1.W ogóle to ja punktuję na dzieci , można np. robić z nimi uszy królicze i mieć kilka plakatówek i malować buźki królicze , to niewielkie koszta ma a dzieci strasznie cieszy oczko
2.BALONY koniecznie! Jest wiele firm na rynku, ale jedną mogę polecić, bo z tej nie raz korzystałam:
www.netra.pl. Tyle, że czas oczekiwania z tego co pamiętam to ok. 2 tygodni.
3.Na gadżety dla dzieci mogłyby fajnie się nadać np: odblaski w kształcie królika z logo SPK w formie breloczka, który można przyczepić do plecaka.
Fajne mogą być także zakładki do książek.
4. Hmm a co tych baloników to są chyba na rynku takie bez niczego , można by dmuchać i kazać dzieciakom rysować własnego króliczka , flamastrem tym niezmywalnym icon_zeby
5.A co sądzicie o wirtualnych adpocjach? Przeciez tyle dzieci jest uczulonych na sierść. Można poszukać na festynie internetowych cioć i wujków "za piątaka" usmiech2
6.Można kupic papier samoprzylepny w kilku kolorach , wyciąc maleńkie kroliczki coś na kształt serduszek z Wielkiej Orkiestry Świątecznej pomocy.
7.A czy mozliwe byłoby rozłożenie zagródki wyposazenie w sianko , wode zieleninkę domeczek jakis czy tunelik , żeby pokazac jak powinien mieszkac króliczek . Można by klateczke jakąś postawic i maskotke króliczka. Mysle, że Swiat Królików pomógłby w takim pokazie , zareklamowałby sie .
8.Dużooooooo królików musi być, oczywiście nie na wybiegu ale może jakis laptop i ustawiony pokaz slajdów ze śmiesznymi ujęciami uszatych.
9.Można też w dużych donicach posiać owies i poustawiać pomiędzy nimi króliki - figurki. Będzie przykuwać uwagę.
10.kicanie jak zajączki kto pierwszy albo dla całej rodziny - wszyscy dostaną kartki i coś do pisania a ze sceny ktos bedzie zadawał pytania. Oczywiscie musi byc jakaś nagroda. Główka sałaty hi hi
11.Możnaby zrobic wystawę ze zdjęciami kroliczków do adopcji i tych juz w DS, oczywiście z odpowiednimi tekstami .
12.Ogromny królik o jakim wspomniała Sonia jak najbardziej przy stoisku to fajna sprawa .Możnaby mu dorobic duuużą marchewkę . Trzymałby logo SPK bo przecież to SPK ma byc promowane.Możnaby zrobic wystawę ze zdjęciami kroliczków do adopcji i tych juz w DS, oczywiście z odpowiednimi tekstami .Możaby zrobic kilka konkursów dla dzieci np. narysowanie króliczka albo na kartonie albo na tablicy, tylko trzeba by pożyczyc tablice .Możnaby zadawac dzieciom pytania np. jak się nazywa króliczy ogonek , ile ma łap , ile uszu. itp . Możnaby poczęstowac czekoladkami -króliczkami.
13.Można namalowac na kartonie króliczka , nastepnie pociąc go na kawałki jak puzzle. Zrobic konkurs, kto szybciej ułoży. Dzieci by ukl;adały , a rodzice w tym czasie dowiedzieliby sie lub przeczytali cos o SPK.....
14.Można także puszczac filmiki na laptopie z działalności SPK . Z interwencji , o króliczce z piwnicy z Torunia , o Misiu ze śmietnika , o Pszczółce, Frodo i inne...Można pokazywac zdjęcia różnych ras królików.
15.Warto tez wydrukować schemat budowy królika - wysłałam Wam meilem. usmiech2
16.ja bardzo lubię na tego typu festynach wszelkiego rodzaje loterie fantowe
może warto coś takiego zrobić, sprzedawać cegiełki w loterii
w ciuchlandach można kupić za grosze bardzo ładne nowe maskotki, króliczków też jest pełno
17.pomyślałam też ze gdyby znalazła się jakaś zdolna kucharka to można by upiec jakieś bardzo apetycznie wyglądające ciasto jako nagrodę główna
18.dla dzieci można jeszcze zrobić taki konkurs coś w stylu przyczep ogon osiołkowi tyle że był by królik oczywiście, zawiązać oczy pokręcić dzieciakiem w kółko i niech śmiga przyczepiać omyk
19.można też uczyć dzieciaki robienia królika origami, choć pewnie najpierw któraś z dziewczyn musiała by się sama go robić, lub króliczka z tych długich cienkich baloników, nie wydaje mi sie to jakoś bardzo trudne, a jest dość efektowne
20.można też zrobić coś na wzór hiszpańskiej pinaty z masy papierowej albo gipsu z cukierkami i konfetti w środku do rozbicia np dla zwycięzcy loterii
21.dla starszych konkurs np kto szybciej zje marchewkę (jakąś w rozmiarze extra big oczywiście)
22.Zdjecia uszakow poprzylepiac na tablicy, chetni wybieraja zdjecie ktore w. nich jest "zdjeciem dnia" (gdzie wczesniej mozna ukryc w kopercie wygrany numer, koperta widoczna dla wszystkich). Jeden los-zdjecie kosztowalby np 5 zl usmiech2 Jesli wszystkie zdjecia-losy zostana wykupione odslalniana jest koperta z numerem i ta osoba cos wygrywa (nagroda wg tego co ustalicie) usmiech2 Dobra zabawa przy 50zdjeciach uszakow usmiech2 mozna to tez jakos poprzerabiac usmiech2
Zebrałam wszystkie pomysły i wypunktowałam , może w taki sposób będzie łatwiej się ogarnąć