Granulat?
Przecierz to jest jakieś zmielone trawsko. :| To on ma to w sianie przecierz (a siana dużo je i takie lepsze, bo ze wsi
).
Podam skład tej mieszanki którą jada...chmm wkazdym razie oprocz królika z gryzoni mam jeszcze myszoskoczki które również spożywaja ten pokarm.Tak wiec przy ewnetualnym podzieleniu karmy na karme dla myszorów i dla króla musiałabym prosić o wiecej kasy co jest neizykle trodne ponieważ moi rodzice niechetnie daja fundusze na ich potrzeby..a innego dopływu gotówki w tej chwili nie posiadam.
Tak wiec:skład jeczmień,chleb świętojańśki,owies,gnieciony groszek,płatki zbożowe,nasiona słonecznika(ktorego jest niewiele w porownaniu do tego jak widziałam np w pokarmie vitapol czy innych),orzeszki ziemne,nasiona dyni,marchew,przenica,kukurydza
analiza białko 13,5% tłuszcze 5,2%,włókna 6,06%,popiół 0,16 % wilgotność 12,9%
Króliś jak juz chyba wspomniałam kończy w tym roku 8 latek tak wiec juz jest to wiek sedziwy.Musze powiedziec ze na oko nie wyglada na swoj wiek nie jest ani za gruby ani za chudy,w żywiołowośći tez bardzo sie niezmienił choć cześćiej niz kiedys sypia pod łóżkiem gdzie ma wyścilone na czas kiedy biega.To co niepokoi nnas od kiklu lat to jego kupa.Czesto sa to bobki jakby złączone w grona (winogronka) które maja nieprzyjemny zapach,lub nie okrągłe bardziej podłuzne smierdziochy.Czy może byc to spowodowane nieregularnymi porami podawania np mieszanki i dodatkow takich jak warzywa owoce czy suchy chleb?
W chwili kiedy nabyłam kroliczka maiałam 9 lat,kupiłam ksiażke ale szczerze mowiąc nie nauczyłam kroliczka utrzymawania czystości poza klatką,w tym czasie to zalezy jednego dnia jest grzeczny jesli chodzi o te sprawy na drugi zasika mi łozko i dywan,jakos 3 miesiące kupiłam kuwete ktora ma w klatce poniewaz chciałam wymienianie nieczystości przemienić w nieco wygodniejesze,załatwia sie w jednym rogu klatki w ktorym cały czas osadzała sie gruba wartswa kamienia.No i rzeczywiście sie tam załatwia ale to nie ozwiazuje problemu załatwiania sie poza klatką.
Te kuwetki z tego co zauważyłam pojawiły sie w sklepach jakos dwa lata temu wczesniej takich nie było.Pozatym cokolwiek jak juz wpsominałam zwiazane z wydatkami jesli sie tyczy zwierzat oprocz psa którego finansuje moja siostra jest oparte na cigłym nudzeniu mojej mamy, o ojcu wole nie wspominac lub wydawniu nie wielkich sum ktore przypadaja na okazje typu swieta czy urodziny..
Od jakiegos czasu zaobserwowałysmy ze kości zrobiły mu sie bardzie wystajace a ciałko jakies bardziej miekkie. No wiec tyle jesli chodzi odnosnie żywienia,moze troche wyjechałam poza temat miałam jeszce dodac ale to winnych bardziej sie tyczacych problemow o korych musze poczytac w innych tematach.