Kochani, wybaczcie
Jeszcze Was niestety pozmuszam do zaczekania
Najpierw chciałabym podpisać umowę najmu, żeby nie zaczynać inicjatywy od złej strony, a w międzyczasie uskuteczniam poszukiwania podłogi w dobrej cenie, ale to też wymaga cierpliwości, bo nie każdy odpisuje na moje zapytania ekspresowo
Ale może macie jakieś dojścia po znajomości w hurtowniach albo sklepach z wyposażeniem wnętrz? Poszukuję paneli klasy co najmniej ac4 i grubości co najmniej 8 mm w zabójczej cenie do 20 zł za m
2 - jakbyście znali kogoś, kto byłby chętny udzielić takiego rabatu na około 20m
2 panela, albo kogoś, kto został z takim zasobem paneli po remoncie, bo sobie niedokładnie przeliczył, to dajcie znać - dogadamy się. Najchętniej w Krk lub okolicy, to by się przywiozło, a nie wysyłało.
Od razu uprzedzę pytania, czy panele to dobry pomysł i czy nie lepiej płytki - dopóki materiał nie zostanie zamówiony czy kupiony wszystko jest brane pod uwagę, niemniej płytki są dużo chłodniejsze, z króliczego moczu czyści się je tak samo beznadziejnie (albo i gorzej), a ich ułożenie dużo, dużo bardziej czasochłonne i brudotwórcze, więc raczej skłaniałabym się ku porządnym panelom, co z dużą dozą prawdopodobieństwa wykluczy promocje marketowe...
Ostatecznie nabędziemy linoleum (zaraz zasiadam do researchu), ale za tą kasę wydaje mi się lepiej już nabyć coś lepszego
Tę podłogę prawie na pewno sfinansuję ja i mój małż, więc nie kupię wypasionych materiałów za stówkę za m
2, bo nas nie stać i małż mi zrobi o tak: