8 krolic z tej interwencji mozecie ogladac w sklepie zoologicznym MDM Zoo na ulicy Skwer Wyszyńskiego 1.
Włascicielką sklepu jest członkini Stowarzyszenia - Marta Filipowicz.
Cudem uszczesliwilismy Marte we czwartek w nocy i w sobote o 12 w nocy w sumie 8 krolicami (a w jej przechowalni sklepowej sa jeszcze 2 inne kroliki adopcyjne - brazowy baranek i biala angorka z niebieskimi oczami i czarnym pyszczkiem).
Musimy pomoc Marcie, bo mimo, ze dostala od nas pieniadze na zakup karmy z hurtowni ( jako wlasciciel sklepu ma mozliwosc tanszego kupowania), to dziewczyna sie zameczy z obsluga 10ciu krolikow, wiec jest to nadzwyczajna sytuacja.
Chcemy sukcesywnie od niej czesc krolikow zabrac ( bo zwykle przechowuje u siebie maksymalnie 2-3 kroliki).
Z jednej strony maja dobrze, bo sa na samym koncu duzego i niespecjalnie tłocznego sklepu, w duzych klatkach i wieczorem biegaja po calym sklepie, ale z drugiej strony sa tam tez ptaki, szynszyle, a pare metrow dalej adopcyjny wąż ( ktory tez czeka na swoj szczesliwy los), tak wiec sklep Marty to zwykle nasze awaryjne wyjscie.
W tym sklepie w ogole nie ma zadnych krolikow do sprzedazy, pojawiaja sie za to rozne zwierzeta adopcyjne. w zasadzie nie jestem pewna czy w ogole jakiekolwiek ze zwierzat, ktore tam widzialam sa sprzedawane.
Moze ktos z was chcialby adoptowac kroliki z tego sklepu - prosimy wtedy o zajrzenie na
www.adopcje.kroliki.net , przeczytanie regulaminu adopcji i wyslanie odpowiednich dokumentow na swoj temat do mnie, Marty Filipowicz i Moniki Adaszewskiej naraz oraz o ogloszenie tego faktu tutaj na forum.
Tam jest wspaniale stado 4 królic widoczne na zdjeciu na glownej stronie - moze zdarzy sie jakis cud i wielki milosnik kroliczego stada adoptuje wszystkie naraz?
Jest tam tez stado 3 krolic ( 2 sa w 1 klatce, a trzecia w klatce obok ( sa to biala Misia, ciemnoszara krolica wygladajaca jak Rumcajs oraz ruda krolica angorka - tez sa na glownej stronie).
To wielka sztuka samemu zaprzyjaznic tyle krolikow, a one juz sie lubia, wiecie jaka to przyjemnosc obserwowac stado?
Sama mam stado 3 krolikow i moge ich zabawy obserwowac godzinami