Ja myslalam, ze chodzi o testy komputerowe takie ze wypelnia sie cos na komputerze i jest to darowe, wyobrazilam sobie takie jakies internetowe testy w co malo wierzylam...
Ja mialam normalne testy skorne... na rekach jak pamietam mialam rozne krople roznych plynow i je pozniej Pani nacinala , zeby zobaczyc jaki bedzie odczyn z krwia...
Mi ostatnio Pani alergolog powiedziala, ze moge miec krolika i psa, ale najlepiej nie miec wiecej zwierzat (a bede miec niedlugo drogiego uchola;p) , ale nie mam alergi na siersc zwierzat, oprucz kiedys nieszczesnej swinki morskiej... i powiedziala tez, ze moge zostac weterynarzem
jesli bede chciala (ale sie cieszylam jak to uslyszalam;p) tylko nie moge byc fryzjerka, bo bym musiala zrezygnowac po miesiacu z pracy od tych wszystkich farb do wlosow itp.
Dodala rowniez, ze alergia zadko mija, wlasciwie w moim przypadku Atopowe Zapalenie Skory...
A moich obserwacji bardzo dobrze wplywa u mnie pobyt nad morzem, lub pobyt w lesie (np. na obozie harcerskim... ) Nie raz jak wracalam z nad morza lub z lasu to mialam spokoj z powiekami jakies 3 miesiace (raz nawet pol roku)
Obecnie biore codziennie jedna tabletke Flonidanu, czasem smaruje mascia jak swedzi Detreomycyna 1% i czasem jak mnie mocno swedzi biore taka tabletke, ktora takze troche pomaga zasnac, wiec raczej biare ja jak nie umiem spac niz jak mnie mocno swedzi;p
Gdyby teraz sie okazalo ze mam alergie na krolika, za nic bym go nie oddala, najwyzej bym troche ograniczyla kontakt i wtedy wiecej by sie mama zajmowala, ktora tak tez go pokochala... Mam nadzieje, ze nigdy nie bede miala z tym problemu...
chce tez dodac, ze jest jakas szansa (mala, ale jest) ze w czasie dojrzewania lub z wiekiem moze alergia zniknac... lub przeniesc sie na inna czesc ciala...
Jak bylam mala , to alergia pojawiala sie miedzy moimi palcami rak, przy zgieciach lokcia i na powiekach. Teraz mam tylko na powiekach i to tez czasami... ;p
Oj. troche nie na temat. Wybaczcie...
Co do tematu to twierdze iz dziecko nie powinno byc powodem oddawana krolika ;/
Ale niestety w praktyce tak bywa