po sasiedzku diękuje za miłe słowa
Właśnie wczoraj kiedy zabierałam króliczki właściciel sklepu mówił że musiał pozbyć sie szybko królików bo miał jakąs kontrole z TOZu i oddawał króliki za darmo bo nie miał wyjścia i takim sposobem 3 piekne dorosłe samice które były do rozmnażania w sklepie trafiły albo do terrarysty albo na talerz do skonsumowania(tak zasugerował) nie chciał pytać gdzie ten ktos je zabiera bo mu też było żal ale nie miał wyjścia bo widmo kary ...ale zabrali wszystkie 3 za darmo.
i to jest wyjście tylko kary
(tak kary za rozmanżanie w sklepie) ale nie to też nie jest wyjście bo taki sklep dostanie kare i pozbywa się na umur szybko i nie wiadomo w jaki sposób nadmiaru kólików!
I dzieją sie kolejne tragedie.... trzeba w tym momencie im też pomagać i skoro ma sie królików pozbyc i sam tego chce to trzeba je zabrać a nie pozwolic żeby za darmo zabrał ktoś nieodpowiedni.....
Nie moge o tym pisać bo chce mi sie płakać znałam i niejednokrotnie je widziałam miałam nadzieje że to właśnie one wczoraj miały byc oddane....a ich juz dawno niema SAMA CHCIAŁAM JEDNA Z TYCH SAMICZEK KIEDYŚ KUPIĆ ALE POTEM ZREZYGNOWAŁAM A TERAZ TAK BARDZO TEGO ŻAŁUJE
chociaz jedna byłaby
Opowiadał kiedys jak ktoś kupił od nich samca z wadą zgryzu i co miesiąc musiał mieć królik podcinane zęby ci którzyli go kupywali o tym wiedzieli ale go zabrali bo potrzebowali samca rozpłodowego.... a potem zęby mu odrosły i zamiast iść je przyciąć stwierdzili że nie wiedzieli co maja z nim zrobić i ......GO ZJEDLI !