Autor Wątek: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)  (Przeczytany 5595881 razy)

Offline dobrussia

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #4960 dnia: Październik 18, 2012, 21:56:02 pm »
Napisze tylko ze calym sercem jestem z wami. I Olsztyn was wspiera i podziwia!

Offline DużyZając

• Użytkownik
  • *
    • Strona o Zającach i Królikach
Odp: Króliki z Torunia i Bydgoszczy - dziękują, proszą i zapraszają do siebie! :)
« Odpowiedź #4961 dnia: Październik 18, 2012, 22:29:52 pm »
Widać, że z Perri dużo lepiej! I jakie tam towarzystwo znalazła. Aż serce rośnie jak się na nią patrzy!

Offline joac

• Moderator forum
  • Moje króliki: Gacek, Tosia, Eryk, Wróżka, Miluś, Balbina
  • Pozostałe zwierzaki: ZA TM: Pandzia, Rubens, Kapirek (11.04.17), Szarunia (19.02.19),
  • Za TM: Trusia (8.04.19), Frycuś (30.04.19), Baron (27.07.2019), Baksio (30.09.2019), Pandora (16.01.2020)
« Odpowiedź #4962 dnia: Październik 19, 2012, 08:54:45 am »
Bardzo mi przykro z powodu Czarnulki, tym bardziej, że była taka pełna życia - i że nie zdążyła się nim nacieszyć w przyzwoitych warunkach :( :( :(
Perri widać, że żywotna i że brak oczka jej nie przeszkadza - to z kolei takie budujące, że udało się jej pomóc!
Jagodzianki rosną jak na drożdżach - powoli zaczyna być widoczny charakterek na ich pyszczkach :)
Nimm też pełen uroku - rozkoszny ten pyszczek, ale czeka biedaka dieta.
W ogóle widok biegających po Azylu uszaków jest cudowny - Siostra Be z tą swoją ciekawską mordką i mocnym makijażem, zdaje się, że na zdjęciu jest też Pandacz ;)
Słodki Abi z pododermatitis - jak ludzie mogą do tego stopnia uszaka zaniedbać? :/ Dobrze, że w porę wyratowany :*

Dziewczyny, ciągle Was podziwiam i jestem baaardzo wdzięczna za to, co robicie - zmieniacie świat na lepsze - i to wcale nie jest wytarty slogan, tylko najszczersza prawda :*
Wirtualny opiekun

Wątek Uszatej Bandy: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14703.0.html

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4963 dnia: Październik 19, 2012, 09:32:27 am »
Pandunia - jakie ona ma dłuugie nogi :) I te ciemne bokobrody.
No i Nimm ma tak piękne umaszczenien i pysiaczek, że nie mogę się napatrzeć. Piekny jest - nawet z nadprogramowa wagą. A jak schudnie...cudo.

Biedna Czarnulka - i znow przyczyna był brak odpowiedzialnosci i bezmyślność człowieka :( Kicaj szcześliwie za TM

Offline PippiLotta

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4964 dnia: Październik 19, 2012, 13:35:18 pm »
Teraz ignoruje poidełko jakby go nie było. Woli miseczkę ale jak jej wstawiam do klatki to w nocy zawsze wylewa całą zawartość  a potem bardzo się denerwuje. Kuweta klatki jest zbyt głęboka żeby miseczke zawiesić na szczebelkach bo wtedy nie sięga do wody.

Ja po moich dwóch obecnych niuniolkach i jednym poprzednim obserwuję, że rodzaj poidełka nie jest bez znaczenia. Mój pierwszy - Niuchaczek -  bardzo nie lubił poidełka i wiecznie się z nim szarpał, niezależnie od tego, ile nowych mu kupiłam. Wtedy kupowałam tylko poidła fernplastu. Jak do domu przyszły te moje dwa małe aniołki, to najpierw przez jeden dzień korzystały z takiego małego poidełka, które było jako gratis do klatki: http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/wyposazenie_klatki/pojniki_miski_gryzonie/pojniki_dla_gryzoni/30839. Drugiego dnia doczepiłam im jeszcze jedno fernplastu i wyobraźcie sobie, że nie chciały w ogóle z niego pić. Dwa trzy razy liznęły (więc wiedziały, do czego to służy i jak działa) i przenosiły się do tego małego tzw. classica. Do tego stopnia nawet, że jak się woda skończyła w tym classicu, to nie piły w ogóle, póki nie dostały wody do classica. Zastanawiałam się, co to może być, i doszłam do takiego wniosku: moje króliki to straszne leniuchy :) Te poidełka mają różne zawory (choć oba kulkowe). Jedno robi (classic) full hałasu przy piciu, a drugie prawie wcale. Wydaje mi się, że z tego classica dużo szybciej płynie do ich pyszczków woda, a przy fernplascie muszą się trochę bardziej zmęczyć i dłużej nastać i nalizać. Generalnie dokupiłam jeszcze jedno classica i piją jak szalone jednocześnie :D

Offline PippiLotta

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4965 dnia: Październik 19, 2012, 13:38:10 pm »
kolejny ciężki dzień mutny Czarnulka dzisiaj odeszła - trafiła do nas kilka miesięcy za późno

Kurcze :( Jestem niemało zaskoczona. Wydawało mi się, że z nią jest wszystko ok, prócz nadwagi... Ona mi Periśkę tak przypominała z kolorku. Przykro mi dziewczyny.

Offline ing

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4966 dnia: Październik 19, 2012, 14:08:21 pm »
Poradziłam juz sobie ze stabilny zawieszeniem miseczki na odpwiedniej wysokości :)
Czego to człowiek nie zrobi dla swojego Uszola :) nawet inżynierem konstruktorem zostanie :)
« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2012, 14:22:44 pm wysłana przez ing »

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #4967 dnia: Październik 19, 2012, 18:15:29 pm »
Abi jest cudowną, bardzo łagodną samiczką. niestety póki co nie może nacieszyć się spacerami - dzisiaj jak bardzo bolą ją łapki, źle chodzi i dzisiaj jej wolność - chociaż z pewnością większa niż dotychczas...ograniczyła się do powierzchni koca

jej łapki

na zdjęciu widać najnowszy prezent od cioci Soni :* nowy domek czeka na złożenie :)

Atilla czuje się doskonale :)

widok naszych emerytów jest niesamowicie kojący...Atilla, Książę, Nobu, Wojtuś - mają w sobie tyle życia i widać po nich, że są szczęśliwe, spokojne, bezpieczne

Książę już w poniedziałek ma szansę pojechać do nowego domu w Warszawie :)

w niedzielę Nimm pojedzie do domu tymczasowego u naszej Dobrusi, a tam czeka go dieta - punkt wyjścia

po cichu liczę też na to, że Wojtuś trafi do DT w Toruniu już niedługo...

w pon. pod naszą opiekę trafi kolejny uszak z Torunia, a teraz szukamy pilnie transportu dla chorego...staruszka z Poznania :( - info od naszej MartyP :przytul

Perri dzielnie znosi oczyszczanie oczodołu

wczoraj chciałam Wam pokazać króliki, które również przebywają w Azylu...aczkolwiek dożywotnio :)

nie wiem czy wszyscy pamiętają jak wyglądał pewien skrajnie wychudzony Rudzielec ponad rok temu, kiedy został uratowany wraz z innym hodowlanym uszakami podczas interwencji w Mszczonowie, ale tak Ruda wygląda dzisiaj

a było tak

« Ostatnia zmiana: Październik 19, 2012, 18:45:07 pm wysłana przez Ola_19 »

Offline MartaP

• Użytkownik
  • *
    • TIVO
  • Moje króliki: Tigga, Vox, Boniek
  • Za TM: Tola, Wafel, Lora, Lolo
« Odpowiedź #4968 dnia: Październik 19, 2012, 18:23:32 pm »
Ola!!!!!!!! Pakuj Rudą dla mnie! :P Zabieram Ci ją! :P Jaka to jest piękność.. no nie mogę :)
A mam takie pytanie - czy wszystkie hodowlane babki to takie "damy", że nie dają się przytulać? Bo moja panienka Tigga nie chce :( A Voxiu to przylepa! :)

WO AMIGO

sonia

• Gość
« Odpowiedź #4969 dnia: Październik 19, 2012, 18:35:53 pm »
Marta,nie wszystkie...moja ogromna  biala Pamuk tuli sie caly czas,to ja mam juz dosc tulenia,a chlopisko Bobby wystarczy,ze spojrze na niego,czy przejde obok to tylko warczy na mnie.

Offline MartaP

• Użytkownik
  • *
    • TIVO
  • Moje króliki: Tigga, Vox, Boniek
  • Za TM: Tola, Wafel, Lora, Lolo
« Odpowiedź #4970 dnia: Październik 19, 2012, 18:40:10 pm »
Czyli to jednak kwestia charakterku :) Po prostu mam taką królową w domku :) Hmmm.. Albo to kwestia koloru! :hahaha Może białe tak mają (jak Twoja Pamuk i mój Voxiu) a czarnuszki są niedotykalskie? :bunny: Tylko jak tu teraz potraktować Rudą? :P
WO AMIGO

Offline asiol

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Jenis, Mundek
  • Pozostałe zwierzaki: koszatniczki, w P-niu pies i gekon
« Odpowiedź #4971 dnia: Październik 19, 2012, 18:43:42 pm »
Kto mi wykrada Nimma :P będę męczyła o fotki przystojniaka.

Offline .Klaudyna..

• Użytkownik
  • *
  • Uszatkowo <3
« Odpowiedź #4972 dnia: Październik 19, 2012, 19:08:24 pm »
Nimm jest naprawdę przecudny i widzę ,że mogę założyć klub wielbicielek Nimma :D ? Ja go kocham i codziennie męczę mame gadam o nim i gadam tak samo do babci i dziadka kto wie może i się uda ich przegadać?Ale pierw przede wszystkim kastracja Milka i wtedy to już będę na maksa zamyślona ...o ile mi go ktoś sprzed nosa nie zwędzi :P .
Milek(*) Crazy(*)

Offline annawanna

• Użytkownik
  • *
    • Mój blog
« Odpowiedź #4973 dnia: Październik 19, 2012, 19:25:35 pm »
Ruda jest boska! przeboska!=) A jak doszło do tego, że Abi ma tak poranione łapki? Wiem, że siedziała w małej klatce, ale to jej się odparzenia porobiły? Czy podłoże miała złe? Strasznie to wygląda, ale na szczęście bidula jest teraz pod dobrą opieką:)
[/url]

Offline milka37

• Użytkownik
  • *
  • Członek SPK
  • Moje króliki: Mercedes, Andrzej Złysyn, Maja Mi
  • Za TM: Pati, Puszek Okruszek, Merida Tumorka, Jogobella
« Odpowiedź #4974 dnia: Październik 19, 2012, 19:43:17 pm »
Nie wiem, czy to wina dzisiejszego stresu i okropnego dnia, czy po prostu jestem sentymentalna, ale jak zobaczyłam aktualne zdjęcia Rudej, to się upłakałam.

Co jak co, ale takie chwile, kiedy widzi się uszaka, którego wyciągało się z koszmarnych warunków, w nowym cudownym domu, z takim futrem (!) i białymi łapeczkami, rekompensują te godziny i kupę nerwów wsadzoną w pracę w spk.

Ola  :heart aż ciężko uwierzyć, że udało Ci się ją wyprowadzić tak pięknie ze stanu w jakim do Ciebie trafiła

Trzymam kciuki za nóżki Abi. On normalnie jest w stanie na nich kicać, czy raczej kiepsko jej idzie?
"To, ze zwierze jest duze, nie oznacza, ze nie potrzebuje czulosci.
Jakkolwiek duzy Tygrys sie wydaje, potrzebuje tyle czulosci, ile Malenstwo"

Offline joac

• Moderator forum
  • Moje króliki: Gacek, Tosia, Eryk, Wróżka, Miluś, Balbina
  • Pozostałe zwierzaki: ZA TM: Pandzia, Rubens, Kapirek (11.04.17), Szarunia (19.02.19),
  • Za TM: Trusia (8.04.19), Frycuś (30.04.19), Baron (27.07.2019), Baksio (30.09.2019), Pandora (16.01.2020)
« Odpowiedź #4975 dnia: Październik 19, 2012, 19:46:04 pm »
Łapki Abi wyglądają katastrofalnie :(, biedna mała, kiedy będzie mogła się nacieszyć kicaniem? Mam nadzieję, że uda się jej t łapeczki podleczyć u podratować królinkę.
Seniorzy, w tym Atilla, rozczulający :* A Ruda na zdjęciu wygląda jak królowa życia - super budujące :D
Wirtualny opiekun

Wątek Uszatej Bandy: http://forum.kroliki.net/index.php/topic,14703.0.html

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #4976 dnia: Październik 19, 2012, 19:58:56 pm »
milka37 na razie Abi bardzo kiepsko idzie, dlatego nie wyszła poza koc i tylko dreptała. póki co nawet kiedy siedzi, widać, że ma łapki w nienaturalnej pozycji i sprawiają jej ból :(

teraz musi mieć w klatce koc i podkłady, łapki smarowane kilka razy dziennie + antybiotyk ogólny. wybiegiem będzie dla niej wyspa w postaci koca w towarzystwie stonowanych emerytów ;)

annawanna, w przypadku Abi tak zaawanasowane stadium to efekt tego, że spędziła życie w małej klatce, we własnych odchodach, na fatalnym, mokrym i brudnych podłożu. najgorsze jest to, że gdyby nie przypadek i Tomek, który ją zauważył, właściciele Abi by jej nie oddali - nie leczyli jej i nie zamierzali, ale na szczęście Tomek zaproponował, że jeśli nie chcą jej leczyć, on może ją zabrać...za kilka miesięcy nie byłoby już pewnie "co zbierać" - Abi ma podobno ok 1 rok - szybko się znudziła...

powalczymy i mam nadzieję, że będzie jeszcze skakać jak koza...a raczej królik ;)

Rudzielec jest Królową, oj jest...z zachowania również :P

Offline gogamor

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Trusiek i Kubus
  • Na DT: Czarna Mamba i Dusia.
  • Pozostałe zwierzaki: 2 papugi
  • Za TM: Lila 24.08.2013r.
« Odpowiedź #4977 dnia: Październik 19, 2012, 20:08:53 pm »
Ruda przeeeurocza i to błyszczace futerko. Abi łapki wygląd fatalny ale napewno będzie dobrze.

Offline marta1984

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4978 dnia: Październik 19, 2012, 20:26:10 pm »
aaaaaaaa Ola wykradne Ci kiedys Rudą!!! kocham tego pluszaka!!!
[/URL]http://imageshack.us/photo/my-images/191/picola.png/
AS!!!!!

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #4979 dnia: Październik 19, 2012, 21:48:47 pm »
A ja też mam kilka fotek :D

Zacznę od podziękowań za wspaniałą paczkę z pysznymi suszkami i smakołykami, dwiema wielkimi pakami siana i z nowiutkim transporterkiem  :hura: Bogusiu - opiekunko Grety i Julka znanego jako Puchatek :D - dziękujemy  :przytul :przytul :przytul

Następnie Azylowa Boni pozdrawia z nowego domu :) :

I na deser Fly podczas kolejnej próby sprawdzenia jak sobie radzi poza klatką - i o ile w zasięgu ma pietruszkę :P to radzi sobie nieźle ;-)

Na chwilkę się nawet położyła :) :

Ale ta mina mnie po prostu rozbroiła :P :P :P :

Pozdrawiamy  :)