Autor Wątek: Przygarnę młodego króliczka [Gdynia]  (Przeczytany 4291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pamela

• Użytkownik
  • *
Przygarnę młodego króliczka [Gdynia]
« dnia: Lipiec 30, 2012, 13:16:18 pm »
Witam wszystkich serdecznie, poszukuję młodego króliczka dla przyjaciółki, której ostatni niestety już nas opuścił. Chciałabym zaadoptować dla niej malucha najlepiej z okolic trójmiasta, gdyż nie mam zbytnio możliwości podróży, bo sama 10.08 wyjeżdżam. Jeżeli nie znalazłam na forum wątku o takim małym potrzebującym to proszę o pomoc, bo jestem tu nowa - sama jestem bardziej świnkowa niż królicza  :P.

Jeżeli chodzi o zaopatrzenie, to wszystko po poprzedniku jest jeszcze u niej, więc dużą klatkę i wszystkie dogodności są zapewnione  :bunny:.

Proszę o pomoc w znalezieniu nowego przyjaciela dla zrozpaczonej przyjaciółki. :)

W razie czego podaję swój e-mail => kendziorek@hotmail.com

Offline BeciaKrecik

• Użytkownik
  • *
Odp: Przygarnę młodego króliczka [Gdynia]
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2012, 13:46:05 pm »
Adopcji musi dokonać koleżanka, a nie ty.

Offline Pamela

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2012, 13:49:44 pm »
Tylko, że ona nie jest pełnoletnia a druga sprawa - to miała być niespodzianka. Czy w takim razie nawet jeśli zrezygnuję z elementu zaskoczenia ona może go zaadoptować ?

Offline Alice

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2012, 14:04:43 pm »
W takim razie zaadoptować królika muszą jej rodzice / opiekunowie.

Offline Madzia7

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2012, 15:09:51 pm »
Jak już zostało powiedziane- rodzice lub opiekunowie prawni muszą zaadoptować tego uszatka. Ale spokojnie. Adopcja nie jest jakaś bardzo problemowa, a uszatków wiele szuka domków.

Offline Eni

• Użytkownik
  • *
  • moje posty są prywatnymi opiniam, NIE jestem z SPK
  • Moje króliki: Bizu
  • Pozostałe zwierzaki: Kajtek, Stella, Benio
  • Za TM: Amie [10.06.2013] Agneau [13.06.2014], Jasiu [13.02.2017]
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 31, 2012, 02:14:05 am »
zaadoptować królika muszą jej rodzice / opiekunowie.
A gdyby pojawiły się watpliwości, dlaczego tylko osoba pełnoletnia, to może od razu napiszę - bo królik to żywe zwierzę, za które trzeba odpowiadać (finansować jedzenie, zapewnić miejsce w mieszkaniu, zawozić do weterynarza - a nieletni są zależni od opiekunów i czasem mogłby się okazać, że opiekun nie chciał królika i z nim do weterynarza nie pojedzie, odpowiedniego granulatu nie kupi, a w ogóle, to nie zgadzał się na zwierzę, które potrafi zniszczyć kable, etc.).

Tak więc niech Przyjaciółka porozmawia z Rodzicami i wspólnie wybiorą pupila ze stron http://adopcje.kroliki.net lub http://przygarnijkrolika.pl - nie muszą to być królisie z Waszego województwa (choć najkorzystwniej dla zwierzęcia, żeby nie było narażone na zbyt długż podróż), wspólnymi siłami i przy pomocy dobrych ludzi podróżujących w tamte rejony, na pewno uda się wykombinować transport.

A w Sopocie jest biuro SPK i miniazyl, to zawsze można się umówić i może jakiegoś lokalnego biedaczka poratowac domkiem.
Wsadź wrażliwego na przeciągi króliczka w koszyk na rowerze, prowadzaj z natury panikującego królika na automatycznej smyczy, wyprowadzaj zwierzaka niczym psa do lasu czy na trawnik w mieście i... dziw się, że królik choruje...