Ewelina od Tregedii pomogła mi dzisiaj i wzięła do siebie jako DT nowego podpiecznego SPK
Króliczek ów został znaleziony na blokowisku w Policach. Nie wiadomo, dlaczego został porzucony. Ponieważ królik jest dosłownie hiper aktywny, mamy podejrzenie, że mógł komuś zaginąć- ale w okolicy nie ma plakatów, w sieci nie zostało umieszczone żadne ogłoszenie.
Więc przykro mi- domku, jeśli zgubiłeś Dzikiego, to marne szanse, że dostaniesz go z powrotem.
Dziki jest kilkumiesięcznym (dajemy mu 5 miesięcy) samczykiem. Jak pisałam wyżej- to królik mega aktywny. Nowy dom, nowe miejsce- ale co tam. Trzeba biegać, wąchać, sprawdzać otoczenie ząbkami.
Królik-alpinista, który naprawdę potrafi wysoko skakać. Jest kilka godzin i już doskoczył tam, gdzie poprzedni uszak nie dawał rady.
"Domek? Świetnie, mogę go przemeblować ząbkami? Zmienię ci też chętnie feng shui kabli. To nic, że schowane są za deską. Ja jestem królik, który żadnej pracy się nie boi."
Wbrew imieniu Dziki jest bardzo pro ludzkim królikiem. Jest towarzyski, kontaktowy, zaczepia to zabawy. Nie boi się, nie ucieka.
Dziki otrzymał swoje imię dzięki wyglądowi oraz jego zachowani- bo biega jak dziki
To samiec pełną gębą- bzyczy, mruczy, zatacza kółka dookoła nóg, obficie bobkuje oraz brudkuje wszystko w jego zasięgu.
W związku z czym ja oraz dom tymczasowy Dzikiego bardzo prosimy o pomoc w sfinansowaniu kastracji. Można pomóć wpłacając dowolną sumę na konto:
03 2130 0004 2001 0516 7234 0011
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3/21
01-410 Warszawa
Tytułując przelew: na kastrację Dzikiego
Koszt kastracji to 100zł.
Mam również złe wieści. Pan Woo był dzisiaj w gabinecie weterynaryjnym na rutynowym obcinaniu siekaczy.
Przy okazji okazało się, że ma dziwne, białe zmiany w obrębie źrenicy, które sięgają w głąb oka.
W związku z czym zmieniamy gabinet i jutro/pojutrze Pan Woo zostanie umówiony na wizytę oraz diagnostykę owej zmiany. Mamy nadzieję, że nie jest to coś, co wskazuje na ropień czy też guz
A to Dziki:
Jestem mięski że aż strach
A to mój korzystniejszy profil