Nadirka, Twoj upor jest naprawde idiotyczny. Nikt Ci nie narzuca swojego zdania, wiadomo, ze bedziesz robic tak jak zechcesz. Jednak warto wysluchac uwag innych ludzi, ktorzy z pewnoscia lepiej znaja sie na ucholach od Ciebie i Twoich weterynarzy razem wzietych. Czemu nic o nich nie napiszesz odnosnie ich znajomosci krolikow? Czyzbys nie miala pojecia jakie posiadaja wyksztalcenie? hmm.. mozna sie bylo tego spodziewac.. ale ja na Twoim miejscu nie powierzalabym im zdrowia mojego przyjaciela...
Jestes jeszcze mloda, co prawda niewiele mlodsza ode mnie, ale w tym wieku jest to przepasc... i byc moze zbyt bierzesz do siebie to co my tu piszemy. Wierz mi, ze nie robimy tego po to by Ci dopiec, ale po to by Ci doradzic - to jest cel istnienia tego forum - chodzi o to aby ludzie ktorzy maja uszatki wiedzieli jak sie nimi opiekowac, co im dawac do jedzenia.. Jestesmy tu wszyscy dla siebie wzajemnie by sobie pomagac i tak wlasnie potraktuj nasze slowa - jako pomoc a nie jako wytykanie bledow...
KROLIKI ZIEMNIAKOW NIE POWINNY JESC! Tak samo jak nie powinny jesc chleba, czekolady i wielu innych rzeczy... To im po prostu szkodzi, prawdopodobnie tych szkod nie bedziesz od razu widziec, ale to im szkodzi.... Tak jak ludziom uczulonym na laktoze szkodzi mleko, tak krolikom szkodza ziemniaki...
Przemysl to jeszcze raz...
[ Dodano: Nie Mar 23, 2008 12:36 pm ]Moja Ela też nie chce jeść granulatu. Po prostu wyjada wszystkie inne składniki karmy a granulat zostaje. Po za tym je normalnie warzywa.
a tak poza tym - mieszanek nie powinno sie podawac krolaskom... sa tuczace i nie posiadaja zadnych wartosci odzywczych... szczerze wspolczuje Twojemu krolaskowi... pewnie, ze jest to smaczne, ale NIE JEST TO ZDROWE...
Poczytaj wiecej o zywieniu krolikow domowych, a nie hodowlanych...
[ Dodano: Nie Mar 23, 2008 12:41 pm ]hmm... wiesz co Nadirka? bede teraz cholernie zlosliwa... ale jedzenie przez krolikow ziemniakow jest tak samo zdrowe jak palenie przez kilkuletnich chlopcow papierosow... wiem, ze Twoj syn nie pali na zdjeciu papierosa, ale trzyma go... a za kilka lat patrzac na rodzicow zacznie palic... od razu nic mu nie bedzie, ale po wielu latach zaczna sie problemy...
teraz ta sama sytuacje przenies na krolika i ziemniaka....