dzisiaj niestety czas na kilka gorszych informacji
jutro doc musi obejrzeć
Tufiego - w miejscu, gdzie jego żuchwa jest zniekształcona, pojawiło się dodatkowe zgrubienie
obawiam się (jestem pewna
), że to powrót ropy. właściwie nie powinno mnie to nawet dziwić - było zbyt dobrze, jak na to z jak zaawansowanym ropniem Tufi trafił pod naszą opiekę.
z lewego oka
Franklina wydobywa się mleczna, a raczej ropna wydzielina - teoretycznie przez kilka/kilkanaście dni po zabiegu wszystko może się oczyszczać, ale przeżywam stres
minka w stylu Nobu
Sylwek ma lekko zaczerwienione spojówki w prawym oku, więc jutro również kontrola
poza tym...jutro trafi do nas
kolejny królik - Magda odebrała tel. ze sklepu zoologicznego, do którego został oddany
jutro u doc będzie również
Gawroszka na kontrolę oraz
Fistaszek (okolice cewki wyglądają już dobrze, ale wydaje mi się, że Fistaszek ma anatomiczną zmianę)
pocieszające jest to, że zachowanie w/w uszaków nie zdradza ich problemów ze zdrowiem
Remy oraz Zołi są już po zabiegach kastracji i sterylizacji - czują się bardzo dobrze (chyba wczoraj o tym nie napisałam)
podsumowując, początek roku zwiastuje nadejście tornada, a my w związku z tym prosimy o wsparcie, które jest niezbędne, aby Azyl mimo niejednej burzy, funkcjonował tak sprawnie jak dotychczas - dzięki temu nie musimy odmawiać udzielenia pomocy żadnemu potrzebującemu królików, skądkolwiek ma do nas przyjechać ;
będziemy wdzięczne za wsparcie rzeczowe - granulat/zioła oraz wsparcie finansowe, dzięki któremu możemy zapewnić kompleksową opiekę weterynaryjną wszystkim naszym podopiecznym
Citibank Handlowy
Nr konta 51 1030 0019 0109 8530 0036 2179
z tytułem przelewu: "Wsparcie dla Azylu dla Królików w Toruniu"będziemy wdzięczne również za karmę ratunkową - tylko w ciągu ostatnio miesiąca koszt rodi care dla naszych podopiecznych wyniósł ok 150 zł
chciałabym też zwrócić się z pytaniem do osób, które mają dostęp do tanich bądź darmowych pojemników do przechowywania próbek kału - taka pomoc również byłaby dla nas ważna. w toruńskich aptekach kształtują się na poziomie 1-1,5 zł, a my potrzebujemy kilku takich pojemników tygodniowo - badania kału u każdego z królików przeprowadzane są za darmo
Deedee czy umówiłyście się z Dobrusią na transport Tosi do Torunia?
oczywiście Deedee, daj znać, kiedy skończy się paczka z ziołami, zorganizujemy następną
ze środków przekazywanych przez wirtualnych opiekunów, staramy się finansować nie tylko opiekę weterynaryjną dla każdego z królików - kontrole/leczenie/zabiegi, ale również bezpośrednią pomoc dla domów tymczasowych/ pomijając kluczowe utrzymanie królików w Azylu
/
gogamor, będziemy z Tobą w kontakcie
- dzisiaj otrzymałam formularz adopcyjny w sprawie Sophie, ale zobaczymy co z tego wyjdzie
póki co właściwie na każdy dzień stycznia przypada jeden nowy królik...
domy tymczasowe i
domy stałe są dla nas na wagę złota
andy_wawa...bardzo chętnie zorganizowałybyśmy Dzień Otwarty nawet 2 razy wcześniej, ale ze względu na to, ile pracy trzeba włożyć w zorganizowanie tego dnia, patrzymy na to realnie, a póki co realny jest jeden Dzień Otwarty w roku...chociaż to - co pokazał ten rok - nie wyklucza indywidualnych i zbiorowych odwiedzin w Azylu, do których zachęcamy
i tym sposobem w ten weekend czekamy na goranię i MartęP
żeby nie było tylko tak poważnie, czas na Rusłana Wielkiego ze swoją niezastąpioną miną wiecznie naburmuszonego Króla