Autor Wątek: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)  (Przeczytany 5627234 razy)

Offline Minka.

• Użytkownik
  • *
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #7220 dnia: Grudzień 31, 2012, 01:47:22 am »
Deedee - Myślę nad tym , ale musiałabym dostać klatkę , karmę jeżeli je i trochę ziół :( :) .
Ona jest taka piękna! Ja myślę nawet nad ds , ale moja mama raczej nie ...

Offline Deedee

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #7221 dnia: Grudzień 31, 2012, 01:51:37 am »
Fakt - śliczna jest :) ale dobrze radzę....lepiej mieć mamę po swojej stronie jeśli idzie o opiekę nad królasami ;) czasem może się przydać mamina pomoc.

Offline Minka.

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7222 dnia: Grudzień 31, 2012, 01:53:39 am »
Tak , dlatego na razie chcę króla na dt i myślę o Fluffy :* .Mama na dt już się prawie zgodziła :) .

Offline Deedee

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7223 dnia: Grudzień 31, 2012, 01:55:15 am »

Kiara nastepna wredota,nie zaczekała na mnie,a jesteśmy chyba coraz bliżej podjęcia decyzji. :)

Kiara jedzie na DT ;)

Minka. oooo no to w takim razie życzę powodzenia  :doping: może uda się z Fluffy :)

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7224 dnia: Grudzień 31, 2012, 08:57:08 am »
Długo mnie tutaj nie było i bardzo mnie ucieszyła ilość zdjęć. Ruda jest piękna

Offline Rózia :)

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7225 dnia: Grudzień 31, 2012, 09:31:49 am »

Bardzo chcemy ,żeby Nutuś z nami został , fantastyczny , kontaktowy maluszek. Tylko tyle ,że czekamy na jakiś przełom  w zachowaniu Rózi , bo jak na razie to jest jeszcze przegonka, tupanie z warczeniem i wielka obraza ,że ktoś inny jest na jej terenie. Staramy się o to ,żeby się zaakceptowały. Czas pokaże, ale jesteśmy dobrej nadziei :)
"Naucz się słuchać siebie, a usłyszysz cały świat"...

Offline Ko_meta

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Truskawka, Grzybek i Ciastek vel Kudeł
  • Pozostałe zwierzaki: Kaja, Mika, Jinks
  • Za TM: Czaruś (03.10.2016)[*]
« Odpowiedź #7226 dnia: Grudzień 31, 2012, 09:39:59 am »
Rózia, nie jest źle. Zaprzyjaźnianie nastąpi jak dziewczyna się przełamie. W końcu kiedyś żyła z drugim królikiem.
Rozumiem, że Nutek jest na "tak". :)

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7227 dnia: Grudzień 31, 2012, 09:52:12 am »
Myślimy , że Nutuś jest na "tak" bo przychodzi do nas i stara się podchodzić do Rózi  :bunny: , bardzo pozytywnie !!
Mam prośbę , bo bym wstawiła zdjęcia , ale za bardzo nie wiem jak  ?? Pokierujcie mnie jak mam to wykonać  ?? !! 

Offline gogamor

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Trusiek i Kubus
  • Na DT: Czarna Mamba i Dusia.
  • Pozostałe zwierzaki: 2 papugi
  • Za TM: Lila 24.08.2013r.
« Odpowiedź #7228 dnia: Grudzień 31, 2012, 09:53:16 am »
No u mnie zasada niezaprzyjazniania królików będących na tymczasie z domownikami jest wcielana w zycie. No ale przy 4 uszakach i 2 pokojowym mieszkaniu jest to dość trudne. I tak mają ze sobą kontakt przez klatke. No i zawsze któryś jest pokrzywdzony bo siedzi w klatce. Staram sie zeby każdy biegał po mieszkaniu minimum te 4 h dziennie.

Offline Ko_meta

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Truskawka, Grzybek i Ciastek vel Kudeł
  • Pozostałe zwierzaki: Kaja, Mika, Jinks
  • Za TM: Czaruś (03.10.2016)[*]
« Odpowiedź #7229 dnia: Grudzień 31, 2012, 09:56:34 am »
Rózia- http://forum.kroliki.net/index.php/topic,9249.0.html
Tu masz instrukcje jak wstawić zdjęcia :)

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7230 dnia: Grudzień 31, 2012, 10:46:06 am »
 Ko_meta -  :bukiet

Offline gogamor

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Trusiek i Kubus
  • Na DT: Czarna Mamba i Dusia.
  • Pozostałe zwierzaki: 2 papugi
  • Za TM: Lila 24.08.2013r.
« Odpowiedź #7231 dnia: Grudzień 31, 2012, 11:25:03 am »
Zorganizowalam z sąsiadką akcje zbierania starych kocy ręczników ciepłych swetrów wszystkiego co pozwoli zwierzakom w schronisku przetrwać zime. Przeleciałyśmy sie po bloku i troche sie tego uzbierało. Zawiozłyśmy wszystko do schroniska. Bardzo nam dziękowali. Jak zobaczyłam te wszystkie zwierzaki jedne myrdały do nas ogonami a inne patrzyły zza krat smutnymi oczętami. Tam jakoś sie trzymałam ale potem newry mi puściły. Płakałam całą powrotną droge. Już nawet nic nie jadłam i noc nieprzespałam. Niby zrobiłam dobry uczynek ale troche mnie to kosztowało. Matko bezdomność zwierząt to coś strasznego.

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7232 dnia: Grudzień 31, 2012, 11:51:32 am »
Rózia i Nutek na froncie :

Offline joac

• Moderator forum
  • Moje króliki: Gacek, Tosia, Eryk, Wróżka, Miluś, Balbina
  • Pozostałe zwierzaki: ZA TM: Pandzia, Rubens, Kapirek (11.04.17), Szarunia (19.02.19),
  • Za TM: Trusia (8.04.19), Frycuś (30.04.19), Baron (27.07.2019), Baksio (30.09.2019), Pandora (16.01.2020)
« Odpowiedź #7233 dnia: Grudzień 31, 2012, 12:00:03 pm »
Dużą im przestrzeń dałaś do oswajania... Może warto ją na razie ograniczyć, zeby uszaki poczuły, że są na siebie skazane? ;) Piękności z nich :)
Wirtualny opiekun

Wątek Uszatej Bandy: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14703.0.html

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7234 dnia: Grudzień 31, 2012, 12:16:39 pm »
W sumie to cały czas są obok siebie, Nutek ma klatę koło Rózi kuwety i jedzenia (Rózia, nie ma klatki), ale jak biegają :krolik razem, to na takiej przestrzeni  :/
 Ale rozumiem i zmniejszam im pole zapoznawcze na blisko siebie :) Pozdrawiam i dziękuję

sonia

• Gość
« Odpowiedź #7235 dnia: Grudzień 31, 2012, 12:49:25 pm »
Wygladaja jak moja parka....Bobby jest identyczny jak Nutek,Koki jego zoneczka tez baraninka tylko rudo-biala.

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #7237 dnia: Grudzień 31, 2012, 14:21:48 pm »
Abi, Aldi, Amali, Amigo, Amik, Apollo, Ariel, Asterix, Astrid, Atilla, Avon, Bambi, Barongo, Bejlka, Bielinka, Bijou, Binia, Biszkopcik, Bluel, Bombalurina, Boni, Boniek, Bosse, Britta, Buba, Bugsia, Chadło, Chawa, Chleb, Cin-Cin, Cola, Cookie, Dejzolek, Dzwoneczek, Eklerka, Faworek, Femur, Fistaszek, Flipsowa, Fluffy, Fly, Fox, Francis, Frenchy, Frugo, Gawroszka, Gimli, Gołda, Gumiś, Gutek, Holly, Iksik, I Tak Dalej, Jagoda, Johnnie Walker, Kajka, Kakao, Kiara, Kiki, Kiwi, Klara, Kluska, Koko, Kokoszka, Kubusiowa, Lana, Lasse, Latte,  Lea,  Libby, Lilou, Lora, Lottie, Luka, Lulu, Łatek, Majgull, Majka, Mały Książę, Marbelka, Marie, Maurycy, MayBe, Meira, Mimi, Mioki, Nimm, Nobu, Nutek, Obelix, Olinka, Oliver, Ozzy, Panda, Patient, Pepsi, Perczyk, Perri, Pestka, Petunia, Piango, Pistacja, Plameczka Pac,  Plata, Play, Plaza, Pontus, Promyczek, Puchatek, Puchatka, Pumpernikiel, Puniek, Pusia, Puszek, Pysia, Raoul, Rapsodia, Rasti, Romek, Rychło, Sanne, Sara, Satine, Shelby, Siostra Be, Smoky, Speedy Gonzales, Stacy, Stefcia, Szafirka, Szarik, Tabasco, Tadeusz, Tamtamila, Target, Tequilla, Tewie, Tibia, Tim Fionson, Tomcio Paluch, Tuffi, Tulisia, Uszatka, Varius, Vox, Winnetou, Winstonowa, Wojak, Wojtuś, Zeus, Zizou
od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2012 r. do Azylu trafiło 151 królików

nie wszystkim się udało - nie tak, jak tego pragnęłyśmy, ale o każdego walczyliśmy do końca...

Gimli, Gutek, Lulu, Nobu, Perri, Target
pozornie od początku historie przegrane, ale dla nas to kilka tygodni/miesięcy razem to był niezwykle ważny czas i cenna lekcja...

Fly, Masza, Grzybek, Rusek...(etc.)
one dały nam wiarę i nadzieję, że wszystko można zmienić - nawet najciemniejsza karta czasami może się odwrócić

dziękujemy wszystkim, którzy byli z nami w tym roku  :bukiet

dziękujemy za mnóstwo ciepłych słów, za pomoc finansową, rzeczową i logistyczną  :bukiet

mamy nadzieję, że w nadchodzącym Roku razem uda nam się zrobić jeszcze więcej! :):):)

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!  :przytul

oby takich obrazków było jak najwięcej :)

adopcyjny Puchatek z adopcyjną Gretą :)

adopcyjna Petunia ze swoim partnerem Tadzikiem :)

tym bardziej, że początek roku zapowiada się gorąco...

jutro do Azylu przyjadą króliki z Poznania - m.in. chory maluszek ze sklepu zoologicznego, który miał zostać uśpiony oraz uszak z Schroniska dla Zwierząt

na transport do Torunia czeka również królik z Bydgoszczy - Magda rano otrzymała tel. z Centrum Zarządzania Kryzysowego z informacją o króliki, którego próbuje złapać Straż Miejska...

mam nadzieję, że w weekend uda mi się wrzucić na forum podsumowanie 2012 Roku w Azylu w liczbach - mamy trochę statystyk ;)

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7238 dnia: Grudzień 31, 2012, 14:41:32 pm »
Szykujcie marchewkowego szampana

Offline MartaP

• Użytkownik
  • *
    • TIVO
  • Moje króliki: Tigga, Vox, Boniek
  • Za TM: Tola, Wafel, Lora, Lolo
« Odpowiedź #7239 dnia: Grudzień 31, 2012, 15:05:54 pm »
I my również życzymy Wszystkim, aby ten Nowy Rok był łatwiejszy! Dla Uszaków dużo zdrowia, żeby do doc musiały trafiać tylko na kontrole! :)  :bunny: :bunny: :bunny:
A dla wszystkich Zakróliczonych - dużo cierpliwości do wybryków naszych Uszaków :P :* :przytul
WO AMIGO