Jestem- i postaram się odpowiedzieć na pytania po kolei.
F4rba- jeśli chodzi o koszta, to w przypadku lokalu o którym myślę byłby to koszt około 250-400zł miesięcznie za wynajem + rachunki. Zdaję sobie sprawę, że "widełki" wynajmu różnią się o sporą sumę, ale nie znalazłam jeszcze czasu aby pójść o dowiedzieć się szczegółów- Milla, może ty byś się przejechała i podpytała? Jeśli tak, to proszę, zadzwoń do mnie, podam ci szczegóły
Ten uszak jest w schronisku dla zwierząt w Koszalinie- i jeśli nikt go nie adoptuje to razem z króliczkiem którego odbiła Kamulka przyjedzie do Szczecina do DT. Ponieważ Milla zdecydowała, że Ginewra zostanie u niej na DT, więc mamy o jedno miejsce więcej
Andy- powiem szczerze, że nie wiem, czy w Szczecinie istnieje szansa na uzyskanie dotacji z UM. Wiem, że TOZ otrzymuje refundację sterylek kocic i kastracji kocurów jak również pewien procent z podatku za posiadanie psa. Z dawniejszych- ok. 4-5 lat wstecz- pamiętam, że były jakieś konkursy i projekty z miasta jak również UE i TOZ w nich uczestniczył.
Może to wskazywać, że rzeczywiście Szczecin byłby w stanie w jakiś sposób dofinansować jeszcze jedno stowarzyszenie, zwłaszcza gdyby SPK zobowiązało się np. do przejmowania bezdomnych królików z terenu miasta. W skali budżetu miasta nie są to w końcu duże miesiące- jeśli mówimy np. o pokryciu kosztów wynajmu lokalu czy też pewnej puli środków przeznaczonych na kastracje/sterylizacje/leczenie królików.
Wszystkiego trzeba by się dowiedzieć- i znów, ja nie mam czas
w godzinach pracy urzędów również jestem zwykle unieruchomiona