Autor Wątek: Najlepsze granulaty na rynku  (Przeczytany 1091649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tusiatko_1987

• Użytkownik
  • *
    • Pepparkaka
  • Za TM: Pepparkaka 22.02.2017
Odp: Najlepsze granulaty na rynku
« Odpowiedź #660 dnia: Luty 09, 2009, 20:52:43 pm »
Dziekuje bardzo! Na razie wsypalam do miski CD a jutro odbieram CC i zobaczymy czy posmakuje

Offline Danae

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #661 dnia: Luty 10, 2009, 00:09:05 am »
Cuni Complete jest lepszy - tzn smaczniejszy   :lol  Mój Groszek CD w ogóle nie rusza.

Offline mika2680

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #662 dnia: Luty 10, 2009, 11:06:05 am »
Wstawiam tak jak obiacałam granulat który kupiłam w Auchan.

Offline Wataha

• Członek SPK wspierający/honorowy
« Odpowiedź #663 dnia: Luty 17, 2009, 18:23:37 pm »
Czy wam też się zdarza znaleźć w granulacie suchą kocią karmę?  :hmmm  Czy tylko ja mam takie szczęście?  :diabelek
Dwa razy już znalazłam w Rodent food, a teraz otwieram DC żeby nasypać Milo do miseczki i oczom moim ukazują się takie suche "gwiazdeczki" - kocia karma  :diabelek

sebaicm

• Gość
« Odpowiedź #664 dnia: Luty 17, 2009, 18:50:59 pm »
moj nie chce jesc Cuni Complete...Kupilem mu 500g za 15 zl i nic...Tylko Vitapol je...

Offline Wataha

« Odpowiedź #665 dnia: Luty 17, 2009, 18:58:05 pm »
Spokojnie, królik od razu się na tę karmę nie rzuci skoro był przyzwyczajony do jedzenia tłustej mieszanki. Vitapol też jest tłusty i ma mało włókna. Wg mnie zrobiłeś błąd łącząc go z CC, wiadomo że przy Vitapolu go nie ruszy.
Nasyp mu do miseczki samo tylko CC, jak zgłodnieje to zje i w końcu się do niego przekona.

Offline Black_

• Użytkownik
  • *
  • Królestwo za konia!
    • Blog
« Odpowiedź #666 dnia: Luty 17, 2009, 19:22:32 pm »
Ten granulat z Auchan chyba nie jest dobry...
Podobno granulat powinien zawierać więcej włókna niż białka, ale pewności nie mam...

Człowieczeństwo nie jest stanem, w którym przychodzimy na świat. To godność, którą trzeba zdobyć
Jean Bruller

Offline Wataha

« Odpowiedź #667 dnia: Luty 17, 2009, 19:24:27 pm »
No włókna ma ciut za mało. Ale Rodent food ma 15% włókna, nie pamiętam tylko ile ma białka?

EDIT: Białka ma 16,5 % więc jest podobny do tego z Auchan. Opakowanie ma bardzo "dziwne", takie "nie na czasie"  :diabelek

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
  • Tam dom Twój gdzie królik Twój... I bobki jego ;)
« Odpowiedź #668 dnia: Luty 17, 2009, 19:38:36 pm »
Cytat: "Wataha"
Czy wam też się zdarza znaleźć w granulacie suchą kocią karmę?

Ja znalazłam w CC (tzn. Józia zostawiła w miseczce) coś takiego. Śmiesznie wyglądała taka granulka samotnie w miseczce.
I tak sobie pomyślałam, że Tosia to by zjadła nawet kocią i kto wie czy jej też nie trafiają się bonusy? :diabelek

sebaicm

• Gość
« Odpowiedź #669 dnia: Luty 17, 2009, 20:21:07 pm »
Spokojnie, królik od razu się na tę karmę nie rzuci skoro był przyzwyczajony do jedzenia tłustej mieszanki.

nie mieszanki tylko granulat z vitapolu.
Vitapol też jest tłusty i ma mało włókna. Wg mnie zrobiłeś błąd łącząc go z CC, wiadomo że przy Vitapolu go nie ruszy.
Nasyp mu do miseczki samo tylko CC, jak zgłodnieje to zje i w końcu się do niego przekona.

No stał CC 3 dni i nie ruszył...a wsypałem vitapolu i zjadł wszystko...wybrał vitapol a CC ani kawałeczka
Nie wiem jak go mam przestawić, a głodować tydzień go nie będę przecież...

Aurinko

• Gość
« Odpowiedź #670 dnia: Luty 17, 2009, 20:36:50 pm »
Jak mu glod do ...ekhm zagladnie to wszystko zje,nawet CC  :P

sebaicm

• Gość
« Odpowiedź #671 dnia: Luty 17, 2009, 20:41:24 pm »
to dawać mu tylko ten CC? Czy pół na pół Vitapolu i CC ?

Aurinko

• Gość
« Odpowiedź #672 dnia: Luty 17, 2009, 20:52:16 pm »
Ja swojego malucha, przestawialam ze sklepowej mieszanki na granulat.Dostawal pol na pol i systematycznie zmiejszalam ilosc mieszanki.Ale junior na brak apetytu nie narzeka wiec i wybredny nie jest....

sebaicm

• Gość
« Odpowiedź #673 dnia: Luty 17, 2009, 20:55:44 pm »
no Aron ostatnio 2 dni nie jadl tego granulatu CC... wiec mialem pod reka Vitapol i mu zmieszalem i wyjadl go a CC zostawil...chyba mu nie smakuje bo ugryzl kawaleczek CC i odszedl

Aurinko

• Gość
« Odpowiedź #674 dnia: Luty 17, 2009, 21:10:20 pm »
Junior za CC dalby chyba zrobic z siebie kawalek pasztetu  :P

Andzia;)

• Gość
« Odpowiedź #675 dnia: Luty 18, 2009, 07:28:16 am »
ja moim krolisiom daje chrumisia nie pamietam nazwy firmy bo karme wsypuje do wiaderka a pudelka wyzucam ale dzis ide kupic wiec jak juz wroce do domu to napisze moje malenstwa bardzo ja lubia :jupi

Nuna

• Gość
« Odpowiedź #676 dnia: Luty 18, 2009, 09:26:43 am »
Andzia, kup cos innego, Chrumis jest bardzo kaloryczny i ma za malo wlokna.

Aneczka

• Gość
« Odpowiedź #677 dnia: Luty 18, 2009, 10:47:25 am »
Andzia! Chrumiś to bomba kaloryczna! Lepiej zacznij przestawiać króliczki na cuni complete. Na początku będą niezadpowolone, ale za to zdrowsze!!

Sebaicm jesteś zbyt niecierpliwy! nie da sie przestawić królika z dnia na dzień, to byłby cud, gdyby od razu sie rzucił na CC. Nie syp mu pół na pół, tylko początkowo dorzucaj kilka granulek CC. Rób to konsekwetnie, w końcu sie przekona. Frotkowi to zajęło ponad dwa tygodnie. Najpierw zaczął wyjadać pałeczki jednego koloru, potem drugiego, w końcu zjadł całą porcje. Ale musisz tez ograniczać mieszanke którą podajesz, czyli np jezeli dajesz dwie łyzki mieszanki, to nei dosypuj do tego kilku granulek, tylko dawaj łyżke (maksymalnie półtora) i kilka granulek. Ponieważ porcja zostanie zmniejszona o połowe, królik może zostac niejako zmuszony do zjedzenia CC, a umrzeć z głodu nie umrze, ponieważ ma sianko i pewnie dajesz mu jakąś zielenine, więc bez obaw.

sebaicm

• Gość
« Odpowiedź #678 dnia: Luty 18, 2009, 15:25:38 pm »
Cytat: "Aneczka"
Ale musisz tez ograniczać mieszanke którą podajesz

Nie daje mu mieszanki :D nie je jej od pol roku ;]
zajada z chęcią granulat Vitapolu a CC nie...
Na śniadanie dałem mu trochę granulatu Z Vitaplu i trochę z CC, z Vitapolu zjadł a z CC zostawił

Andzia;)

• Gość
« Odpowiedź #679 dnia: Luty 18, 2009, 15:42:50 pm »
vitapol mialam to tylko lucus go jadl dosypywalam klopsowi troszke ale on nawet tego nie tknol i 3 kg karmy jadl lucus a klops za chiny musialam mu specjalnie chrumisia kupowac a ile kosztuje to CC i ile kg