Dziękujemy
Wczoraj liczyłam, wisimy jeszcze 30,08zł. Ale na dniach przydałoby się zamówić worek 25kg Cuni Pro i z 10 paczek ziółek na co trzeba wydać 200zł. Także błagamy o jeszcze
Na szczęście robi się już cieplej, więc króliczki będą mogły częściej przebywać na świeżym powietrzu.
Posiadamy da domki działkowe dla króliczków, jeden w stanie bardzo dobrym (po zimie trzeba będzie sprawdzić tylko szczelność dachu) oraz drugi jak dla hodowlańców, który zamierzamy trochę przebudować i dostosować dla miniaturek. Jak pogoda polepszy się na dobre zrobię projekt przebudowy i wyliczę potrzebne pieniążki.
W planach lubelszczyzny na okres letni jest też zakup kojca z przykryciem, aby można było króliki swobodnie wypuszczać.
Koniecznie musimy też pomyśleć nad naprwą dwóch klatek - jedna ma wyłamany szczebelek, druga ma drzwiczki w tragicznym stanie i nie ma zapięć (tych do kuwety).
Planujemy dobrze przygotować się do okresu wakacyjnego. Mam nadzieję że w tym roku nie będzie takiego wysypu jak w zeszłym, ale trzeba być gotowym. W zeszłym roku tylko u mnie w domu mieszkało 14 królików, w tym roku pracuję i tyle nie będę w stanie przygarnąć.