Integra sama wywolalam temat
; ktos kiedys tez powiedzial ze im wiecej wiemy tym bardziej stajemy sie glupsi
prosze cioc , melduje ze zjadlem na kolacje cala miske owsianki , dobra byla
i z tej radosci zrobilem piekna stojke
i zaczynam sie przekonywac do mojego nowego domu DT
aaaa i chcialem dodac , ze polubilem kuwete
. poprostu zwirek byl dla mnie za twardy ale jak polozono na nim cos miekkiego to od razu bylo super
i uwielbiam sie myc , jak tylko cos na mnie "skapnie" to od razu doprowadzam do porzadku moje futerko
Tarzanik juz w Toruniu u DT -
katki i juz po wizycie u dr Krawczyka oraz juz po pierwszych badaniach - dzisiaj byla krew
postaram sie przekazac najlepiej jak potrafie .
okazalo sie ze ....
Tarzanik jest faktycznie
Tarzanem tzn jest statecznym wiekowym jegomosciem, ma min. 7lat ale moze miec i wiecej , w kazdym badz razie na pewno nie jest mlodziencem
zosatal oceniony przez doktora na podstawie uzebienia i ogolnego stanu zdrowia
z badan laboratoryjnych wyszlo ze ma bardzo podwyzszony poziom sodu - 161 i wysoki poziom elektrolitow - wyjasnila sie tajemnica jakim cudem oddaje wiecej moczu w stosunku do znikomego poboru plynow , okazalo sie ze przez te wysokie wskazniki organizm Tarzanka wyrzuca z siebie rowniez ta wode , ktora ma zgromadzona w tkankach
dlatego tez ma bardzo slabe cisnienie krwi - trudno bylo mu pobrac probke, ktora dodatkowo byla ciemna i gesta .
ale jest gorsza wiadomosc : maly ma mocno popdwyzszona kinaze kreatynowa a co oznacza ze ma stan zapalny miesni co skutkuje ich zanikiem
reszta czynnikow wyszla podwyzszona ale generalnie lapie sie w gornych granicach lub nieznacznie je przekracza. Takze doktor uznal ze moga byc
no i jeszcze jedna informacja - zeby ....
Niestety jest przerost , gorne trzonowce , szczegolnie po prawej stronie rania dziosla i policzki
w przyszlym tygodniu maly bedzie mial robione rtg ( dzisiaj juz nie zdarzylysmy) i wtedy sie okaze czy trzonowce wrastaja czy nie , czy wystarczy je tylko przyciac czy trzeba bedzie usunac ...czyli narkoza
... czy powod zaropialych oczu tkwi wlasnie w przerastajacych zebach ... zobaczymy
reansumujac , wazne ze maly sam je , owsianke , zobaczymy jak sobie bedzie radzil z jedzeniem a w szczegolnosci piciem
jesli w dalszym ciagu bedzie tak malo pil trzeba bedzie go poic sila
Dodatkowo na stan zapalny miesni , maly bedzie dostawal przez 14 dni metacan
a na podwyzszony sod - magnez , ktory bedzie mial za zadanie wyprzec sod z organizmu a tym samym zapobiec lub zminimalizowac postepujacy zanik miesni
i wyjasnila sie zagadka, dlaczego Tarzanik ma tak wystajacy kregoslup i sterczace kosci - zabiedzenie zrobilo swoje, zla dieta oraz stan zapalny miesni czyli ich zanik
i dlaczego nie ciagnelo go w ogole do siana - zeby
wiec teraz trzeba bedzie go bardzo dobrze zywic i nawadniac ...no i te zebiszcza ... zobaczymy co ujawni zdjecie rtg
nie jest dobrze ale maly zyje i napewno sie nie poddaje ...