czy miał jakiś uraz mechaniczny? spadł skądś?
czy ostatnio stracił na wadze?
czy zauważyłaś żeby np. siedział na swoim moczu?
opisz jaką ma diete i oczywiście szybciutko do weterynarza musi być dokładnie obejrzany i musi dostać coś przeciwbólowego.
witam
Mój 7 tygodniowy króliczek miniaturka 2 dni temu zachorował na porażenie tylnich kończyn-porusza sie cały czas za pomocą przednich łap ciągnąc za sobą tyłek wraz z łapami tylnymi.Musze wspomniec ze króliczek w ten sam dzien co zachorował jechał ze mna w samochodzie i najprawdopodobniej bylo mu w nim za gorąco i to wpłyneło na jego stan zdrowia.
Czy to normale zeby on nie spał zarówno w nocy jak i w dzień cały czas za pomocą naprzednich łap (chodzi po mieszkaniu) , jak byl zdrów to prawie cały czas powsiecał na drzemce.Byłam ze zwierzakiem u weterynarza i mam mu podawać przez 10 dni antyboityk(mieszankę kilku lekarstw-z przykroscia stwierdzam ze nie znam nazw ) w strzykawkach (do mięsniowo).
co do diety króliczek dostaje codziennie świerzą wode (tylko nie wiem czy mam podawać przegotowana czy z prosto kranu,ziarnka zbóż,sianko i ostatnio zjadł cała kolbe musli(po raz pierwszy w jego życiu- przed dzien choroby))
a i jescze co do moczu i kału -co do moczu to musze zaobserwowac a musze powiedziac ze zwierzak ma rozwolnienie i brudne okolice odbytu -a sam nie jest w stanie sie myc ,czy am go codziennie rano i wieczorem myc -jak tak to prosze mi powiedziec w jaki sposób.
gdyby były jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem
z góry dzieękuje za porady
pozdrawiam