Monia, ja nie wiem, czy to samo futro na Niusi, ale nic jej nie brakuje, a nawet wygląda, że szczupła nie jest
Na zdjęciu z góry wygląda, że nie ma wcięcia w talii, a już na pewno nie ma na fotach widocznych kości.
Powiem tak, na zdjęciu wygląda na podobnej postury do Jaśka - jaki obły stworek - a Jasiek się lekko upasł
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/578362_375473689165086_100001073757411_1082245_1950689240_n.jpg Tak wygląda, jak siedzi - wcale nie widać spod sadełka udek.
Nie wiem, czy my mówimy o wystających kościach miednicy na pewno - u króla miednica to takie 2 widoczne przy jego rozciąganiu się w biegu "guzełki" w tylnej części grzbietu. Królik nie jest zbudowany jak człowiek, nie ma kości miednicy wyczuwalnej z boków - to na bokach, na waszych fotach to królicze uda.
u tego asa widać kości miednicy bez trudu - te zaokrąglenia na pleckach, koło ogona
U prawidłowo zbudowanego króla, na stojąco, z góry powinno być widać:
łepek - zwykle u miniatur otoczony dłuższym futrem, więc ew. nadwagę czy wole czasem ciężko zobaczyć, chyba że zwierzę sobie poduchę wyhodowało,
barki - czyli "lekkie zwężenie na przednie łapki"
tułów - lekko szerszy jak barki, bez beczułkowatości
talię - odcinek wcięty, wyraźnie widoczne uda tworzące szerszy zarys niż tułów
dupcię wraz z udkami - odcinek najszerszy, w zależności od futerka może być z falbanką lub kitkami