Autor Wątek: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)  (Przeczytany 5595844 razy)

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
    • Zostań dawcą szpiku
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #8800 dnia: Luty 13, 2013, 22:11:21 pm »
zapraszamy do obejrzenia zdjęć z Azylu - do wyboru do koloru :D

dzisiaj do DS w Toruniu trafiła Argo - Justyna  :bukiet

wczoraj do DT z opcją DS - Origami - Pani Aniu  :bukiet

praca wre...;)

dlatego aby w przyrodzie była równowaga, jutro do Azylu trafi kolejny królik ze Złotowa...jak widać nie ma chwili spokoju ;)

piękna Pachino - wiem, że jej wygląd niepokoi, ale naprawdę nie jest tak źle...w tej chwili problem Pachino to przede wszystkim skręt szyi, ale ostatnio nie zaobserwowałam żadnych zaburzeń równowagi. nie ma oczopląsu ani obrotów. ma ładny apetyt i nie współpracuje przy podawaniu leków :]

Rensu już po kastracji. czuje się bardzo dobrze. trafił już nawet do kuwety :P

Gami - świr ;)

w trochę innej wersji :)

delikatna Scrapie :)

i Scrapie :)

Tinky - kolejna kruszynka - siostra Scrapie :)

król Simba :D

spokojny i wyważony Ninja :)

przystojniak Switch :) na wybiegu nie jest takim aniołkiem, na jakiego wygląda na zdjęciach :P

Taja jest trochę wycofana, ale widać, jak potrzebuje ruchu...myślę, że w nowym domu zaaklimatyzuje się w tempie błyskawicznym :)

zbój Seen :) nie ma już w nim nic z osowiałego i grzecznego królika :P

nasza delikatna Swan :)

niestety u Hugo nie widać jakiejkolwiek zmiany na lepsze. czasami jest wyciszony, ale najdrobniejszy ruch wywołuje u niego atak - kręci się wokół własnej osi, rzuca...ale przed nami jeszcze kilka tygodni podawania leków. zobaczymy jak to będzie :(

Offline MartaP

• Użytkownik
  • *
    • TIVO
  • Moje króliki: Tigga, Vox, Boniek
  • Za TM: Tola, Wafel, Lora, Lolo
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #8801 dnia: Luty 13, 2013, 22:15:08 pm »
A jak tam z łapkami Ethel i Pachino? Czy to w końcu były złamania, czy raczej jakaś wiotkość kości?? (przepraszam, jeśli to jż było, ale chyba nie wyłapałam :) )
Straszny słodziak z niej, nawet z tą skręconą szyjką..

A puchacze? Są nie do podrobienia :P
WO AMIGO

Offline ReQ16

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8802 dnia: Luty 13, 2013, 22:35:21 pm »
Czy na ten skręt szyi da się coś poradzić, czy ślicznej biedulce już tak zostanie?
,,Człowiek jest królem zwierząt, gdyż przewyższa je w okrucieństwie, ale przyjdzie czas, kiedy będzie traktował mordowanie zwierząt ten sam sposób, w jaki obecnie traktuje zabijanie ludzi. Ten,kto nie szanuje i nie ceni życia, nie zasługuje na to, aby żyć``

http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14812.new.html#new Zapraszam na wątek Florka.

Offline joac

• Moderator forum
  • Moje króliki: Gacek, Tosia, Eryk, Wróżka, Miluś, Balbina
  • Pozostałe zwierzaki: ZA TM: Pandzia, Rubens, Kapirek (11.04.17), Szarunia (19.02.19),
  • Za TM: Trusia (8.04.19), Frycuś (30.04.19), Baron (27.07.2019), Baksio (30.09.2019), Pandora (16.01.2020)
« Odpowiedź #8803 dnia: Luty 13, 2013, 22:43:08 pm »
Skręt rzeczywiście wygląda kiepsko, ale pewnie da się nieco zniwelować - u mojej Truśki po e.c., nie ma śladu po skręcie - fakt, że została też szybko przeleczona...
Hugo, biedaczek, że też nie można kochanego uszaczka cały czas trzymać na rękach... To takie niesprawiedliwe, że tyle się ten maluch wycierpiał i to choróbsko go cały czas męczy :(

Nie wiem, czy Wy też macie takie wrażenie, ale uszaki olsztyńskie są po prostu strasznie zabawne z wyglądu - ja patrząc na fotki po kolei wybucham śmiechem na widok tych komicznych pyszczków i kosmicznych uszek :D
Wirtualny opiekun

Wątek Uszatej Bandy: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14703.0.html

Offline MartaP

• Użytkownik
  • *
    • TIVO
  • Moje króliki: Tigga, Vox, Boniek
  • Za TM: Tola, Wafel, Lora, Lolo
« Odpowiedź #8804 dnia: Luty 13, 2013, 22:45:42 pm »
Asiu ja mam to samo! Strasznie zabawne są te puchatki :) Takie pocieszne te mordeczki mają :)
WO AMIGO

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8805 dnia: Luty 14, 2013, 08:38:53 am »
Ja też dołączam się do pytania MartyP o łapki Pachino i Ethel ???????
Bidna t biała kuleczka...ale jeśli skończy się lekkim skrętem szyi to nie będzie źle.
A Hugo...tak bardzo trzymam kciuki za to maleństwo.

Taja...IN LOVE

Offline joac

• Moderator forum
  • Moje króliki: Gacek, Tosia, Eryk, Wróżka, Miluś, Balbina
  • Pozostałe zwierzaki: ZA TM: Pandzia, Rubens, Kapirek (11.04.17), Szarunia (19.02.19),
  • Za TM: Trusia (8.04.19), Frycuś (30.04.19), Baron (27.07.2019), Baksio (30.09.2019), Pandora (16.01.2020)
« Odpowiedź #8806 dnia: Luty 14, 2013, 08:43:18 am »
A mnie zauroczył Gami i Simba :)
Wirtualny opiekun

Wątek Uszatej Bandy: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14703.0.html

Offline emilia

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Tamisia,Mika,Kikuś, Chica,Leoś , Niusiek,Lusia,Laidy
  • Za TM: Tosia,Daisy
« Odpowiedź #8807 dnia: Luty 14, 2013, 09:18:14 am »
no a podobno Taja miała być agresywna do swoich dzieci i do ludzi.....hmmm....zła matka...zły królik ...a tu prosze nic kompletnie nie wyglada na agresora wręcz przeciwnie :przytul
Najgorszym grzechem wobec naszych bratnich istot nie jest nienawiść, ale OBOJĘTNOŚĆ KTÓRA STANOWI KWINTESENCJE NIELUDZKOŚCI.

AS !

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8808 dnia: Luty 14, 2013, 09:25:01 am »
Z drugiej strony zwierzak żyjący w ciągłym stresie będzie zachowywał się całkiem inaczej niż w normalnych warunkach.

Offline mikaja

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8809 dnia: Luty 14, 2013, 09:41:35 am »
Jak zaadoptowałam Kiarę, to była bardzo nieufna, bojąca, nie dała się złapać a co dopiero wziąć na recę. Drapała mnie, gryzła, burczała. Ale powolutku z dnia na dzień oswajała się i zaufała. Teraz już nawet daje się głaskać, podnosić, a nawet sama podchodzi i zaczepia  :doping:. Na wszystko potrzeba czasu, miłości i cierpliwości. Nigdy nic na siłę.
Suwaczek z babyboom.pl" border="0

Suwaczek z babyboom.pl" border="0

Offline PippiLotta

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8811 dnia: Luty 14, 2013, 09:48:36 am »
Rensu jaki przepiękny jest :wow Ja chcę takiego pięknego bielutkiego królisia!!! Kurcze kurcze jaki on cudowny :zakochany:

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8812 dnia: Luty 14, 2013, 09:52:16 am »
A widzicie jaki Simba jest jesienny?

Offline dota

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8813 dnia: Luty 14, 2013, 10:42:53 am »
W porannnym TVN był program o.........Stowarzyszeniu Pomocy Królikom!! W roli głównej cała masa przepięknych uszu i opowiadająca o działalności stowarzyszenia i przyjemnościach posiadania królika p Iwona  Najlepszy początek dnia jaki można sobie wymarzyć :zakochany: :zakochany:

Offline majka44kc

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8814 dnia: Luty 14, 2013, 11:16:09 am »
Pachino, biedactwo. Ale najważniejsze że nie jest gorzej! Będzie dobrze słodziaku!

Rensu, to zostałeś odjajcony  :icon_biggrin Tak jak wczoraj mój Toś. Siedziałam przy biedaku cały dzień, w końcu dał się pogłaskać  :onajego

A dla czegóż to Gami-świr? hehe Choć ma coś zwariowanego w tym swoim niebieskim oku ;)

Scrapi i Tinky - widać że siostry ;) Normalnie jak dwie krople wody, a raczej dwie małe puchate kuleczki :D

Simba, faktycznie tak jesiennie wygląda  :krolik Cudny <3

Ninja to prawdziwy ninja   :mumia Jak by się usiadł u mnie na sofie to nie było by go widać  :hahaha (czyżby dla tego mam jasne króliczki? Żeby łatwiej było je znaleść i na nie nie usiąść     :crazy:)

Switch wygląda jak aniołek, a co tam że na wybiegu nim nie jest . A niech sobie poszaleje chłopak, co mu zostało? Jeszcze tylko kochający domek i już będzie miał wszystko co do szczęścia potrzebne  :heart

Taja jest cudowna! Takie puchate serduszko, z ślicznymi oczkami. Na pewno szybko znajdzie nowy domek!!

Seen złobuział mówicie? No ale to znaczy że dobrze się u was czuje jak tak łobuzuje. :jupi

A w Swan to ja jestem zakochana po uszy! (szkoda że nie mam takich długich jak króliki, bo to powiedzenie nabrało by większego znaczenia  :niegrzeczny)
Cudowna królisia. Tak jak Esca. Moje dwie faworytki!  :heart

Wszystkim uszakom życzę zdrówka i szybkiego znalezienia swojego kochającego domku!!  :bukiet
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2013, 11:19:54 am wysłana przez majka44kc »

Offline gogamor

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Trusiek i Kubus
  • Na DT: Czarna Mamba i Dusia.
  • Pozostałe zwierzaki: 2 papugi
  • Za TM: Lila 24.08.2013r.
« Odpowiedź #8815 dnia: Luty 14, 2013, 12:30:32 pm »
Dota ja też zawsze oglądam Dzień dobry TVN. Jak przedstawiono dziś p. Iwone z SPK aż pogłośniłam telewizor. Fajnie mówiła o królikach i przedstawiła całą smutną prawde o życiu niektórych uszaków. A te króliczki w studio w zagródce piękniste. Ten którego miała na rękach bardzo spokojny. Strasznie miły akcent i to w takim dniu jak dziś czyli WALENTYNKI. Ten program napewno ma sporą oglądalność więc spory plus dla SPK. Superowo.

Offline Stachu

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8816 dnia: Luty 14, 2013, 14:30:45 pm »
Mam pytanie odnośnie 1%, w tym roku nie ma rubryki "Nazwa OPP", jest tylko " cel szczegółowy" , więc w tym "cel szczegółowy" wpisać tylko " KRÓLIKI" ,tak? bez nazwy fundacji?

Offline wiola17-2003

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8817 dnia: Luty 14, 2013, 14:34:42 pm »
Szkoda,że nie widziałam u mnie rano synuś ogląda bajeczki kurcze jaka szkoda może w internecie jest muszę sprawdzić.

Offline Solvieg

• Administrator
  • **
  • Członek SPK
  • Moje króliki: Gusto, Frania
  • Za TM: Maniuś,Maluś,Hopi,Holly
« Odpowiedź #8818 dnia: Luty 14, 2013, 14:37:43 pm »
na warszawski wątku jest link do wywiadu :)
Nasz wątek :) http://forum.kroliki.net/index.php/topic,13511.0.html :)

Wirtualny opiekun Florka z Sopockiego Uszakowa

Offline wiola17-2003

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #8819 dnia: Luty 14, 2013, 14:49:58 pm »
Widziłam, widziałam :hura: :hura: :hura:
Super uszaczki przepiękności a czasem nie jest to  CYTRYNKA z dziećmi. ??
Oby jak najwięcej takich programów. :turla:
Jest na stronie dzień dobry tvn