Zacznijmy dobrą wieścią
Nowy dom znalazł Tiper, jutro podpisuję umowę adopcyjną
I mam foto z DT Kubusia:
Koniec dobrych wieści.
Do domu tymczasowego trafił dzisiaj Bobek ze Sławna. Wcześniej pojawił się w gabinecie weterynaryjnym.
I niestety, potwierdziły się moje przypuszczenia- Bobek nie ma jedynie problemów z siekaczami. Bobek ma bardzo poważnie przerośnięte już trzonowce-
z jednej strony zęby wbiły się już w policzek! W dodatku górne siekacze bardzo mocno zawijają się do środka.
Siekacze zostały przycięte. W poniedziałek Bobek będzie kastrowany, miał piłowane trzonowce i usuwane górne jedynki- możliwe, że również i dolne.
Koszt zabiegu będzie oscylował w okolicach 200zł Dlatego też bardzo będziemy prosili o pomoc w pokryciu tej kwoty
Zdjęcia malucha w DT:
I jedziemy dalej, bo to nie koniec naszych bied.
Nie wiem czy wszyscy kojarzą- MAS ostatnio odebrała dwie potwornie zaniedbane samiczki od terrarysty, jedna z nich miała obumarłe płody.
Niestety, dom MAS nie jest z gumy, i ponieważ u tego gościa wciąż przebywały króliki- ustaliłyśmy, że reszta przyjedzie ze mną z walnego zebrania do Szczecina.
I w ten sposób prezentuję wam waleczną piątkę- dwie samiczki i trzy samce.
Króliki są bardzo wychudzone, zasikane, śmierdzące- w skrócie, potwornie zaniedbane. Część królików jest poraniona- biły się pomiędzy sobą.
Oto 3 miesięczna samiczka:
I 4 miesięczna samica:
Dwa samczyki, około 6-8 miesięczne:
I najstarszy samczyk, około roczny
Jeśli ktoś może nas wspomóc w pokryciu kosztów zabiegów Bobka oraz kastracji, sterylizacji i wszystkiego co będzie potrzeba odebranym przez MAS uszakom- bardzo prosimy o wpłacanie na konto:
03 2130 0004 2001 0516 7234 0011
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3/21
01-410 Warszawa
tytułem: darowizna na króliki
Będziemy wykorzystywać pieniądze w miarę potrzeb- to co najbardziej potrzebne najpierw (zęby Bobka. Jeśli uszaki od MAS będą potrzebowały leczenia- to na to), a następnie- na kastracje i karmę.
Jeśli ktoś chciałby nam podarować np. jedzenie lub żwirek dla królików, to również poproszę bardzo o kontakt.