Witam,
jestem nowa na tym forum, widzę że podobne tematy były ale mam nadzieje, że nikt mnie nie zbeszta za kolejny
Jako że mamy długi weekend zamierzam mojego królasa zabrać do rodziny(podróż 30km więc daleko nie jest
). Heńka mam od 2-3 tygodni, dostałam go kiedy królasek się znudził kuzynce nie wspominając już o alergii... Nie wiem w jakim wieku może być królik, po zdjęciach innych młodych królasków wydaje mi się że ok 3-4 miesiące. Wszystkie rzeczy potrzebne do wyjazdu posiadam (tzn. transporterek, ręcznik, termofor itp). Jednak trapi mnie jedna rzecz, nie wiadomo czy królik został zaszczepiony na pomór i myxo (rodzina go nie szczepiła a w zoologicznym też nie wiedzą). Nie zdążę już króla zaszczepić, o wyjeździe dowiedziałam się wczoraj wieczorem.
I tutaj pytanie z mojej strony czy jest możliwość zarażenia? W domu do którego jadę mieszkają 4 psy i kot, wszystkie zwierzaki większość czasu spędzają na dworze czyli zakładając czarny scenariusz mogą mieć pchły, kleszcze czy inne drobnoustroje. Jeśli pytanie jest oczywiste to z góry przepraszam ale wolę się upewnić.