alesia żaden problem
Ja za to ja Ci niestety odbiorę zaszczyt pokazania
Teo Chłopak niestety na tyle ruchomy i ciemny, że mój aparat miał problem z ostrością
Faktycznie jest bardzo łagodny i spokojny. Ludzi się nie boi w ogóle. Ciekawski niesamowicie- cały czas właził mi w obiektyw
Mamy też w końcu zdjęcia
Iris vel Oczko.
Dziewczynka obecnie przyjmuje leki przeciw pasożytom (Zentel) i zmaga się z zapaleniem spojówek. Wymaga kontroli okulistycznej.
Oczko jest już po zabiegu sterylizacji.
Oraz trzech nowych mieszkańców biura:
Kleo,
niesterylizowana (jeszcze
) 2- letnia dziewczynka. Walczymy z jej wagą. Mała ma niestety dość sporą nadwagę, więc jest na diecie bardzo-mało-granulatowej.
Bardzo fajnie dogaduje się z innymi królikami! Do pary dla jakiegoś przystojnego samczyka w sam raz
Karmelka2-letnia, niesterylizowana pannica. Przeszła próbę usunięcia lewej gałki ocznej, niestety bezskutecznie, gdyż na stole operacyjnym zatrzymała się akcja jej serca, więc trzeba było ją wybudzać.
Małej potrzebne jest echo serca. Potem zapadną decyzje co do zabiegu. Jej oko nie wygląda najlepiej...
oraz
Czekolad, który również ma problem z usiedzeniem w jednym miejscu
Zdrowy, wesoły, towarszyski, roczny pełnojajeczny samiec
Konsultacji okulistycznej potrzebuje również
Ralf. Chłopak obecnie pięć (!) razy dziennie ma wlewane krople do oczu. Niestety owrzodzenie nie zmniejszyło się. Istnieje prawdopodobieństwo, że rzęsy podrażniają mu oko, zabieg jest niewykluczony
Leszczynka czuje się już świetnie. Rana się zagoiła, ale kubraczki niestety (ku swojemu nieszczęściu) nosiła przez 5 dni. Mała w ogóle źle reaguje na jakąkolwiek ingerencje w skórę. Po zastrzykach porobiły jej się spore rany na grzbiecie, goją się co prawda ładnie, ale już chyba nie zaryzykujemy podawania jej leków w zastrzykach.
Pestka vel Kawa bardzo wyciszyła się po sterylizacji. Jest miłą i grzeczną królinką. Załatwia się praktycznie wyłącznie do kuwety i jest w tym momencie chyba najbardziej czystym (razem z Hyżym) króliczkiem w biurze.
Hyży Pong ma szanse na dt! Trzymajcie kciuki, bo bardzo mu się przyda pobyć chociaz trochę dłużej z człowiekiem.
Mańka ma problem ze zgryzem. Konieczna będzie korekta zębów. Jeszcze nie wiem do końca jak bardzo trzeba będzie ingerować w jej zgryz, ale w sytuacjach stresowych bardzo mocno wytrzeszcza oczy, nienaturalnie wręcz. Nic jej co prawda z nich nie wycieka, aczkolwiek sądzę, że i korzenie nie są w najlepszym stanie.
Z dzisiejszego dnia mam jeszcze kilka luźnych zdjęć :p
Docent, pilnie nasłuchiwał naszych babskich pogaduszek
Oczywiście próbował wtopić się w otoczenie, żebyśmy się nie zorientowały, że podsłuchuje nas facet
Groszek i Kleo bardzo dobrze się razem bawili
Nazbierało się nam trochę nowych królików
Szykują nam się w związku z tym nowe wydatki.
Wszystkie nowe króliki potrzebują zabiegów. Daje nam to 2 kastracje (Czekolad i Teo) i 2 lub 3 sterylizacje (Kleo, Karmelka i Mańka)
Oczko i Ralf potrzebują konsultacji okulistycznej.
Mańka potrzebuje konsultacji stomatologicznej.
Karmelka potrzebuje echo serca i kto wie jak z lekami i późniejszymi zabiegami.
Potrzebujemy pomocy w opłaceniu ich leczenia.
Będziemy wdzięczni dozgonnie za każdą złotówkę!
52 2130 0004 2001 0516 7234 0002
Volkswagen Bank Polska S.A.
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3 lok.21,
01-410 Warszawa
z dopiskiem: darowizna na leczenie warszawskich królików