http://picasaweb.google.com/adam320/ImprezkaEmpatiiVivyOrazPrzyjaciMaj2008najnowsza impreza w lokalu
zwróćcie uwagę na wspaniale regały z książkami!! sami je w końcu składaliśmy i to tygodniami.
Na zdjęciu możecie zobaczyc m.in Czarka Wyszyńskiego - szefa Fundacji Viva (
www.viva.org.pl ), ktory tez u nas sobie imprezuje
stoły mamy za darmo z likwidowanej fabryki, fotel bujany jest mój domowy, regały mamy częściowo za grant z USA, częściowo za pieniądze prywatnej osoby z Warszawy i częściowo za moje pieniądze.
Książki w wiekszosci są za moje pieniadze, czesc to tez moje ksiazki z dziecinstwa i czesc przyniesli prywatni darczyncy. Na kazdej ksiazce jest napisane, kto ją ufundował.
Przymierzam sie do wystapienia o jakas dotację na SPK, zeby pokryc ze zdobytych pieniedzy wyposazenie tego lokalu, zastanawiam sie nad konkursami dzielnicy Wola, jakimis dotacjami na biblioteki, ale jeszcze nie rozpracowalam profesjonalnie fundraisingu. Tak wiec wszystko sie toczy powoli i jak najtanszym kosztem.
Jako, ze wszystkie wplaty od darczyncow na konto SPK wplacane sa z tytulami "na leczenie krolikow", "na biedne kroliki" itd, a minimalna ilosc "na potrzeby SPK" wobec czego z pieniedzy SPK na razie nie pokryta zostala zadna czesc wyposazenia ani funkcjonowania lokalu
Udalo sie wszystko zalatwic w inny sposob