Kochani,
W piątek wieczorem pojechałam zobaczyć pomieszczenia, które miałyby stanowić Uszatą przystań
Na razie dzieją się tam dantejskie sceny, bo w drugiej części trwa remont włącznie z burzeniem ścian i wyrywaniem futryn
ale i tak jestem „za”
Jeśli tylko pomożecie, to damy radę nie tylko przystań uruchomić, ale – co najważniejsze – utrzymać i być może, za jakiś czas rozwinąć.
W informacji poprzedniej ( o tutaj:
http://forum.kroliki.net/index.php/topic,15478.msg429468.html#msg429468 ) pisałam o zgrubnym podziale na etapy – wydaje mi się, że nadszedł czas na start etapu I, w którym chciałam poprosić o pomoc w finansowaniu lokalu - przewidywany koszt miesięcznego najmu to ok. 500 zł (dwa pomieszczenia) i jeśli 25 osób zadeklarowałoby raz w miesiącu wpłacić po 20 zł na ten cel, to uda się nam opłacić lokal. Na razie mam zadeklarowanych dwóch stałych sponsorów, co daje min. 40 zł. Co ważne: poszukuję osób, które są chętne wpłacać regularnie – nie jestem w stanie sama opłacić wszystkiego, więc bardzo, bardzo proszę o poważne i przemyślane propozycje. Oczywiście nie będziemy zbierać żadnych pisemnych deklaracji ani podpisywać cyrografów - tutaj bazą jest zaufanie i ufam, że się uda
Jeśli nie damy rady się złożyć na 500 zł, to jest jeszcze druga opcja – wynajęcia jednego pomieszczenia (i wtedy koszt najmu to ok. 350 zł), ale będziemy mieć wtedy tylko 11,5 m
2, co wydaje mi się troszkę mało (ale jak trzeba będzie, to się jakoś upchnie graty, a Spontany na pewno chętnie przyłożą do upychania swoje nadobne kolana
).
Jeśli ktoś chciałby zostać sponsorem Uszatej przystani, będę wdzięczna za mail na
krakow@kroliki.net z informacją, jaką kwotą (bo rzecz jasna nie musi być to 20 zł) i przez jaki okres czasu możecie powspomagać przystań. Na razie nic nie przelewajcie, bo nie wiemy, ile się nas nazbiera.
Nie napisałam jeszcze, a to jest mega fajna wiadomość – Uszata przystań będzie zlokalizowana wewnątrz nowo powstającego ośrodka weterynaryjnego. Lokal możemy wynająć wstępnie na 5 lat, ale już ustaliłam, że pierwszą umowę podpiszemy na 1 rok i przez pierwszy rok nie płacimy za żadne media
Tym akcentem zapraszam Was do sobotniego relaksu i przemyśleń sponsorskich
Iza Kamionka