asiu trzy + .....
CZTERY MALUNIE CZARNE KULKI i coz one winne ze przyszly na swiat ....
cztery czarne malunie kulki ... za duuuze zeby sie mogly sprzedac ...waza ledwo ponad 0.5 kg kazde
siedmioro ich rodzenstwa poszlo juz w swiat a tych czterech nikt nie chcial ...bo co , bo za czarne ?.........staly sie nieporzadanym towarem .....
cztery malunie czarne kulki ... z cudnymi uszyskami .....a jednak za wczesnie odebranych od matki ..... choc okazo sie ze z punktu widzenia sprzedawcy ..... za pozno
wciaz to samo ...za duze a moze tym razem za czarne, aby ktos zechcial je kupic ....
ale jednak znalazl sie chetny ...cena w dol i znalazl sie ....choc potem okazalo sie, ze ... "sliski przyjaciel " powachal i zrezygnowal ...nie chcial ...... ani jednego ....
zle pachnialy ? ....za duze ? ....a moze za czarne ? ......a moze nie byl w humorze, a moze poprostu nie byl glodny ......
co one musialy przezyc kiedy jeden po drugim trafialy do...do terrarium ....ile czasu tam spedzily , tego nie wie juz nikt a ja nie pytam .....
co one musialy przezyc ....
powialo chlodem ...zimno
zimno na tym swiecie a najgorsze ze to zimno zagniezdzilo sie tez w wielu ludzkich sercach ...smutne
bo coz te
cztery czarne, malunie kulki winne .... ja sie pytam ..po co bezmyslny czlowiek o lodowaty sercu , spowodowal, ze przyszly na swiat ...przeciez juz nie jeden sie przekonal ze to interes, zaden ....po co ?
ludzie kompletnie nie sluchaja .... nie mysla ....nie
jednak juz sie nie pytam
udalo sie je odzyskac , choc mialy wrocic do hodowcy....udalo sie je odzyskac , choc wlasciwie ich los byl juz przesadzony ...o maly wlos ... bo wiadomo co byloby dalej ....ale sie udalo
najwazniejsze ze sa
CZTERY CZARNE MALUNIE KULKI SA JUZ BEZPIECZNE i to sie teraz najbardziej liczy
sa obecnie w awaryjnym DT w weekend trafia do Sopotu .....a od godziny nie chca wyjsc z transportera ...jakos to mnie nie dziwi .... musi uplynac duzo czasu po tym co przeszly aby na nowo zaufac ....czlowiekowi
Kochani , tak juz to jest ze jednym udaje sie znalezc dom a w to miejsce przychodza nastepne , tak to juz jest
ale prosze nie opuszcajcie nas , bo bez was nie uda sie nam pomoc tylu bezdomnym krolasom , nie uda
a przeciez chcemy ....jeszcze chcemy
nie mozemy zejsc z liczba ponizej piecdziesieciu ... ostanio co dzien co dwa ,trzy, liczba ta sie zmienia ale wciaz jakos zblizamy sie do szescdziesieciu
dziesiecior z naszych uszakow jest w kwarantannie , kichajcow ...przyszly wyniki wymazudrugiej piatki .... trojka ma maroxelle jedno klebsielle - nie tak zle dostana Lydium kilka dawek i zobaczymy
ale najgorzej jest z Makumba , on ma bakterie : pantoea a antybiogram wykazal ze zaden z wrazliwych antybiotykow nie nadaje sie dla krolika
- bedziemy probowac z antybiotykiem bardzo silnym i bolesnym : Oxyvetem
i Rudzik tez , u niego gentamycyna nie zaskutkowala wiec tez przejdziemy na ten silniejszy , reszta kichajcow lepiej ale czeka na decyzje doktora na razie do obserwacji a jak beda niepokojace objawy w dalszym ciagu
a co najgorsze beda sie nasilac to pewnie tez skonczy sie na oxyvecie
dlatego potrzebujemy lampe bakteriobojcza - dostalm informacje od doktora jak to ma byc lampa ... droga
:
http://www.ultraviol.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=197:nbve-6030-pl-&catid=51:przeplywowe-dwufunkcyjne&Itemid=85p. doktor napisal m.in. :
"....Ta ostatnia dezynfekuje znacznie większą przestrzeń. Zdaję sobie sprawę, że jest to duży wydatek, ale może on skutkować zmniejszeniem infekcji w stadzie a tym samym zmniejszeniem kosztów leczenia...."
pomozcie nam a jak nam pomozecie to wtedy i my bedziemy mogli pomagac .. bardzo prosimy o pomoc dla sopockich uszakow :
idzie zima , juz w zasadzie jest , zaczal sie okres grzewczy ... a gdzie sterylki , kastracje ..............oj co ja tu bede sie rozpisywac :
BARDZO PROSIMY O POMOC DLA SOPOCKICH USZAKOW , BARDZO BARDZO : wplaty prosimy dokonywac na:
Konto województwa pomorskiego z Sopotem25 2130 0004 2001 0516 7234 0003Volkswagen Bank Polska S.A.
SWIFT: INGBPLPW
IBAN: PL25 2130 0004 2001 0516 7234 0003
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3/21
01-410 WarszawaTytułem: DAROWIZNA NA LAMPE BAKTERIOBOJCZA DLA SOPOCKICH KROLIKOW"
lub
Tytułem: DAROWIZNA NA CZARNE KROLIKI Z ODZYSKU "
lub
i wreszcie :
Tytułem: WA - SOPOCKIE USZAKOWO "
zglosila sie jedna osoba : p. Marcelina Korczak , ktora objela sopockie uszakowo wirtualna adopcja
do pelni szcescia sopot potrzebuje min dziesieciu draczyncow takich jak Pani Marcelina
ZAPRASZAMY KAZDEGO DO OBJECIA SOPOCKIEGO USZAKOWA WIRTUALNA ADOPCJA , GORACO ZAPRASZAMY
KAZDEGO KTORY ZDECYDUJE SIE NA OPIEKE WSZYSTKICH PRAWIE SZESDZIESIECIU KROLASOW ALBO CHOC JEDNEGO - ZAPRASZAMY
pomozcie nam utrzymac sopocki przybytek uszatych sierot