wiadomości z poniedziałkowego frontu u doc
Bonsai trafił dzisiaj do doc, ponieważ mimo jego dobrego samopoczucia, zaniepokoił mnie brak bobków. okazało się, że teoretycznie wszystko jest ok - w jelitach jest dużo bobów, nie ma też wzdęć. mały dostał metoclopramid na pobudzenie pracy jelit. płuca i oskrzela ok.
Bonsai jest boski
gdyby ktoś chciał zobaczyć, jak wygląda grad w postaci pelletu, zapraszamy do Azylu pod klatkę nr 4
wystarczy włożyć Bonsai kuwetę do klatki, a po 1 min. na głowę spadają liczne kawałki pelletu
(jak na moją dzisiaj
)
Coffee - wyniki krwi będą jutro rano i jeśli wszystko będzie dobrze w czw. bądź w pon. czeka ją zabieg sterylizacji połączony z korektą zębów. niestety palpacyjnie wątroba nadal jest mocno wyczuwalna.
kastrację
Edwarda przełożyliśmy na czwartek. przy okazji czeka go zabieg udrożnienia kanalika łzowego. rtg głowy wykazało przerośnięty jeden ząb trzonowy.
zdj. rtg
Fuji nie ujawniło problemów z korzeniami
tym samym mamy potwierdzenie, że problem stanowi tylko zatkany kanalik łzowy, a źródłem tego problemu nie są przerośnięte korzenie. Fuji została wysterylizowana, a zabieg udrażniania kanalika odbędzie się później - Fuji pod koniec sterylizacji postanowiła szybko się wybudzić.
Karim nadal ma katar, dlatego dzisiaj pobraliśmy wymaz i wprowadziliśmy engemycynę. poza tym w najbliższych dniach bezwzględnie zostanie poddany strzyżeniu - muszę przyznać, że moimi umiejętnościami fryzjerskimi, skrzywdziłam królika i jego sierść odrasta w komiczny sposób...
na Dzień Otwarty na pewno będzie wyglądał porządnie
dzisiaj u doc był również
Pączuś i doktor był z niego bardzo zadowolony
Pączuć schudł 1,45 kg i zdaniem doc wygląda doskonale
wkrótce zostanie wykastrowany
mój ukochany myśliciel
Marzyciel Marzyciel ma anielski charakter. po kastracji bardzo się uspokoił i naprawdę jest cudowny
nadal potrafi się pięknie rozkręcić, ale nie jest już szaleńcem, którym kierują wyłącznie hormony
nasz senior
Wacik jest w bardzo dobrej formie
nasi panowie
Marzyciel i
Wacik (a nawet Cherubin)
Pufcia vel.
Tygrysia - charakterna panienka na diecie
szalona
Frutina ***
na koniec chciałybyśmy przekazać informację dot.
konkursu na motto Azylu Drodzy Uczestnicy Konkursu! Przepraszamy Was za zwłokę. Opóźnienie wynikło z burzliwych obrad - przez cały długi weekend próbowałyśmy dojść do porozumienia odnośnie najlepszego hasła. Sprawa ta spędzała nam sen z powiek. Zgody jednak nie było. Do żadnej z przesłanych propozycji nie byłyśmy w 100% przekonane.
Ostatecznie zdecydowałyśmy, że nie przyznamy nagrody za hasło - motto jest dla nas bardzo ważne, będzie ono częścią wizerunku Fundacji Azyl dla Królików na długie lata. Dlatego też musimy co do niego być zgodne.
Aby jednak nagroda trafiła do kogoś pozytywnie zakróliczonego, postanowiłyśmy zorganizować losowanie. W najbliższych dniach (losowanie wymaga zaawansowanej logistyki) jeden z azylowych podopiecznych wybierze zwycięzcę spośród tych, którzy nadesłali swoje propozycje haseł.
Liczymy na Waszą wyrozumiałość.
Bardzo serdecznie dziękujemy za udział i za to, że jesteście z nami.