Witam.
1. Czemu mój królik ciągle siedzi sobie i śpi jak jest na wybiegu. Tylko czasami rano i w nocy ma ochotę poszaleć. Czy może to przez to że siedzie przy kompie (ciągle wręcz) i on nie ma towarzystwa i jest smutny. Chociaż komp mam w tym samym pokoju co on biega.
Moje uszate tez przesypiaja duza czesc dnia. Albo siedza, patrza i mysla niewiadomo o czym
[/quote]2. Mój królik lubi tylko jak głaszcze się go po głowie. Dlaczego?[/quote]
Spytaj go
[/quote]3. Mój królik ma 1.5 roku i jest to samiec. Nie ma problemów z zaznaczaniem terenów i gwałtami. Nie był kastrowany! Czy to cud i po prostu jest fajnym królikiem czy to dopiero nadejdzie.[/quote]
Moze taka juz jego uroda
[/quote]4. Mój królik nie znosi granulatu i daje mu tylko mieszanki. Co zrobić? Nawet jak zmieszam to granulat zostawi.[/quote]
Mieszanki maja cala mase dodatkow i krolik prawie zawsze wybierze mieszanke, bo jest smaczna
No ale to jest tak jak z ludzmi, nie zawsze to co dobre jest dla nas zdrowe, dlatego jednak uszate nie powinny jesc mieszanki, tylko siano i granulat.
Przestawienie krolika na dobra diete nie jest proste, bo kroliczek potrafi sie obrazic
albo zebrac o smakolyki, ale warto to zrobic, bo prawidlowa dieta to gwarancja zdrowia. Mieszanki to nie jest pokarm dla krolika
!
O prawidlowej diecie uszatka poczytasz tutaj:
http://www.uszata.com/eksplorer/dieta/ogolna.htmlGlaski dla Twojego kroliczka