Saphira niby taniej, bo karma tańsza- ale KOSZTA WYSYłKI TO NIE 5 zł tylko prawie
10zł.a jak się zamawia więcej to i koszta wzrastają- tanio wychodzi tylko dla osób na miejscu- z Wrocławia
zobaczcie sami- w regulaminie piszą o tym:
http://www.ph-enter.pl/zwierzoland/info_pages.php?pages_id=10W Gorzowie też mam duży problem z dobrym granulatem
Duo cuni czy duo cuni complete nigdzie nie znalazłam
Moje królaki są "żarte"
( Franek to się nawet włamuje do tych szafek
co jedzenie w nich jest, lub było
) jak dotąd dawałam im Vitapol- granulat dla gryzoni,
za Animalsem przepadają
( może tam rzeczywiście
coś dodają- teraz im już nie kupuję ale jako nieuświadomiona kupowałam oczywiście...
)
Kilka dni temu kupiłam pierwszy raz "na spróbowanie"
Xtra vital complite food dla królików skład nie jest Idealny ale i tak lepszy niż w Vitapolu ( a one i tAk jedzą WSZYSTKO
)- NIE JEST TO TYPOWY GRANULAT - ale też nie mieszanka ( nie ma tam ziaren w kawałkach, czy całych)
Ma niską zawartość tłuszczu, witaminy, minerały oraz wyciąg z jeżówki.
Skład:
lucerna, kukurydza, groch, przenica, fasola, chleb świętojański, owies, soja i marchew
Przyznam, że przy zakupie nie przyjrzałam się składowi dokładnie , bardziej patrzyłam na analizę:
białko- 15%
tłuszcz- 3%
włókno - 14%
popiół- 5,6%
woda- 10%
wapń- 0,9%
fosfor- 0,4%
A wygląda bardzo podobnie do ( prawie identycznie ) tego o co w innym poście ostatnio Luiza pytała- Vitafraft emotion- czyli mniej więcej tak:
http://www.jurgielowo.neostrada.pl/karma.jpg (tylko drobniejsze są te kawałki granulatu)
Za kilogram ( + 20% gratis ) zapłaciłam 14 zł. - to jest mieszanka granulatów ( różnych, różnej wielkości i koloru ) z suszonymi kwałkami warzyw i "przerobionych " nasion i ze sporą ilością dość grubych kawałków "traw" ( siana??)
Całośc wygląda i pachnie bardzo apetycznie ( dałam królom na spróbowanie po trochu przez te dni- rzuciły się na to jak lwy i wymiotły WSZYSTKO- nic nie zostawiając )
Może macie jakieś doświadczenia z tą karmą....
Choś tak właśnie kombinuję
że jak bym miała ją kupować, to tak samo mi cenowo wyjdzie ( a nawet korzystniej, jeśli wezmę ze 3 opakowania ) zamawianie przez internet duo cuni- który jest sprawdzony i ma chyba lepszy skład, no i to granulat....