Moim skromnym zdaniem
taki kalendarz dobrze jakby był z króliczkami do adopcji lub tymi adoptowanymi, koniecznie z logiem SPK i krótkim opisie czym się zajmuje Stowarzyszenie, żeby bardziej zakorzenić ludziom w główkach ideę adopcji i że wogóle coś takiego istnieje, jak ADOPCJA KRÓLIKÓW.
Praktycznie wszyscy którym wspominałam o SPK, stronie i adopcji królików nawet nie wiedzieli, że coś takiego jest...
WY tu wszyscy siedzicie w temacie, ale znajome mi osoby nawet takie, które mają otwarte serce dla zwierząt, mówiły np. tak: "że pieski strony adopcyjne mają to wiem, ale o króliczkach to dopiero teraz się dowiedziałam, że też można adoptować
"
Poza tym wiele osób, które nie znają, nie miały, nie mają królika nie do końca traktuje te zwierzątka "poważnie", nie wiedzą np. że z takim zwierzątkiem można mieć naprawdę fajny kontakt. Taki kalendarz dałabym niektórym edukacyjnie
bo..
"Co (w zasadzie kto
) człowiekowi jest znane wydaję się przyjazne, warte zachodu i uczuć"
Hmmm może by dodać w niektórych miesiącach takie zdjęcia jak np plakaty spk np apel rumburaka, czy o nie kupowaniu króli na prezent. To ostatnie to dałabym w miesiącu np przed świętami, może jak ktoś popatrzy to mu wybije się z automatu taki pomysł z głowy!
Przykładowo w kalendarzu - 3 takie wybrane "akcje" + niektóre miesiące króliki już adoptowane + te jeszcze do adopcji. To taki pomysł, żeby było EDUKACYJNIE i "całościowo"
ps. ja i tak na 100% chciałabym taki kalendarz, już nawet nie ważne jakie i czyje będą króliczki i tak pałam wielkim uczuciem do wszystkich
więc miło będzie zaczynać dzień patrząc na te uszaki i tak WSZYSTKIE NASZE SĄ