Sosenka- jeśli chcesz, to mogę się podzielić sporą ilością jabłoniowych gałązek
Mam również chyba jeszcze wierzbę- akurat były by dla Pieczarki do ścierania zębiszczy. Mam nadzieję, że owe nagłe się nie zdarzy, ale na pewno będę pamiętać
eyva- nie martw się, zawsze wiem gdzie mieszkasz.... a na balkon postawić klatkę z królikiem radę dam
- - - - - - - - - - - - -
Ciapek miał wczoraj niestety gorszy dzień. Snoopy popraw mnie proszę jeśli coś przekręciłam.
W poniedziałek po niedzielnym ataku miał poprawę- zaczął bobkować, dostał dużego apetytu, kicał po pokoju.
Jednak wczoraj miał znowu gorszy dzień- pojawił się u niego lekki paraliż prawej strony ciała - opadła mu na prawą stronę głowa, opadła również powieka na oko, miał problemy z podnoszeniem ucha oraz lekko powłóczył łapkami.
Na domiar złego pojawił się również oczopląs.
Wieczorna wizyta u weterynarza- podane leki, kroplówka i witaminy- i dzisiaj Ciapek ma się znowu lepiej.
Mamy nadzieję, że teraz ta tendencja się utrzyma- stan uszaka będzie się stopniowo coraz bardziej poprawiał.
Ciapek jest mimo swojego stanu bardzo pogodnym królikiem. To towarzyski i wyjątkowo pro ludzki uszak- bardzo chce się miziać i być drapany. Lubi również siedzenia na kolanach i na rękach, co jak na królika- jest sporym ewenementem.
Mimo braku kastracji- Ciapek nie ma również problemów z zachowaniem czystości w kojcu.
Jedyne co bardzo niepokoi- to to, że bardzo źle reaguje na nowe bodźce. Każdy nowy dźwięk czy przedmiot jest powodem krótszego lub dłuższego strachu i ataku kręcenia się dookoła
Dziękuję wszystkim, którzy do tej pory pomogli i interesowali się Ciapkiem. Dziękuję również za wszystkie rady oraz pocieszające opisy uszaków z e.cuniculi które doszły do pełni zdrowia po leczeniu
Bardzo prosimy o dalsze trzymanie kciuków za powrót do zdrowia Ciapka- oraz o pomoc finansową, bowiem rachunki za jego leczenia są spore
03 2130 0004 2001 0516 7234 0011
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3/21
01-410 Warszawa
Tytułem: Darowizna na Ciapka
- - - - - - - - - -
Z wieści pozytywnych- jutro idę na rozmowę przedadopcyjną, po której bardzo dużo sobie obiecuję
A w piątek spotykam się z kandydatką na zostanie domem tymczasowym
Chciała bym również podziękować fundacji z Niemiec (przepraszam, nie pamiętam nazwy), która w dniu dzisiejszym przekazała jedzonko oraz kojec dla królików
Zamieszkała w nim Szarańcza i jak na razie jej się nawet podoba
Jak również przeprowadziła test podarowanego jedzonka