poniedziałek:
Nobu ma bardzo ładny apetyt, ale w ostatnich dniach wydawało mi się, że schudł (kiedy głaskałam go po grzbiecie) i niestety się nie myliłam - schudł 25 dag
przyczyna: zanik mięśni (starość mu nie odpuszcza) i niewydolność oddechowo-krążeniowa - niestety przy chorym sercu, spadek wagi jest nieodzowny
zobaczymy jak będzie w kolejnych dniach - dzisiaj zaczynamy dietę, do której dołączymy granulat i w odpowiednim momencie wkroczymy z lekami - doskonale znam ten schemat, ponieważ tak było z moją staruszką Wifi
na szczęście badania krwi są ok
o dziwo nawet nerki!
Nobu jest cudowny, taki komunikatywny...szukamy dla niego domu stałego lub domu tymczasowego
czarna króliczki, która trafiła do Azylu w sobotę - od wczoraj nie było u niej w klatce moczu, a dzisiaj kiedy przyjechałam, zauważyłam krople moczu na podkładzie
dzisiaj podczas wizyty pęcherz był pusty, więc trudno ocenić sytuację
niepokojący jest stosunkowo niewielki apetyt i dlatego wykonamy badania krwi w kierunku wątroby
- czy nie mamy do czynienia ze stłuszczeniem wątroby
na szczęście na wybiegu uszatka była bardzo aktywna...
w oczekiwaniu na wiadomości od doc - zdjęcia
Orzeszka - jutro obejrzy ją doc, a już teraz mogę potwierdzić, że trafił do nas kolejny kichający królik
Olinka uwielbia swój zielony domek
Avon - wspaniały, bardzo łagodny i ciekawy świata uszak
z Małym Księciem
raz jeszcze z Księciem
Atilla ma tyle energii - jest cudownym uszakiem
Mały Książę - trzymajcie bardzo mocno kciuki - ma szansę na dom!
jest uroczy
cudowny
Wojtuś - powód naszych zmartwień...wyniki krwi ok, klinicznie w normie i lęk, że coś jest nie tak
Wojtuś początkowo miał dużo energii, biegał, był zainteresowany światem, a potem to się zmieniło...i chyba już wiem, dlaczego
po tel. od Ani - Wojtuś jest smutny
- pojechałam do Azylu, żeby zrobić test, który zdał
kiedy trafił do Azylu wraz z innymi Seniorami, biegał głównie z nimi, a potem w towarzystwie całej bandy i zrobił się taki nieśmiały
nigdy nie miał żadnego konfliktu z innym królem - nasi Seniorzy to ideały pod tym względem!, ale dzisiaj zrobiłam test
wypuściłam go z Atillą i Małym Księciem, a potem biegał w towarzystwie innych króli, ale po 2-3 uszaki i okazało się, że Wojtuś biega, kręci się, wskakuje do klatki, żeby coś zjeść i po chwili zadumy wraca na wybieg
wniosek: woli starsze i spokojne towarzystwo
Seniorów
Pandacz Perri - dzisiaj okazało się, że w ranie zgromadziło się trochę ropy - będziemy to codziennie oczyszczać i miejmy nadzieję, że będzie ok
Perri ma bardzo dużo energii i zachowuje się jak zdrowy uszak
ogólny plac zabaw
Lora - MartaP kilka zdjęć na zachętę
Kajko i jej nowy, ulubiony domek
the end
jutro u doc pojawi się Amigo i Łatek
oddałam też kał do badania od Tibi, Femura i Lory
sysunia - Kubusiowa wygląda cudownie!