to ja też coś dorzucę
ja bardzo lubię na tego typu festynach wszelkiego rodzaje loterie fantowe
może warto coś takiego zrobić, sprzedawać cegiełki w loterii
w ciuchlandach można kupić za grosze bardzo ładne nowe maskotki, króliczków też jest pełno
pomyślałam też ze gdyby znalazła się jakaś zdolna kucharka to można by upiec jakieś bardzo apetycznie wyglądające ciasto jako nagrodę główna
i nie wiem czy pamiętacie kiedyś jeszcze za komuny jak nie było słodyczy, na takich festynach można było kupić takie cukrowe lizaki świderki, boże jakie one były czadowe, takie kolorowe i ładne, z tego co się orientuje to takie coś przy odrobinie zdolności kucharskich można zrobić za grosze w domu i dać na loterię
dla dzieci można jeszcze zrobić taki konkurs coś w stylu przyczep ogon osiołkowi tyle że był by królik oczywiście, zawiązać oczy pokręcić dzieciakiem w kółko i niech śmiga przyczepiać omyk
można też uczyć dzieciaki robienia królika origami, choć pewnie najpierw któraś z dziewczyn musiała by się sama go robić, lub króliczka z tych długich cienkich baloników, nie wydaje mi sie to jakoś bardzo trudne, a jest dość efektowne
można też zrobić coś na wzór hiszpańskiej pinaty z masy papierowej albo gipsu z cukierkami i konfetti w środku do rozbicia np dla zwycięzcy loterii
dla starszych konkurs np kto szybciej zje marchewkę (jakąś w rozmiarze extra big oczywiście)