Dobra, jedziem.
moze jest ktos na forum kto zna pracownika w enei? oni maja tam duze upusty, jakby w firmie zapytal moze objeliby nas opieka? jak nikt sie nie znajdzie tak czy siak z Milla wybierzemy sie do ich biura cos wyzebrac za mala reklame na forum np?
Ja nie znam, z góry uprzedzam. Sama chcę przejść do tego zakładu który wywozi śmieci i porozmawiać z nimi o zniżce lub i zwolnieniu nas z opłaty za cotygodniowy wywóz śmieci. Ale najpierw muszę się dowiedzieć, czy osobny śmietnik czy np. mamy wspólny z kamienicą.
Jeśli chodzi o Eneę- jak uda wam się coś wynegocjować, to
Z tym, że jeśli zdecydujemy się na ten lokal to trzeba go najpóźniej do połowy stycznia przejąć. Więc trzeba będzie śmigać po urzędach, a okres świateczny nic nie ułatwia
Pan_krolik- który azyl mieści się w miesięcznych opłatach plus czynszu 300-400zł za całość? Poza Toruniem który chyba nie płaci za wynajem? Podaj mi przykład konkretny przykład z SPK- bo mi wydaje mi się, że żaden w SPK. Oczywiście jak się mylę- to chylę czoła i przepraszam.
I- niech będzie jasne, że nie obrażam Sopotu ani dziewczyn, to po prostu dyskusja z Pan_królik
Powiedz mi- czy w piwnicy nie jest wilgotniej? I zimniej? Mam piwnicę- jest w niej chłodniej niż w reszcie domu. Idąc tym tropem->zimniej->więcej trzeba ogrzewać->większe rachunki. Nie mam 100% pewności, czy dziewczyny jedynie "dogrzewają" czy ich głównym źródłem ogrzewania jest ogrzewanie prądem. Wydaje mi się, że głównie prądem- ale tutaj mogę się mylić. Czy jest tutaj ktoś z Uszakowa kto to wie?
I uwierz mi, nie wybrałam najgorszego lokalu. Poświęciłam trochę czasu żeby zapoznać się jakie lokale oferują obydwa miasta- Police i Szczecin. Pewnie, że były tańsze- bo mniejsze- lokale. Powinnam je wybrać, tak? Założyć siedzibę SPK w dzielnicy która jest postrachem Szczecina i mieć nadzieję, że jak któregoś dnia przyjdę to nie zastanę powybijanych szyb i braku królików? Drugim lokalem jaki zaproponowano mi w Policach to 18m2 w piwnicy. Maluśka klitka, dosłownie.
Skąd mam się dowiedzieć jaka spółdzielnia jest przychylna zwierzakom? Dzwonić do każdej i pytać się: "dzień dobry, dzwonię z SPK, szukam lokalu do wynajęcia za malutkie pieniądze, w którym będzie mogło mieszkać tak z 20 królików. Czy mają państwo coś takiego? Interesuje nas cena do 400zł z wliczonymi już rachunkami."