Autor Wątek: Przywitania i...  (Przeczytany 90855 razy)

DOT.

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpień 25, 2005, 14:28:44 pm »
Podejrzewałam, że to Ty, ale o króliku nigdy nie wspominałaś, więc pewności nie miałam, szczególnie, że zmieniasz nicki jak rękawiczki.

Lycaon

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 25, 2005, 14:34:47 pm »
Jak już wspomniałam wole nie wspominać o zmarłych bo sie bardzo szybko rozczulam

Harbina

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpień 30, 2005, 13:39:21 pm »
Witam panstwa  :D

Pozdrawiam Harbina :)

Lycaon

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpień 30, 2005, 16:33:29 pm »
Witam Harbina

Jan_Kreisler

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpień 30, 2005, 17:55:41 pm »
Witaj :D

Offline kapi

• Członek SPK wspierający/honorowy
    • http://www.kapiszonek.prv.pl
Przywitania i...
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpień 30, 2005, 18:18:37 pm »
cześć  :D
Każdy ma takiego królika na jakiego sobie zasłużył ;-)  
spk@kroliki.net

Martulkaa

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpień 30, 2005, 18:51:19 pm »
Heej  :lol:

Offline ziabak

• GRUPA ADOPCYJNA SPK
Przywitania i...
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpień 31, 2005, 13:59:04 pm »
Cześć  :)

Basia

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpień 31, 2005, 20:51:57 pm »
witam :hej:

pati

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #89 dnia: Październik 05, 2005, 17:39:53 pm »
witamy wszystkich:)))
tu Pati oraz króliczek Gucio:)))
właśnie się zalogowałam i mam nadzieję że już wkrótce będę członkiem waszego Stowarzyszenie:)

Offline ziabak

• GRUPA ADOPCYJNA SPK
Przywitania i...
« Odpowiedź #90 dnia: Październik 05, 2005, 18:03:02 pm »
Witam :D A może byś chciała również troszkę w adopcjach pomagać? Zastanów się - poczytaj co i jak wygląda. Zapraszam!

Martulkaa

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #91 dnia: Październik 05, 2005, 23:14:51 pm »
Witaj :)  :hehehe:

pati

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #92 dnia: Październik 17, 2005, 11:42:22 am »
hey:)
przyznam, że myślałam o adopcjach, ale mam dużo pytań. udziału w transporcie brać nie mogę bo nie mam ani samochodu ani prawa jazdy niestety, w korespondencji też niestety nie ponieważ nie mam stałego dostępu do internetu:/ pozostaje więc tylko przechowalnia. ja oczywiście byłabym bardzo chętna tylko mam pewne obawy związane z moim króliczkiem Guciem. Jest on wykastrowanym samczykiem, który parę miesięcy temu stracił swojego najbliższego przyjaciela- Tuptusia. i zastanawiam się tylko jak on by zareagował na nowego królika w domu i czy późniejsze zniknięcie nowego lokatora nie byłoby dla niego za dużym stresem???dlatego też chciałabym aby ktoś kto ma podobną sytuację mi coś doradził, bo jeśli chodzi o mnie to ja bym była chętna, obecnie mieszkam we Wrocławiu, a tu chyba nikogo nie macie więc z chęcią bym pomogła. z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam paapap

Offline ziabak

• GRUPA ADOPCYJNA SPK
Przywitania i...
« Odpowiedź #93 dnia: Październik 17, 2005, 13:29:09 pm »
Hmm... to ja bym proponowała na początek przygarnięcie jakiegoś króliczka i jeśli on okazałby się dobrym kompanem dla Gucia - pozostawienie go, by mogły żyć razem. Guciowi na pewno brakuje teraz przyjaciela króliczego. Króliki mocno się do siebie przywiązują. To jest wg mnie sytuacja pozwalająca na rozpoczęcie takiej działalności przechowalniowej jak najbardziej - jeśli podejdziesz do tego właśnie tak, że gdyby Gucio polubił z wzajmnością nowego królika to go pozostawiasz, bo odbieranie mu potem przyjaciela to niestety nie jest dobry pomysł.

anUSZka

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #94 dnia: Październik 17, 2005, 16:13:55 pm »
Kiedy ja przechowywalam kroliki RR, one nigdy nie mialy stycznosci z moimi krolikami, zawsze mieszkaly w innym pokoju. Jesli masz taka mozliwosc, to polecam - to wielka frajda (ale tez spory obowiazek).
Fosterowanie mogloby byc dla Ciebie jednak dobrym sposobem na znalezienie pasujacegoprzyjaciela dla Gucia.

pati

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #95 dnia: Październik 23, 2005, 13:06:52 pm »
dzieki wielki za rady:)
przyznam,ze ja myslalam o adopcji,bo zdaje sobie sprawe,ze Guciowi bardzo brakuje przyjaciela,ale wiem jednoczesnie,ze jest to bardzo odpowiedzialna decyzja i nie mozna jej podjac pochopnie. Wiem doskonale co to znaczy miec dwa male brzdace w domu:)jedyna przeszkoda jest to,ze ja w tej chwili studiuje 400km od domu,w mieszkaniu studenckim i obecnie moja sytuacja mieszkaniowa jest w miare dobra, Gucio mieszka sobie bez klatki i w sumie nikt mu nie przeszkadza i jest mu dobrze. Obawiam sie tylko co bedzie pozniej,jak dlugo bede mogla tam mieszkac, bo wiadomo jak trudno jest znalesc mieszkanie, w ktorym moga mieszkac zwierzeta no i wspollokatorow, ktorzy chcieliby dzielic pokoj z krolikami. Dlatego tez przyznam ze jestem rozdarta, bo z jednej strony codziennie patrzac na Gucia zdaje sobie sprawe,ze powinnam dac mu mozliwosc spedzenia reszty zycia w towarzystwie, no i ja oczywiscie tez bardzo bym chciala miec znow dwa uszatki w domu, a z drugiej strony mam pewne obawy. dlatego tez musze to porzadnie przeanalizowac, ale przyznam,ze jesli bym sie zdecydowala na adopcje to ten pomysl,abym pogla dac tymczasowy dom jakiemus potrzebujacemu krolikowi,a jesli on i Gucio by sie polubili to wtedy on moglby z nami zamieszkac:) na razie to wszystko przemysle, a takze to w jaki sposob moge dzialac w stowarzyszeniu, a w przyszly weekend, kiedy pojade na troche do domu i bede miala staly dostep do internetu to nadrobie tu wszystkie zaleglosci, pozdrawiam papa

anUSZka

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #96 dnia: Październik 24, 2005, 17:33:36 pm »
Pati, jeśli masz na razie nieustabilizowana sytuacje mieszkaniowa, to rzeczywiscie moze lepiej poczekac z adopcja. Powodzenia z fosterowaniem zatem :)

minialive

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 02, 2005, 09:56:19 am »
HEJ CHCIAŁAM SIE PRZYWITAC JESTEM NOWA CHCE POMÓC W ADOPCJACH KRÓLASKÓW TAK JAK TYLKO BEDE MOGŁA STARAM SIE JUZ O ADOPCJE DWÓCH KRÓLASKÓW MAM NADZIEJE ZE NA COS SIE PRZYDAM POZDRWAIAM WSZYSTKICH

Offline ziabak

• GRUPA ADOPCYJNA SPK
Przywitania i...
« Odpowiedź #98 dnia: Grudzień 02, 2005, 11:37:28 am »
Witaj :) Czy wiesz jużco chciałabyś robić w ramach działalności adopcyjnej? Czy w ramach tego mogłyby wchodzić:

- pośrednictwo
- przechowalnia oczekujących królików
- działalność w ramach redagowania strony
- mailing, wyszukiwanie osób chętnych przygarnąć królika i korespondencja doprowadzająca do adopcji

Może masz jakieś inne pomysły?

minialive

• Gość
Przywitania i...
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 02, 2005, 11:43:14 am »
NIE MA OSOBY W WIELKOPOLSCE MOGE SŁUZYC JAKO PRZECHOWALNIA JUZ NAWET OGŁOSZENIA DAŁAM I MAM JUZ PEWNE OSOBY KTÓRE SKIEROWAŁAM DO WAS CHCE TEZ ZAŁOZYC STRONKE ALE NIEMAM POMYSŁU FORUM JUZ JEST MOZE WY MI COS PODPOWIECIE TRANSPORT ODPADA PONIEWAZ SAMA NIE MOGE ODEBRAC KŁAPCIA I NIUNI A BARDZO CHCIAŁABYM ABY SWIETA SPEDZIŁY JUZ W SWOIM DOMKU OCZYWISCIE WYSZUKIWANIE OSÓB CHETNYCH POKOCHAC KRÓLASKA JUZ OD X CZASU POMAGAM ZWIRZAKA DAJE OGŁOSZENIA ITD JESTEM CHETNA DO KAZDEJ POMOCY POZDRAWIAM