Co do Pachinki proszę Ola19 popytaj dr Krawczyka , jaki jest mechanizm zmian dot. skr ętu glowy u krołików. Wiadomo nam iż wskutek EC taki skręt się ,,robi " i często pozostaje , ale istota skrętu wynika z czego. CZy wskutek pierwotniaka są oslabiane mięśnie , które podlegają niejako oslabieniu trwalemu , ktore nie pozwala podnieść głowę krółikowi, czy zmiany takie dotyczą ukladu kostnego,czyli zmianie ulożenia np kręgow . Bardzo mnie to ciekawi , szukalam informacji ale nie znalazlam nic szczegółowego , co by mnie przekonalo. Wypowiedź dr Krawczyka w tej kwestii ,bedzie cenna przynajmniej dla mnie . W ogóle to bardzo bym chciala dyskutować z drem na inne tematy rownież dotyczące krołików i chodzi mi po głowie pomysł ,żeby namówić dr Krawczyka o pisemne wypowiedzi , jest przecież autorytetem .Ale chyba dr nie znalazłby czasu ......
Odnośnie diety Pączusia chcialabym wiedzieć takze ilośći podawanego jedzonka , bo odchudzam Zefirka i przez zime schudl 10 dkg a podawalam dokladnie to samo co wy Pączusiowi . Granulatu moje krołiki nie jedzą , teraz sa na zieleninie ląkowej + troszke warzywek , a waga mojego chlopaka stoi w miejscu 2,20 kg . A dopycha się sianem w dużych ilościach, sianko nie tuczy przecież.
Odnośnie Torusia , to poprosiłabym jeszcze wygłaskać ode mnie słodziaka .Wiem ,że miał szansę na DS Madzia85 pisała do mnie o tym , ale zrezygnowano. Dobro królika jest NAJWAŻNIEJSZE.