Pozwolę sobie powrócic do tematu, bo suma sumarum niewiele z niego wynika, natomiast do brynowskiej kliniki małych zwierząt skutecnzie mnie zraził.
Ok, doktor Gierek - ale to specjalista chirurg i okulista - podobno cudotwórca, więc na kastracje/sterylizacje wybiore sie do niego napewno.
Ale.....
Ale teraz szukam weterynarza który mi króliczka zaszczepi, sprawdzi ząbki i inne tego typu (bo to pierwsza wizyta), ewentualnie powie dlaczego Frotek kicha (bo mnie sie wydaje, że cos za dużo - może mu się coś w nosku zaplątało), określi płeć...
Więc specjalisty od cięć nie potrzebuje i nawet nie chce zawracać mu tym głowy, bo może jakieś zwierzątko będzie czekało na operacje czy coś w tym stylu...
Pytam gdzie, bo mimo, że to takie ogólne, to wolałabym generalnie juz mieć stałego weterynarza, poza tym boje się trafić do takiego, który np pomyli się z płacią, bo chce adoptować króliczka (jeżeli mój okaże się samicą to już, jeżeli samcem, to poczekam do kastracji) i jest to dla mnie wazne, a slyszałam już o przypadkach weterynarzy, którzy nawet tego nie zrobili dobrze, poza tym to kichanie i szczepienie, nie chce, zeby wet mi zaszczepił przeziębionego królika.... Więc wole kogoś kto się zna....
Proszę o pomoc