A ja bardzo dziękuję Snoopy za zaangażowanie w opiekę nad Dorianem i Dramatem
Bardzo dziękuję również Agnieszce, za pomoc w odbiorze Kuli, Mięty, klatek i rozwiezieniu mnie po Szczecinie, przed moim wyjazdem do Białegostoku
W czwartek Dramat jedzie do doktora Krawczyka razem ze Snoopy i jej TŻtem, zabierają również od razu Frędzla, za co im dziękuję
Histeria zaprzyjaźniła się z Uszakiem i niedługo nastąpi podpisanie umowy adopcyjnej.
Być może- ale tylko być może- Tysia pojedzie do DS do Słupska, jako trzeci królik
W czwartek idę na wizytę przedadopcyjną (kolejną) w sprawie Dekstera- mam nadzieję, że okaże się, że to właśnie "ten" dom
W sprawie Kuli również odbywa się "casting"- prawdopodobnie pojedzie do nowego domu do Koszalina
Sam jest już zdrowa- etap biegunek zakończony. Sam i Frodo szukają kochającego, wspólnego domu. Kto chce mieć fajne, towarzyskie, nielękliwe i bardzo pro ludzkie króliki- to powinien wziąć właśnie ich
Ale żeby nie było za cudownie- w poniedziałek dzięki pomocy Kamili, przyjeżdża do Szczecina z Koszalina królik.
Królik został znaleziony w klatce przy kontenerze na śmieci
To zdrowy, dorosły samiec. Podobno lękliwy w stosunku do człowieka-ale to da się naprawić. Trafił najpierw do schroniska dla zwierząt, obecnie przebywa w bardzo tymczasowym DT. A potem trafia już do Szczecina.
Proszę, pomóżcie mi ocenić, ale dla mojego lekko załamanego umysłu on wcale nie wygląda na miniaturkę- jak sobie porównuję gabaryty, to jak nic jest wielkości Frędzla- na rękach i w klatce. Ale na jednym zdjęciu wygląda na mniejszego
Plus wydaje mi się, że jest reksem- zresztą nawet poinformowano mnie, że ma sierść jak aksamit, coby się zgadzało
Mam również prośbę- czy ktoś dałby radę odebrać go o 9 rano z dworca głównego w Szczecinie? Ja nie dam rady całkowicie
Zbieramy również na jego kastrację- jeżeli to faktycznie hodowlany, to nie wyobrażam sobie na dłuższą metę życia z nim bez zabiegu. Bardzo proszę o pomoc. A może ktoś zechce zostać jego wirtualnym opiekunem? Tyyyyyle ciałka do kochania, chociażby na odległość