względu na wielkość u umeblowanie pokoju :(

[ Dodano: Pon Sie 11, 2008 11:50 am ]
Przepraszam, ale nie nadążam z odpowiedziami ;)

Lena - nic z tego, regał ma mniejszą szerokość niż klatka...

Martiff

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:51:39 am »
Eeee...

Ona nie jest taka mała... :P

Śledziu69

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:53:20 am »
Chyba, że rzeczywiście kojec... królika planuję zamykać tylko podczas mojej nieobecności i w nocy (przynajmniej na razie, jeszcze go tak dobrze nie znam i wolę mieć go na oku  :bejzbol ). I wtedy będę rozstawiała kojec na środku pokoju... ale to trochę bez sensu, tak składać i rozkładać... ale na razie to chyba najlepsze wyjście...

[ Dodano: Pon Sie 11, 2008 11:55 am ]
Martiff - to przepraszam, jaką klatkę ma Twój królik? Powinno się mieć 100cm, 120cm...

Offline Lena

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:57:49 am »
No troszke bez sensu... A ta klatka jest mała strasznie :(
Cytat: "Śledziu69"
rólika planuję zamykać tylko podczas mojej nieobecności i w nocy (przynajmniej na razie, jeszcze go tak dobrze nie znam i wolę mieć go na oku :bejzbol )

Wydaje sie że wtedy niby więcej będzie po pokoju biegał ale weź pod uwage właśnie że w roku szkolnym dojdzie szkoła, spotkania ze znajomymi i wcale nie będzie Cię aż tak długo w domku dlatego lepiej kupić coś większego :( Ja musiałam zrobić porządne przemeblowanie ale jakoś dało rade :)

Martiff

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:58:24 am »
Minimalna to 70...

Ja mam właśnie 90... :P

[Taka dziwna... ale znalazłam...]

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 11, 2008, 11:59:09 am »
To ja nie mówie jaką klate miała moja królinka przez 3,5 roku(przed moim dotarciem na to forum) :nie_powiem  :nie_powiem  
Ale teraz jest szczęśliwa w kojcu :DD
Nic skargi nie pomogą -

Offline Lena

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 11, 2008, 12:00:39 pm »
Cytat: "Martiff"
Minimalna to 70...

To zależy od królika bo raczej np. baranek nie byłby w takiej zbyt szczęśliwy :)

Sen

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 11, 2008, 12:01:24 pm »
Ja jestem za kojcem... Bo Sledziu idzie do gimnazjum sądząc po pierwszym poście.
Jeżeli uda sie go rozstawić ;) A jeśli nie to chociaż większa klatka.

Śledziu69

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 11, 2008, 12:04:37 pm »
Martiff - to ciekawe, czy ty byś się cieszyła mieszkając w pokoju 0.5m x 1m... 70cm, to min. dla świnki morskiej, ale nie da 3x większego królika! Królik musi mieć dużo ruchu, a w tej klatce, to podejrzewam że on się nawet nie wyciągnie (70-tki mają zazwyczaj coś ok. 30, 35 cm szerokości...). Ale dobra, poczytaj sobie tematy o klatkach i zobaczymy, co powiesz... a jak na razie to kończymy, bo nie mam zamiaru offtopować...

Dostałam od Sen propozycję, żeby łóżko postawić wzdłuż parapetu, szafę wtedy przysunąć do łóżka i w prawym górnym rogu planu zrobiło by się duuużo miejsca na kojec ;) no cóż, idę pomierzyć ile wtedy wyjdzie przestrzeni :)
Tylko najgorszy problem, to rodzice... nie wiem czy się zgodzą... ale trzymajcie kciuki, a ja będę negocjować :D
Pozdrawiam :*

Martiff

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 11, 2008, 12:08:27 pm »
Czytałam...

Moja koleżanka ma 70... I nie jest źle...

Jak będziesz go wypuszczać...;/

Offline Ciapusia

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 11, 2008, 12:09:38 pm »
Mój królik przez 3,5 roku miał jak w więzieniu... :nie_powiem  :nie_powiem
To znaczy wypuszczałam ja ale jak teraz parze na rozmiary to... :oh:
Nic skargi nie pomogą -