Witam
I na moją szafę nadszedł czas, wszystko grzecznie w niej leżało i miejsce zajmowało. Właśnie dlatego, że leżało to ubranka na zdjęciach są trochę pogniecione
wybaczcie mi kochane, ale postanowiłam rzeczy te odświeżyć praniem i ewentualnym prasowaniem jeśli ktoś coś kupi, w innym przypadku szkoda wody
no i czasu brak
Zrobiłam małe porządki aby uzyskać więcej miejsca i trochę pieniążków dla mego uszaka, a konkretniej to na furminator i zapas ziółek oraz porządnego sianka (to ze sklepu kolejny raz zawiodło...) na zbliżające się jesień i zimę.
Do zakupionych przedmiotów należy doliczyć koszty wysyłki, zależne od wielkości zakupów, ale oczywiście zgodne z cennikiem Poczty Polskiej
Miłych zakupów!
1. bluzka czarna firmy ADIDAS, rozmiar z metki L- przesadzony, moim zdaniem to typowe S, ponieważ bluzeczka należy raczej do krótkich, tył nieco dłuższy od przodu; mało używana- kupiłam ją po nieco okazyjnej cenie, bo pod jedną paszką materiał jest troszkę jakby przetarty, podczas noszenia bluzeczki niczego nie widać, skaza jest bardzo małych rozmiarów; wykonana z elastycznego materiału dobrej jakości
WYMIARY: długość (tył): 46,5 cm, długość (przód): 43,5 cm, od pachy do pachy: 38,5 cm
CENA 10 zł2. bluzka beżowa, rozmiar z metki M, z przodu brokatowy wzór (ale nie przesadny, w oczy nie razi
), tył gładki, rękawy z siateczki, fajnie się prezentują, prawie nie używana
WYMIARY: długość: 54 cm, od pachy do pachy: 39 cm
CENA 10 zł3. czerwona bluzeczka, z przodu ozdobiona guziczkami, z przodu również małe rozcięcie (zaraz pod guziczkami, nie wiem czy na foto jest to widoczne), z tyłu sznureczki do zawiązania, bluzeczka w bardzo dobrym stanie, rozmiar S/M
CENA 5 zł4. czarna torebka wieczorowa/na wesele/ studniówkę i inne okazje, na które kobietki mają masę roboty i wydatków, a mężczyźni tylko siedzą i się niecierpliwią
torebeczka niemal nowa, użyta raz, na godzinkę, może dwie, niepotrzebnie bardzo się wykosztowałam...i tak jedynie leży i czeka aż komuś się przyda, więc dla Was kobietki torebeczka w cenie
30 zł5. cień do powiek firmy Oriflame, odcień Copper Plum, można powiedzieć, że nie używany, bo przejechałam jedynie pędzelkiem by pomalować kawałek jednego oka w celu sprawdzenia koloru
liczyłam na ciemniejszy, dlatego sprzedaję;
CENA 8 zł6. cień Miss Sporty, miał być czarny, z tyłu piszą, że czarny, więc chyba jest czarny
piszę chyba, bo go nie używałam, sprzedaję w stanie nowym
CENA 4 zł7. etui na telefon firmy Sheepworld, prawie nie używane, solidne i miłe w dotyku, z tyłu praktyczny rzep
CENA 12 zł8. naszyjnik+bransoletka, o dziwo- nie posiadają zapięć, są na czymś elastycznym
fajnie się prezentują, zestawienie kolorystyczne jak najbardziej w moim guście, jednak nic tylko to leży, niech ozdobi którąś z Was
CENA 10 zł9. naszyjnik z zielono-czarnych...ja to nazywam sztucznych kamieni, bo nie wiem co to za tworzywo chociaż sporo pieniążków na niego wywaliłam
długi, na prawdę ładny, ale przy moim trybie życia niepraktyczny, leży tylko w szkatułce
CENA 18 zł10. pocztówki układanki; jedna przedstawia foki i napis "Przytul mnie", druga przedstawia Frombork i z niego pozdrawia
do każdej dołączona jest koperta
CENA ZA OBIE 5 zł11. piesek ręcznie wykonany przez "Barbara Bukowski Design", nowiutki, miły w dotyku materiał, oczka oczywiście ma, na zdjęciu częściowo schowały się za sierścią
CENA 15zł- bo był drogi
12. bluzeczka, kolor różowy, ale nie taki "perfidny", ja to nazywam zgaszonym różem, na zdjęciu słabo widać ten prawdziwy kolor
moim zdaniem ładny, chociaż za różowym to ja nie szaleję
materiał nie jest gładki, ma ciekawa fakturę co chyba widać całkiem dobrze na zdjęciach, rękawki można nosić na ramionach lub zsunąć odsłaniając ramiona, dolna część jest bardzo elastyczna, jak guma, wg mnie to M, na małe L też powinna być ok
CENA 12zł 13. jeansowy żakiecik, nigdy nie używany, ozdobiony po bokach rzemykami, jeans nie gruby, ale dobrej jakości, typowo kobiecy fason, ładnie podkreśla damską sylwetkę; ja jestem szczupłą S/M i na mnie leży idealnie, w razie potrzeby oczywiście zmierzę co trzeba
CENA 15 zł14. jeansowa spódnica, zakupiona we Francji, nowa, na mnie jest po prostu za duża, rozmiar z metki to 38, a że ja jestem kobietą bez bioder
to nic mi po niej,ciekawy fason, dół sprawia wrażenie niewykończonego, jeans dobrej jakości, zdobiona "przetarciami" i nie tylko
CENA 30 zł15. spódnica ciemny brąz ( na zdjęciu wygląda na jaśniejszy
), materiał gładki, miły w dotyku, kojarzy mi się z zamszem, rozmiar z metki to L
WYMIARY: długość całkowita: 50 cm, w pasie: 38,5 cm
CENA 10zł16. długa spódnica sztruksowa, super na chłodniejsze dni, 2 razy założona, cieniowana, ciemna zieleń przechodzi ku górze w jasną, na dole nieco ozdobnych "zawijasów", zapinana na ukryty zameczek, rozmiar z metki S, mierzyłam- w pasie ma prawie 36, wiec jest to chyba typowa "eska" (pierwsze zdjęcie najwierniej przedstawia kolor spódnicy, pozostałe są zbyt blade
)
CENA 15 zł17. spodnie jeansowe z czaszkami, rozmiar z metki 30, na mnie zdecydowanie za duże, z tyłu są zrobione tzw. zaszewki w celu zmniejszenia obwodu w pasie, nic to jednak nie dało, nie tylko w pasie mają dla mnie za dużo, zaszewki można łatwo spruć i śladu po nich nie będzie
w pasie z przodu są nieco niżej niż z tyłu, chociaż na mnie za duże to wydaje mi się, że wygodne z nich portki
można powiedzieć, że nowe, założyć założyłam, ale nigdzie się w nich nie wybrałam, bo by mi z tyłka spadły
WYMIARY: w pasie (tył, bo przód jest o kształcie, trudnym do zmierzenia): 35,5cm, nogawka: 105cm, nogawka mierzona od kroku: 79cm
CENA 30 zł18. spódniczka jeansowa w brązowe "plamy", rozmiar to wg mnie typowe 36, na osobę o raczej wąskich biodrach, ktoś mi ją dał i tak leży w szafie
WYMIARY: długość: 44cm, w pasie: 32cm
CENA 9zł19. pleciona torebeczka, mała, lekka, w środku biała podszewka, nigdy nie używana, zamykana na zameczek
CENA 10 zł20. płyta CD, Piotr Żaczek "MUTRU", nowiutka, nigdy nie zawitała w żadnym odtwarzaczu muzycznym, rozpisywać się nie będę, podaję link do zapoznania się nieco z zawartością płytki:
http://jazzsound.pl/zaczek-digipack-p-2397.html CENA 20zł