nasza siódemka bez większych zmian. w weekend na pewno nadamy im imiona. do tej pory nie miałyśmy nawet głowy, żeby o tym myśleć, a czas najwyższy to zrobić...
dzisiaj mija 7 dni od interwencji, w wyniku której króliki trafiły do Azylu.
przez ten tydzień wszystkie króliki przybrały na wadze, chociaż najmniej (tylko 5 dag) przytył królik nr
4. do niego należała dzisiaj również najwyższa temp. - 39,9 st., chociaż od wtorku do dzisiaj zrobił duży postęp (we wt. 40,7 st.). pozostałe króliki miały dzisiaj temp. w normie...
jak widać biedak ma bardzo mocno obrzękły nos
5 fatalnie reaguje na najmniejszy stres, a dzisiaj niestety nie byłam mu w stanie tego stresu oszczędzić
był bardzo niezadowolony, kiedy dostawał dożylnie leki , koszmarnie się kręcił i stresował. potem dość ciężko oddychał. najgorszy oddech "płucny" wciąż należy do niego
niepokoi mnie to, że łzawi mu dość mocno prawe oko. kwestie ewentualnych problemów zębowych będziemy rozpatrywać jednak później - póki co nie stresowaliśmy go nawet zwykłym badaniem wziernikiem, bo nie ma to w tej chwili żadnego znaczenia. mam nadzieję, że będziemy się tym mogli zająć w przyszłości...
póki co cieszymy się apetytem (przepraszamy za nos w rodicare)
i czekamy na jutro - ostatnia dawka zylexisu i ndz. - interferon. poza tym jutro odstawimy gentamycynę i wejdziemy z engemycyną.
761 i
23 nadal będziemy wdzięczni za wsparcie i nawet najdrobniejsze wpłaty na konto:
Nordea Bank 72 1440 1387 0000 0000 1533 1348
"Azyl dla Królików"
ul. Makowa 13
87-148 Łysomice
tytuł przelewu: darowizna na króliki z interwencji***
kilka ujęć z Azylu
Rufty - uroczy starszy Pan. królik o bardzo miłym usposobieniu. widać, że potrzebuje kontaktu z człowiekiem. sztukę korzystania z kuwety opanował już do perfekcji. w pon. zrobimy zdj. rtg i wstępnie na pon. zaplanowaliśmy zabieg. mam nadzieję, że wystarczy korekta i nie będzie trzeba usuwać zębów. przy okazji Rufty zostanie wykastrowany.
Hachi nie ma w sobie już nic z tej nieśmiałej panny, która przyjechała do nas pod koniec czerwca. teraz rządzi
piękna
Soti - z jednej strony nieśmiała i niedostępna, z drugiej bardzo energiczna i ciekawska króliczka. niedługo małą czeka korekta zębów policzkowych.
Grivel - królik uratowany podczas interwencji w Pile. piękny, energiczny, wykastrowany samiec czekający na swojego człowieka z umiejętnością kuwetkowania na 5+
Amant - to nie wymaga komentarza
nasze
trio (maluchy z interwencji w Pile)
a po wszystkim trzeba odpocząć (cała trójca korzysta pięknie z kuwety
) -
Vekita Lima - w tej chwili Azyl został opanowany przez silne kobiety i charakterne panny, wśród których znajduje się również Lima
Priya jest już po zabiegu sterylizacji, a
Dookie po zabiegu kastracji i korekty zębów