Autor Wątek: Nasze króliki, Toruń i Bydgoszcz, cześć II  (Przeczytany 395833 razy)

Offline kasia29

• Użytkownik
  • *
    • blog
Odp: Nasze króliki, Toruń i Bydgoszcz, cześć II
« Odpowiedź #640 dnia: Sierpień 17, 2011, 21:33:22 pm »
Wysreberkowany Tosiek śpi w najlepsze :-)
Forest czasem wyjdzie z transportera - zjadł sałatę, trochę rucoli i nadgryzł liść cykorii - czy będzie mógł samodzielnie jeść jeszcze nie wiem....
Szykuje mi się specjalizacja weterynaryjna - przypadki stomatologiczne ;-)

Offline Skittles

• Członek SPK
  • Moje króliki: Egon,Bobo,Bajka
  • Na DT: Pimpcia,Skiper
  • Pozostałe zwierzaki: Cherie&Carrie
« Odpowiedź #641 dnia: Sierpień 17, 2011, 22:47:24 pm »
Elma <33
Wygłaskać ją ! Oraz inne uszate kuperki wycałować tutaj :)

Offline nellciaa

• Administrator
  • Zarząd SPK
  • ZARZĄD SPK // GRUPA ADOPCYJNA SPK
    • Sopockie Uszakowo
  • Moje króliki: Tadzia, Leon, Karol
  • Na DT: Tio
  • Pozostałe zwierzaki: Biszkopt, Kafka
  • Za TM: Kazik, Krakers
« Odpowiedź #642 dnia: Sierpień 18, 2011, 07:08:58 am »
Na fotce Tosiek wyglada na co najmniej obrazonego :P

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY AZYLU
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #643 dnia: Sierpień 18, 2011, 07:58:31 am »
na zdj. Tosiek był po I zastrzyku - przygotowaniem do narkozy :)

Offline ibiza

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #644 dnia: Sierpień 18, 2011, 09:33:55 am »
Ola 19- Nie ma za co dziękować.  Cieszę się że chociaż w ten sposób mogliśmy trochę Wam pomóc. Czikko jest cudny! od razu się zadomowił i pięknie korzysta z kuwety. Just słodki i spragniony głaskania, od razu go pokochaliśmy!!!

Offline ibiza

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #645 dnia: Sierpień 18, 2011, 09:35:23 am »
Oczywiście w dziale Nasze Króliki zamieszczę w o Czikko. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wszystko!

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
    • Azyl Dla Królików w Toruniu
« Odpowiedź #646 dnia: Sierpień 18, 2011, 23:04:44 pm »
Ibiza ja również dołączam się do podziękowań - ja niestety zaniemogłam :] ale strasznie się ciesze, że są tacy ludzie jak Wy, którzy tak błyskawicznie zdecydowali się mi, nam pomóc  :przytul:

Cieszę się, że Czikko się podoba ;-) Czyli jest to kolejny strzał w dziesiątkę :) Trzymam kciuki, żeby szybko stał się przyjacielem całej rodziny no i z niecierpliwością czekam na fotki :D

Kasia29 Tobie dziękuję za zaopiekowanie się naszym schroniskowym bydgoszczakiem, oby jego zęby i oczy doszły do siebie... jestem ciekawa kto go tak urządził a na koniec po prostu oddał do schroniska... eh... no ale teraz czeka go lepsze życie :)

Tosiek pod Twoimi skrzydłami pięknie wyzdrowiał więc Forest też da radę :) No i jeśli Tosiek jest już po kastracji to nowy dom na pewno już wkrótce się znajdzie :)

Trzeba przyznać, że same piękności nam się ostatnio trafiają - jeden królik piękniejszy od drugiego....

Agaton85 rozumiem, że między Elmą a Sarą nastała prawdziwa przyjaźń? :P Zdjęcie jak siedzą razem na łóżku koniecznie muszę dać na stronę adopcyjną - będzie to niezła karta przetargowa - królik idealny do domu z dużymi psami ;)

Julka1 Buffy nie ma czasem za dobrze? :] trafiła na piękną pogodę nad morzem? nie za dużo szczęścia na raz? :P

Buffy jest najpiękniejszą czarnulką pod słońcem i dla niej także prosimy o nowy, stały dom.

Chciałabym także podziękować Ani u której jest Yuka na domu tymczasowym za dzisiejszego smsa ;) Aha i Magdzie u której jest Frotka także na DT nie tylko za opiekę nad nią ale także za to, że była dzisiaj w Warszawie i brała udział w demonstracji pod Sejmem, która jak wiemy odniosła pozytywny skutek :) Może to jeszcze nie jest to na co wszyscy czekamy, ale to jest duży krok na przód w zakresie praw zwierząt.

Tak więc podsumowując dziękujemy wszystkim naszym wspaniałym domom tymczasowym, domom stałym i wszystkim tym, którzy sprawiają, że zwierzęta są szczęśliwsze a my zmobilizowane do dalszej walki o jeszcze lepszy los dla nich :)

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #647 dnia: Sierpień 18, 2011, 23:27:17 pm »
amen :P

pamiętajcie o naszych adopcyjnych cudach, których liczba mimo udanych adopcji zaczyna utrzymywać się u nas już stale między 25-30 :P w porywach 20-25 :] wciąż pod naszą opiekę trafiają nowe uszaki...chociaż cieszę się, że trafiają...bo dzieje się z tymi, które nie mają na to szansy...dlatego te szanse będziemy sukcesywnie zwiększać :P

Offline kagar

• Użytkownik
  • *
  • POŚREDNIK ADOPCYJNY FPK
    • Tu znajdziesz temat księżniczek ;)
« Odpowiedź #648 dnia: Sierpień 19, 2011, 07:33:34 am »
Tak więc podsumowując dziękujemy wszystkim naszym wspaniałym domom tymczasowym, domom stałym i wszystkim tym, którzy sprawiają, że zwierzęta są szczęśliwsze a my zmobilizowane do dalszej walki o jeszcze lepszy los dla nich

Nie ma za co dziękować bo to Wy robicie największą robotę :)

Ja po adopcji widzę jedno. Uszak zaadoptowany bardziej okazuje uczucie i wdzięczność. Po pewnym czasie widać jak się cieszy na widok człowieka i nie grymasi jeśli chodzi o jedzenie...

Pozdrawiamy i 3mamy kciuki by każdy maluch ten najmniejszy i ten troszkę wiekszy również - znalazł miejsce na stałe w sercach ludzi.

Offline julka1

• Użytkownik
  • *
  • DT BYDGOSZCZ
« Odpowiedź #649 dnia: Sierpień 19, 2011, 20:00:55 pm »
Julka1 Buffy nie ma czasem za dobrze? :] trafiła na piękną pogodę nad morzem? nie za dużo szczęścia na raz? :P

Buffy jest najpiękniejszą czarnulką pod słońcem i dla niej także prosimy o nowy, stały dom.

pogoda byla rewelacyjna...Buffy zajadala sie swieza trawka, mleczykiem i koniczynka...oraz niezle wywijala dupka :)

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #650 dnia: Sierpień 19, 2011, 21:39:03 pm »
No i przybywających królików ciąg dalszy... dzisiaj dostałam telefon, że są 2 króliki do zabrania, zostały dosłownie ściągnięte z "talerza".... ale dzięki szybkiej akcji i życzliwości kilku osób udało się uchronić je przed upolowaniem i zjedzeniem przez drapieżne zwierzę....

Są piękne i strasznie kochane, takie ufne.... nie miały pojęcia co je czeka, ale teraz są już bezpieczne...

Offline madzia85

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #651 dnia: Sierpień 20, 2011, 23:40:05 pm »
Shiva i Rysiek są już na stronie adopcyjnej - http://adopcje.kroliki.net/rabbits/385#yield oraz http://adopcje.kroliki.net/rabbits/386#yield

Czekają na nowy dom w którym będą kimś więcej niż tylko obiektem do zjedzenia.

Offline kasia29

• Użytkownik
  • *
    • blog
« Odpowiedź #652 dnia: Sierpień 20, 2011, 23:47:08 pm »
Ale piękne króliki :-)

Tosiek po kastracji doszedł już do siebie, chociaż po narkozie tak 1,5 dnia chodził "lekko wcięty". Apetyt na suszki bardzo mu się poprawił :-)
Forest wybudził się z narkozy błyskawicznie, nawet już staje słupka w klatce, tak jakby nie miał dziś kilku zabiegów :-) A było tego sporo: przycięcie gigantycznych pazurów, wycięcie skorupy z odchodów przy pupie, korekta zębów (usunięte 3 trzonowce), kastracja i usunięcie skórnego guza.

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *
    • Zostań dawcą szpiku
« Odpowiedź #653 dnia: Sierpień 21, 2011, 20:41:23 pm »
królików c.d...

dzisiaj pod naszą opiekę trafił młody królik ze sklepu zoologicznego - dziewczynka, przepiękna angora (typ Frodo), którą hodowca/dostawca zostawił w sklepie w pozostawiającej wiele do życzenia formie - jej futro to skupisko samych dredów - ma kołtuny wszędzie przy skórze, obawiam się, że w grę wchodzi wyłącznie jej wygolenie przy okazji narkozy - nie ma nawet sensu używać nożyczek :/, a w futrze prawdopodobnie wszy - w tym miejscu chciałabym podziękować za przekazanie małej pod naszą opiekę

Magnolia jest kochanym, bardzo łagodnym królikiem - pieszczochem, jak widać na zdjęciach przerażonym zmianą miejsca, dlatego nowy DS jest pilnie poszukiwany...

poniżej zdj. Rudej - najprawdopodobniej dzięki pomocy doc uda się stworzyć dla niej autoszczepionkę...niestety pałeczka ropy błękitnej to dla Rudej  problem - jest bardzo towarzyska, a nie może być z innym królikiem...chciałabym, żeby miała dom, gdzie ktoś będzie mógł poświęcić jej dużo czasu i nie będzie obawiał się jej choroby

sesja zdjęciowa obrazuje fazy snu Rudej...w pewnym miejscu ja również zasnęłam, a kiedy się przebudziłam i zobaczyłam Rudą w pozycji - nie żyję + jej brak reakcji na to, jak do niej podeszłam...zestresowała mnie, a moją mamę tak często stresuje swoimi odlotami

jutro Magnolię zobaczy doc, a (przynajmniej) Chrupka zostanie wysterylizowana...w środę c.d. królików i wizyt, tak jak wspominała Magda, do T. przyjedzie Shiva i Rysiek...

Offline gumijagodowysok

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #654 dnia: Sierpień 21, 2011, 21:13:38 pm »
Faktycznie, jakby Frodo się przefarbował. :D

Ruda jest niesamowita z tym swoim spaniem. :D
Na moje i królicze potrzeby: http://gumijagodowysok.blogspot.com/

Nasz wątek

Offline worrek

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Frodo&Pandorka i Fuksik
  • Za TM: Zuzeł, Yetiś
« Odpowiedź #655 dnia: Sierpień 21, 2011, 21:17:26 pm »
Rudy naleśnik :D przecudowny !!! ślemy głaski
Często wstydzę się, że jestem człowiekiem...
Może uratuje świat... choć jeden mały króliczy świat
Nasz króliczy świat http://forum.kroliki.net/index.php/topic,12346.920.html

sonia

• Gość
« Odpowiedź #656 dnia: Sierpień 21, 2011, 21:24:20 pm »
Rudy naleśnik icon_zeby przecudowny wykrzyknik

Oj tak :zakochany: ta ruda panienka najbardziej mi sie podoba z tej interwencji pod Warszawa :zakochany:

Offline Prym

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Schiza-11 lat, Rysiek, Bzyk i Migotka
  • Na DT: 3 sztuk - Kajtuś i Tina, Fiona.
  • Za TM: Białaskowa 07.2009, Gucio 02.2012, Dźwiadek 05.2013, Szaraczkowa 07.2013, Perełka 02.2014
« Odpowiedź #657 dnia: Sierpień 21, 2011, 22:59:12 pm »
a tutaj jest jej mąż

chłopak ciągle ledwo chodzi, nie mówiąc już o próbach na panelach...
mięśnie jeszcze nie "urosły" i waga nie przekroczyła 3 kg, aczkolwiek je z dużym apetytem.
szczególnie lubią się z moim mężem więc cały czas dostaje masę smakołyków, już się cholera, wybredny zrobił!
- i też ma nosek zakatarzony i łapki brudne, i numerek w uchu!

sonia

• Gość
« Odpowiedź #658 dnia: Sierpień 21, 2011, 23:14:15 pm »
a tutaj jest jej mąż

O kurde mol,nawet nie wiedzialam,ze sa 2 identyczne :DD
Moze to jej brat,bo oba takie chorowitki :&gt;
Istne CUDA :zakochany:

Offline Ola_19

• Użytkownik
  • *